A jak coś sorki za skrzeczący głos ale w czasie nagrań brat miał kłopoty z kartą .
Robert Makłowicz - płytka
Collapse
X
-
Odp: lambiki w kulinarnym uzyciu
e-prezes napisał(a)
wczoraj i dziś był w TVP program Makłowicza z Brukseli, jeśli ktoś widział i odpisał przepisy z lambikami, ew. ma TV Polonię i może to zrobić proszony jest o kontakt!
Moge jedynie powtórzyć to co zapamiętałem.
Smażymy na maśle dwa kawałki królika (polędwiczki).
Następnie wyjmujemy je i do tego tłuszczu dodajemy pokrojona marchewke i seler (nie pamiętam czy coś jeszcze).
Zaprawiam to wszystko mąką i dusimy przez chwile.
Później wlewamy Lambika.
Po jakimś czasie, jak sos się zredukuje, odcedzamy warzywa.
Do samego wywaru (sosu) dodajemy wiśnie i podgrzewamy.
Dodajemy królika i też podgrzewamy.
Smacznego
Ps.
Pisałem tylko to co zapamiętałem. Może to i wszystko jednak.... sam rozumiesz"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Flamndzki smak
Dzisiaj Makłowicz zaprezentował "Wołowine po Flamndzku"
Jeżeli będzie ktoś zainteresowany to zamieszcze przepis.
Smacznego"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
Comment