Oddział Zamknięty
Rammstein
Kortez
Lipali
Kaśka Sochacka
Luxtorpeda
to tak ostatnio najczęściej mi gra
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
Nie mam co prawda Spotify czy innej apki, ale że w samochodzie kilka płyt jest pod ręką to będzie tak:
Beyond the Black
Walk in Darkness
Within Temptation
Leave a comment:
-
-
Wygląda na to że w ostatnich 12 mcach mój czas w muzyce słuchanej najbardziej zajęły trzy zespoły
dead pioneers
teen mortgage
i
Jd mcpherson.
Ten ostatni jak nie wyląduje w jakimś filmie tarantino, to będę rozczarowany.
a co u ciebie grało najczęściej?Last edited by ART; 2024-12-07, 00:19.
Leave a comment:
-
-
IIII było używane w zasadzie tylko w zegarach. Normalnie nie stosuje się zapisu 4 IIII
Leave a comment:
-
-
Przypuszczałem, że to może wzbudzić reakcje. I dobrze, to browar.biz w końcu.
Po pierwsze w takiej postaci zapisuje to Dream Theater na materialach reklamując trasę. Po drugie istnieje wersja zapisu "Po rzymsku" dla czwórek w postaci czterech jedynek. IIII, XXXX, a nawet LXXXX dla 90.
-
-
Dzień dobry
Chciałem tylko napisać, że po ostatnim koncercie Dream Theater w Łodzi (trasa na XXXX lecie) znowu oszalałem na punkcie tego zespołu. Nie wiem co się dzieje i o co chodzi. Może to starość...
Kupiłem bilet od razu na czerwiec w Sopocie. W ogóle to kupiłbym wszystko i oglądam o nich wszytko. Szkoda, że 7strunowa Majesty kosztuje 20.000zł - ale pomyślę jeszcze
Tak Slavoy, wiem, że wokalista ci nie pasuje
Leave a comment:
-
-
Ostatnio spodobał mi się powerek Beast in Black. Taki jaki pamiętam z młodości, ale z nawiązaniami spoza powermetalu. Fajnie się to słucha... Płyta z 2021 roku.
Leave a comment:
-
-
Dziś 60 lat kończy Kazimierz Piotr Staszewski.
Stu lat w zdrowiu życzę.
Leave a comment:
-
-
-
Nic odkrywczego, ale jawi mi się dygresja, że współczesny świat jest bardziej otwarty na inność. W tamtych czasach zamknęli, by ich w psychiatryku, albo od razu na szafot. Muzyka jest w gruncie rzeczy medium, które ewoluuje i wciąż wraca do korzeni. Zawrówno w wymiarze komercyjnym jak i niezależnym. Każdy z nas został wychowany na pewnych wzorcach....
No to, żeby nie było bez wrzutki to jeszcze niemiecki folk.Last edited by e-prezes; 2022-05-31, 20:21.
Leave a comment:
-
Leave a comment: