Plany na Sylwestra

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • szostak
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.02
    • 1176

W tym roku bedę miał sylwester kinderbalowy. Do mojej dwójki siostra dołożyła dwoje swoich dzieci w wieku wczesnoszkolnym, więc będzie najpierw ogladanie Shreka, potworów i spółki, Alicji w krainie czarów, potem (obowiązkowo) puszczanie sztucznych ogni i szampan dla trochę młodszych imprezowiczów (to jedyny szampan który jestem w stanie pić)

Comment

• jerzy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.10
      • 4707

U mnie w mieszkaniu będzie dużo piwa (również na toast - zamiast innych, mniej smacznych alkoholi) przy jakimś bluesiku lub jazziku.
      Nie będzie potańcówek, smrodu papierosów, oglądania tv, itp. rzeczy w które najczęsciej obfitują imprezy sylwestrowe.
      Frekwencji nie spodziewam się zbyt wielkiej, ale kto wie...
      browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• Simon
        † 1964-2008 Piwosz w Raju
        • 2001.02
        • 993

Gdynia. Chata na morenowym wzgórzu. Znajomi i znajome ze starych lat, w stylu ..."Powróćmy jak za dawnych lat".
        I-go stycznia : Kulig na Kaszubach.
        Simon

Comment

• iron
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.08
          • 6717

wyjechali

"wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni" tyle że pojechali do pracy. Wielkie dzięki za miłe towarzystwo. A tak swoją drogą to marnie się czuję, już chyba nie to zdrowie na trzydniówki. Trochę chyba przegiąłem jadąc do pracy samochodem - ale połowę sukcesu mam za sobą - dojechałem, jeszcze trzeba będzie wrócić. Jeszcze raz - Marusia, Slavoy, Ahumba, Żona-Taxi, Żą - pozdrawiam i dziękuję za sylwestrowe i przedsylwestrowe harce
          bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
          Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
          Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Piwofil
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2002.01
            • 907

Po sylwestrze.

Ja spędziłem trzy ostanie dni w roku w gorach i jestem bardzo zadowolony. Impreza przednia, ze stałą ekipą, było po prostu reweacyjnie, pogoda fantastyczna, wszystko w białym puchu )
            Mam nadzieje że kolejne sylwestry też uda się tak spędzic
            www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

Odp: wyjechali

iron napisał(a)
              Marusia, Slavoy, Ahumba, Żona-Taxi, Żą - pozdrawiam i dziękuję za sylwestrowe i przedsylwestrowe harce
              A dziękuję i również pozdrawiam. Ale szkoda, że nie przyszliście - było trochę bluesa i psychodelii na żywo, i to bez kompromomisów nagłośnieniowych. Co prawda na początku grałem szczoteczkami, ale jakoś nie było mnie słychać, więc rzuciłem je w kąt i chwyciłem pałeczki. A sąsiedzi - miód malina! Żadnych problemów, tylko jedna pani z góry stwierdziła, że perkusista jakiś taki nawiedzony (wtedy akurat grał ktoś inny) i żeby zagrać coś do tańca.

Imprezę zakończyłem o 21 dnia następnęgo, a po drodze zdążyłem się jeszcze naoliwić dwa razy - najpierw dwoma klinowymi piwkami, a później winem, do którego co prawda były trzy osoby, ale nie wiedzieć czemu tylko mi wchodziło, więc siłą rozpędu wlałem w siebie prawie całą butelkę...

