Widocznie Polacy nie są stworzeni także do siatkówki Ale za to nieźle to wygląda w boksie. Według najnowszego rankingu Michalczewski jest 1. a Gołota 5. Jak dla mnie bomba, tylko żeby te pozycje miały odzwierciedlenie na ringu...
Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Chyba trzeba się przygotować na ostatnie miejsce na olimpiadzie.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Zbyt wesoła sytuacja nie przedstawia się w koszykarskim Śląsku, odeszli już Greer, Wójcik, a jak donosi dzisiejsza Gazeta Wrocławska, klub rozwiązał kontrakt z Dominikiem Tomczykiem, powodem jest przedłużająca się rehabilitacja po urazie .
No cóż Euroligi nie ma, więc ....
robox napisał(a) Zbyt wesoła sytuacja nie przedstawia się w koszykarskim Śląsku, odeszli już Greer, Wójcik, (..) klub rozwiązał kontrakt z Dominikiem Tomczykiem, powodem jest przedłużająca się rehabilitacja po urazie .
No cóż Euroligi nie ma, więc ....
Może po cichu coś szykują bo to chyba nie koniec wielkiego Śląska, choć w ich przypadku nieobecność w Eurolidze to mały dramat...a pewnie ze sponsorami nie mają specjalnych problemów nie tak jak moja Pogoń Ruda Śl., która niedawno spadła do II ligi (straszne)
piotrsh napisał(a) a pewnie ze sponsorami nie mają specjalnych problemów nie tak jak moja Pogoń Ruda Śl., która niedawno spadła do II ligi (straszne)
Oby nie skończyła tak marnie jak Bobry
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
kiszot napisał(a) Oby nie skończyła tak marnie jak Bobry
Bobry miały niezłych sponsorów (chyba Era i Ericsson) i niezłą "pakę", Pluta, Bacik, Wierzgacz, Bagatcskis. Niestety taki klub z tradycjami marnie skończył .
Podobno przeinwestowali chłopcy, a opinie na temat ówczesnego zarządu nie są zbyt pochlebne delikatnie rzecz ujmując. Więcej na ten temat może powiedzieć Aldach (nasz kolega z Browaru) jako kibic Bobrów i mieszkaniec Bytomia.
Tak czy inaczej szkoda ich, no i derbów Ruda Śl-Bytom
30.04.2024 odwiedziliśmy dzielnicę Favoriten leżącą na południe od Hauptbahnhof, gdzie w 2018 roku zaczął swą działalność malutki browarek Ten. Fifty. Dojechać tu można tramwajami 6 i 11, po czym dojść 200 m.
Miejsce na browar jest idealne - to jeden postindustrialnych budynków...
18.08.2021 nasza ekipa postanowiła odwiedzić Šibenik. Oprócz zamiaru zwiedzenia zabytkowej starówki i zamku oczywiście był i cel piwny - Pivovara 022. Browarek funkcjonuje od 2017 roku tuż za północnymi rogatkami Šibenika (2 km od centrum miasta), jednak administracyjnie już w miejscowości...
W Darmstadt działają 3 browary w tym jeden restauracyjny (Ratskeller) w samym centrum na Marktplatz. Pierwotnie tam planowałem rozpocząć piwne zwiedzanie miasta, jednak 22.07.2022 odbywał się jakiś mecz i cały plac był pełen kibiców, a w samej knajpie się nie dało szpilki wcisnąć. Więc...
Drugi browar w Jablonci nad Nisou oficjalnie rozpoczął swą działalność w listopadzie 2021 roku, a pierwsze piwo miało swą uroczystą premierę dokładnie 16.12.2021. Najlepiej dojechać tu pociągiem do przystanku Jablonec nad Nisou zastávka, skąd 600 m piechotą. Kierujemy się w dół do...
Comment