Michele Scarponi został pierwszym włoskim kolarzem, który wygrał Wyścig Pokoju. Zwycięstwo zapewnił sobie w sobotę w Karlovych Varach, a w niedzielę przyjechał w żółtej koszulce do Pragi, gdzie zakończyła się 57. edycja imprezy.
Zawodnik ekipy Domina Vacanze wyprzedził o 17 sekund Sławomira Kohuta (Hoop-CCC-Polsat) oraz 18 sekund Szwajcara Rogera Beuchata (Vini Caldirola). W pierwszej dziesiątce został sklasyfikowany jeszcze jeden Polak - Tomasz Kiendyś (Knauf Mikomax), który zajął 10. miejsce.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Śląsk przegrywa po dwóch kwartach z Prokomem 43:48.Mecz stoi na bardzo wysokim poziomie.Ciekawe jak się to dzisiaj zakończy...
Kurcze ,a niedługo emocje piłkarskie-jak to pogodzić...hmm,a dodatkowo Kobieta też zaczyna marudzić z lekka...Tylko piwo i mecze Ci w głowie usłyszałem.Wcale nie tylko .
Prokom Trefl Sopot po raz pierwszy Mistrzem Polski!!!
Oczekiwany we Wrocławiu "Powrót Króla" w tym roku nie nastapił.
Tegoroczny finał bez dramaturgi, po pierwszy mspotkaniu wygranym przez Śląsk, w natępnych już zdecydowanie lepszy Prokom.
Ciekawe, kto teraz będzie reprezentował nas w Eurolidze ?
robox napisał(a) Prokom Trefl Sopot po raz pierwszy Mistrzem Polski!!!
Oczekiwany we Wrocławiu "Powrót Króla" w tym roku nie nastapił.
Tegoroczny finał bez dramaturgi, po pierwszy mspotkaniu wygranym przez Śląsk, w natępnych już zdecydowanie lepszy Prokom.
Ciekawe, kto teraz będzie reprezentował nas w Eurolidze ?
Pewnie dzięki jakimś kretyńskim układom znowu Śląsk
Gratulacje dla Trefla,dzisiaj zagrali świetne zawody.
Gratulacje dla Prokomu Trefla. Wygrali zasłużenie, byli zdecydowanie lepsi.
Valencia zdobyła puchar UEFA, dla niej też gratulacje, chociaż kibicowałem Marsylii.
Pogoniarz napisał(a)
Kobieta też zaczyna marudzić z lekka...Tylko piwo i mecze Ci w głowie usłyszałem.
Kosz jakoś nie bardzo mi podchodzi, ale Polonia zdobyła brąz i bardzo się z tego cieszę. W zeszłym roku czwarte miejsce, więc mamy tendencję wzrostową. W przyszłym sezonie powinno być srebro...
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
Jest JEST, PŁACZ PŁACZ radości. Jesteśmy na OLIMPIADZIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment