A może nie...
W "Rzeczpospolitej" napisali dziś, że jeszcze jest ponoć szansa dopchnięcia naszej drużyny na turniej w Japonii, korzystając z poparcia europejskiej federacji. Może FIVB się jednak zgodzi?
Brawa dla koszykarzy Śląska ,którzy pokonali Albę Berlin 92:80. Mieli niesamowity procent skuteczności za 2 punkty,a mianowicie 77%, 27 celnych na 35 oddanych .Za tydzień jeśli pokonają Asvel to mogą awansować do 16
Jan Tomaszewski twierdzi, że konkurs w Zakopanem zakończy się klęską Adama Małysza – czytamy w „Życiu Warszawy”.
- Małysz nie ma żadnych szans na dobry wynik w Zakopanem. Powinien jak najszybciej rozstać się z trenerem Apoloniuszem Tajnerem. On jest naszym skarbem narodowym i o niego trzeba dbać – twierdzi Tomaszewski.
- Tymczasem Tajner nie potrafi go odpowiednio przygotować do sezonu. Adam jest mercedesem, a ten aplikuje mu rozwodnione paliwo. Nic dziwnego, że później wyprzedza go każda syrenka. Wiem, że zmiana otoczenia nie jest łatwa, bo przed laty pukano się w głowę, kiedy przechodziłem z Legii do ŁKS-u. Odniosłem jednak sukcesy i ja śmiałem się z moich krytyków. Prezes PZN powinien jak najszybciej powołać awaryjny sztab szkoleniowy na czele z trenerem Janem Szturcem, z którym zresztą Adam już trenuje. Najlepiej jednak byłoby zaangażować Fina Mikę Kojonkoskiego. Z takim trenerem na pewno Polska znowu liczyłaby się w skokach. Znowu mielibyśmy superskoczka Adama Małysza i kilku młodych wilków, takich jak Mateusz Rutkowski. A tak mamy rodzinną reprezentację Tajnerów oraz Małysza bez formy – dodał były reprezentant Polski.
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Trochę abstrachując od formy Małysza, klanu Tajnerów i takich tam, to widzę, ze J. Tomaszewski rozszeża swoje pole działania. Już jest wszechwiedzącym w piłce i w skokach, niedługo curling i snow polo... ale właściwie po co się ograniczać do sportu? Panie Tomaszewski na prezydenta!!! Co tam na prezydenta, na króla!!!
p.s. nie wiem na pewno, ale słyszałem, że J.Tomaszewski ma być trenerem bramkarzy Pogoni Szczecin.
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
bury_wilk napisał(a) Trochę abstrachując od formy Małysza, klanu Tajnerów i takich tam, to widzę, ze J. Tomaszewski rozszeża swoje pole działania. Już jest wszechwiedzącym w piłce i w skokach, niedługo curling i snow polo... ale właściwie po co się ograniczać do sportu? Panie Tomaszewski na prezydenta!!! Co tam na prezydenta, na króla!!!
p.s. nie wiem na pewno, ale słyszałem, że J.Tomaszewski ma być trenerem bramkarzy Pogoni Szczecin.
Pytanie czy się doczekamy - wieje. Ciekawe kiedy się pojawią pierwsze skocznie, może nie całkowicie zadaszone, ale skutecznie osłonięte.
Jak to mówią: "Adaś leeeeeć...."
Też czekam z niecierpliwością na dzisiejsze i jutrzejsze skoki. Oby w ogóle doszły do skutku. Trzymam kciuki za Adasia, żeby przeskoczył nie tylko skocznię ale i całe Zakopane.
Ciekaw jestem jakie miejsce Adama dziś i jutro obstawili byście moje typy dziś 9 jutro troszkę lepiej 6 niestety nie jestem optymistą i na podium Adasia nie postawie.
A ja niestety jestem realistą - szum wokół Adama, brak skoków treningowych, zawirowania z trenerami i na koniec wielka presja aby wygrać u siebie - to sprawi że dziś Adam nie zmieści się w dziesiątce a jutro być może do niej wskoczy
Konkretyzując - sobota - 14 miejsce, niedziela - 10 miejsce
ale obym się mylił.......
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
30.04.2024 odwiedziliśmy dzielnicę Favoriten leżącą na południe od Hauptbahnhof, gdzie w 2018 roku zaczął swą działalność malutki browarek Ten. Fifty. Dojechać tu można tramwajami 6 i 11, po czym dojść 200 m.
Miejsce na browar jest idealne - to jeden postindustrialnych budynków...
18.08.2021 nasza ekipa postanowiła odwiedzić Šibenik. Oprócz zamiaru zwiedzenia zabytkowej starówki i zamku oczywiście był i cel piwny - Pivovara 022. Browarek funkcjonuje od 2017 roku tuż za północnymi rogatkami Šibenika (2 km od centrum miasta), jednak administracyjnie już w miejscowości...
W Darmstadt działają 3 browary w tym jeden restauracyjny (Ratskeller) w samym centrum na Marktplatz. Pierwotnie tam planowałem rozpocząć piwne zwiedzanie miasta, jednak 22.07.2022 odbywał się jakiś mecz i cały plac był pełen kibiców, a w samej knajpie się nie dało szpilki wcisnąć. Więc...
Drugi browar w Jablonci nad Nisou oficjalnie rozpoczął swą działalność w listopadzie 2021 roku, a pierwsze piwo miało swą uroczystą premierę dokładnie 16.12.2021. Najlepiej dojechać tu pociągiem do przystanku Jablonec nad Nisou zastávka, skąd 600 m piechotą. Kierujemy się w dół do...
Comment