No cóż, 'Kasia i Tomek' mnie nie śmieszyli, a ostatnio zaczynają. Ciekawe, czy dlatego, że się przyzwyczaiłem, czy po prostu stało się to bardziej śmieszne. Chyba jednak to pierwsze, bo swego czasu nawet wciągnąłem się w 'Świat wg Bundych'...
"Kasia i Tomek"
Collapse
X
-
pama napisał(a)
Takie np. rodzime samochody Syrena trochę ustępowały produktom zagranicznym- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
ART napisał(a)
mózgu mielenie na tefałenie
Zgadza się , a doprecyzowując , mózgu mielenie na ARDenie. Dokładna
kalka tego serialu leci na niemieckiej stacji ARD (pierwszy propgram niemieckiej stacji publicznej). Te same niestety gagi , udawany komizm
sytuacyjny , czasami obie wersje śmieszą , ale częściej jest to żałosne.piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
szostak napisał(a)
Problem tylko z polonezem; uzyto w nim ponoć silnik skonstruowany przez Fiata grubo przed wojną.
O ile sobie przypominam to był rok 1938.
Comment
-
-
szostak napisał(a)
"Świat według Kiepskich" licencyjny może nie jest, ale jest to naśladownictwo "Świata według Bundych". Główni bohaterowie, Ferdynand Kiepski i Al Bundy są do siebie podobni nawet fizyczniepiwoppns@wp.pl
Comment
-
-
Polakom jedynie dobrze wychodzą seriale,i to raczej nie sitcomy.Natomiast z teleturniejami juz jest kiepsko.Albo szefowie tych wszystkich tv wolą sprawdzone zachodnie produkty ,niż rodzimy wyrób.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
kiszot napisał(a)
Polakom jedynie dobrze wychodzą seriale,i to raczej nie sitcomy.Natomiast z teleturniejami juz jest kiepsko.Albo szefowie tych wszystkich tv wolą sprawdzone zachodnie produkty ,niż rodzimy wyrób.
Kochamy polskie seriale też jest dobre Gdy chcę się odprężyć absolutnie nic nie myśląc, to jest to najlepsze.
Comment
-
-
Tylko śmiem twierdzić że Wielka Gra raczej nie przyciąga bardzo wielkiej widowni przed ekrany.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Chyba trochę "się zjechało" z tematu. Co do "Kasi i Tomka" - nie jest to moim zdaniem jakaś górnolotna twórczość a brak śmiechów w tle wcale nie musi oznaczać wyższego poziomu umysłowego widzów, do których jest kierowany. Serial stał się popularny głównie przez to, że po prostu "wypada" go oglądać w odróżnieniu od np. "Świata według Kiepskich", w którym komizm (chyba można to tak nazwać) opiera się na piwie, słowie "kurde" i aparycji głównych bohaterów. Pomijam już to, że TVN z największego badziewia potrafi zrobić megahit
Comment
-
-
Ja na szczęśącie nie należę do tych, którzy muszą robić coś co wypada i nie ogladam ani jednego ani drugiego. Ale jeśli nia mam wyboru, to postawię znak równości pomiędzy Kiepskimi i Kasią. A może nawet ze wskazaniem na Ferdka. Bo tam sobie przynajmniej robią jaja. A Kasia jest tylko z pseudodystyngowanym lekkim przymrużeniem oka.
Comment
-
Comment