Comment

• maryhh
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.02
                • 1895

no i wróciłem...
                W przeddzień Sylwestra zasypało Karłów wielce, więc wojny śniegowe odbywały sie codziennie. Piwka przelało się dużo (zarówno polskiego jak i czeskiego). Najmilej jednak wspominam naukę jazdy na nartach i te kilka jakże pouczających upadków, po których ze śmiechu nie mogłem się podnieść.
                Niestety w nowy rok wkroczyłem z ogromną stratą. Na polu piwnej "bitwy" poległ mój nieodłączny towarzysz kufel Książ
                Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
                "do ciężkiej pracy jestem za lekki,
                do lekkiej pracy jestem za ciężki"

Comment

• szostak
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.02
                  • 1176

Sylwester zaczął się od wściekłości. Bo siostrzeniec ponoć zaczął kręcić nosem na zakupione fajerwerki, że niby kiepskie. No to go szybkim krokiem przegoniłem parę kilometrów w poszukiwaniu nowych. Potem było oglądanie "Grubego i chudszego", programów sylwestrowych, a o północy szampan dziecięcy (bo ani ja, ani żona za zwykłym nie przepadamy).
                  Jak się okazało, właśnie te zakupione przeze mnie ognie były bardzo dobre, a te, które chciał siostrzeniec do d... Dzieci pooglądały fajerwerki, a dorośli (bo sąsiedzi też wyszli postrzelać) wznieśli toast, bo sąsiad (notabene gość wybitnie antyimprezowy) miał flaszkę.

Comment

• iron
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2002.08
                    • 6717

szkoda

A dziękuję i również pozdrawiam. Ale szkoda, że nie przyszliście - było trochę bluesa i psychodelii na żywo, i to bez kompromomisów nagłośnieniowych.

Ano szkoda ale byliśmy nieco wypompowani i ograniczyliśmy się w sylwestra jedynie do spacerów do lodówki
                    Uff do domu udało się dojechać, ale wczoraj chyba jednak nie powinienem był prowadzić. A do tego od wczoraj nie palimy
                    Pozdrawiam - kiedyś będzie lepiej
                    bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                    Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                    Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

Odp: szkoda

iron napisał(a)
                      Uff do domu udało się dojechać, ale wczoraj chyba jednak nie powinienem był prowadzić. A do tego od wczoraj nie palimy
                      No to podwójne gratulacje.

Poważnie, z tym paleniem? No no...

Comment

• Marusia
                        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

Szkoda nie szkoda - nasza impreza sylwestrowa własciwie odbyła się 30 grudnia, 31 to juz trochę bylismy zużyci i jedynym wybrykiem sylwestrowym było połamanie przez Irona taboretu
                        Ale ogólnie było bardzo przyjemnie no i Gambrynus był super!
                        Przekażcie pozdrowienia dla Andrzeja ze sklepu "Piwa Świata" na Polnej
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• arzy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.06
                          • 2814

Odświeżam temat

Wybieram się z moją lepeszą połówka i paroma znajomymi do knajpki. Impreza na jakieś 20 par. Będa też znajomi z którymi nie widziałem jakiś czas.
                          Życze wszystkim udanej zabawy sylwestrowej
                          "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          Bractwo Piwne
                          Skład Piwa
                          Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• adam1975
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2003.10
                            • 160

W tym roku w gronie znajomych robimy imprezkę u mnie w domu,ewentualnie o 12 skoczymy pod granice wypić szampana taka tradycja
                            piwo to nasze paliwo !!!

Comment

• maleństwo
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2003.10
                              • 847

A my się wybieramy na bal do restauracji w centrum Krakowa. Ma być w sumie 70 osób, stolik już od 2 tygodni zarezerwowany, kreacje kupione. Mam nadzieję, że będzie fajnie i nawet przeziębienie nie zepsuje mi tej ostatniej nocy w 2003 roku.

Comment

• lzkamil
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.01
                                • 3611

A my ze Słoneczką, jakoś tak żeby sobie odbić to że się widzimy parę razy w roku, mamy sylwka bardzo światowego, w najbardziej europejskim miescie Strasburgu gdzie Słoneczka chwilowo pracuje, tak gdzieś prawie w połowie drogi między rodzinną Łodzią i moim wyspiarskim wygnaniem Pewnie sobie pójdziemy na rynek pod katedrę i wypijemy małe conieco o północy i będzie wesoło Życzę wszystkim wesołej imprezki
                                Lepszy jabol pod okapem
                                niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

Przetwarzanie...
                                X