Moja żonka to Basia. Mieszkam koło kopalni. Wczoraj we wszystkich okolicznych lokalach BARBÓRKOWANO. A ja skromnie tylko jedno piwko zaliczyłem. Ech...
Święto
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
Byłem kilka razy na Karczmie Piwnej.Piwny raj na ziemi.Co chwila polewają ci piwo,cały czas śpiewy,zabawy,żyć nie umierać.Do domu przychodziłem zawsze na bardzo chwiejnych nogach.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
He he! Jam też górnik!
Na barbórce niestety nie byłem, bo gdy wszyscy współpracownicy wlewali w siebie różne ciecze, ja musiałem siedzieć na dyżurze. W tym roku na mnie padło...
Piwo na barbórkach PGNiG jest za frajer i jeszcze kufel dają, ale i tak każdy pomaszerował z flaszką pod pachą - nie rozumiem takiego postępowania.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Eeeee to ty jesteś taki górnik co nigdy na dole nie był.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
A pod moimi oknami jest stołówka kopalniana, gdzie od kilkunastu dni odbywają sie co wieczór karczmy piwne. Ach te śpiewy. Szkoda tylko że do 3-4 rano. Spać nie możnaBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
adam16 napisał(a)
A pod moimi oknami jest stołówka kopalniana, gdzie od kilkunastu dni odbywają sie co wieczór karczmy piwne. Ach te śpiewy. Szkoda tylko że do 3-4 rano. Spać nie możnaNie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment
-
-
Już nie mieszkam w tamtym miejscu, więc teoretycznie mógłbym pospać, ale...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Odświeżam temat po roku, bo wczoraj z okazji Barbórki po raz pierwszy
w życiu uczestniczyłem w imprezie pt. karczma piwna.
Zabawa była przednia, z dzbanów do pięknych kryształowych kufli
( MAM, MAM ) lała się obfitym strumieniem idealnie schłodzona Warka, a górniczo-hutnicza orkiesta dęta robiła nam papa-rara,
papa-rara.
Dzisiaj powtórka, bo dostałem kolejne zaproszenie.Piwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Comment
-
-
Ja sobie nawet wczoraj urządziłem Barbórkowy koncertTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Małażonka napisał(a)
Przyjedzie Cyrkonia i sami sobie urządzimy sobie Barbórkę, a co?
wstępu kobiety i zwierzęta. Taka to jest górnicza tradycja.
Osobiście wcale się temu nie dziwię, bo dowcipy, które się w trakcie
takiej imprezy sypią jak z wora, nie są na ogół przeznaczone dla delikatnych damskich uszek.
Nie będę tu może cytował tego, co usłyszałem wczoraj, ani przytaczał fragmentów z karczmianego śpiewnika, choć bardzo mnie korci.Piwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Comment
-
-
Kocurku - może chociaż na PW?To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
Comment