Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika monne
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
Właśnie miałem okazję "przekartkować" (czyli dość pobieżnie przesłuchać) płytę wspominanego parę postów wyżej Royksopp - "The Understanding". O ile "What Else Is There" to duża klasa wg. mnie, tak cała reszta płyty jest kompletnym nieporozumieniem. Takiej zmyłki singlowej dawno nie zaznałem, zupełnie nie moja bajka a szkoda bo miałem nadzieję na fajną nową płytkę do słuchania.
A w tej sytuacji dalej będę katował Tori Amos na zmianę z The Mars Volta.
Przy okazji w całej rozciągłości przyłączam się do opinii iż Piotr "Kaczka" Kaczkowski równych sobie ma niewielu w swoim fachu i oby w dobie powszechnej "formatyzacji" wszystkiego co się da i grania z playlisty nie okazało się pewnego dnia że MiniMaxa słuchamy o 3.00 nad ranem.
PS. Polecam Arctic Monkeys ! Prosta acz energetyczna muzyka. Naprawdę dobrze robi w każdej sytuacji.
PS2. Lada dzień premiera nowego singla Tool. Bądźcie czujni
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony... i oby w dobie powszechnej "formatyzacji" wszystkiego co się da i grania z playlisty nie okazało się pewnego dnia że MiniMaxa słuchamy o 3.00 nad ranem...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16No racja - czwartkowo/piątkowe wydania kończą się wcześniej bo o 2-giej
a takiej opcji mój organizm zbyt często nie zniesie.
Obyśmy takich czasów nie doczekali
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson13.03 wychodzi nowa płyta Józka z Satrianich pt. Super Colossal.
Bardzo cieką wydała mi się natomiast koncertowa płyta G3 "Live In Tokyo" z Johnem Petruccim. Skłania mnie to doświadczenie do bliższego kontaktu z dokonaniami Dream Theater.MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumA ja będąc ostatnio we Wrocławiu zaraziłem się od kolegi Mike'em Oldfield'em i zaraz po powrocie zakupiłem w krakowskim komisie kilka używanych starszych płytek. Szczególnie często słucham "Crises".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebskiPolecam płytę pod tytułem "Voyager" (chyba ma taki tytuł), jest to mniej znana płyta ale chyba najrówniejsza ze wszystkich Oldfielda i z fajnym pomysłem na całość.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonSkłania mnie to doświadczenie do bliższego kontaktu z dokonaniami Dream Theater.
A w zbliżonych klimatach tradycyjnie polecam oczywiście rewelacyjny polski zespół Riverside.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonBardzo cieką wydała mi się natomiast koncertowa płyta G3 "Live In Tokyo" z Johnem Petruccim. Skłania mnie to doświadczenie do bliższego kontaktu z dokonaniami Dream Theater.
Jak dla mnie to na uwagę głównie w tym zespole zasługuje Mike Portnoy i jego magiczne bębny , ale trzeba przyznać, że wszyscy są niesłychanie perfekcyjni, czasem aż "zbyt techniczni".
Co do płyt polecanych przez T.A. to dorzucę:
- "A change of seasons" (1995) - z jednej strony suita z czasów "Images and Words", a z drugiej koncert z wieloma zaskakującymi coverami
- "Train of thought" (2003) - bardzo spójna i fajnie brzmiąca
-jakakolwiek z licznych koncertowych płyt.
Oprócz płyt Dream Theater polecam także projekt poboczny instrumentalistów (takie D.T. bez wokalu) czyli - Liquid Tension Experiment (są tego co najmniej dwie płyty studyjne i jedna koncertowa)
No to marsz odrabiać pracę domowąbigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ironOprócz płyt Dream Theater polecam także projekt poboczny instrumentalistów (takie D.T. bez wokalu) czyli - Liquid Tension Experiment.
A skoro Iron wspomniał o koncertowym obliczu D.T., to warto polować na odgrywane przez nich w całości "obce" płyty - do tej pory przerobili "Number of the Beast" Iron Maiden, "Dark Side of the Moon" Floydów i "Master of Pupets" Metalliki. W ogóle za przeróbki zabierają się często i nieźle im to wychodzi.
I bębny Portnoya są magiczne W sumie to nie wiem czy ktoś jeszcze poza nim używa perkusji z trzema centralkami?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ironNo co ty JAckson - nie znałeś Dream TheaterMM961
4:-)
Comment
-
Comment