Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann
Jak gdzieś ktos napisął - olimpiada zimowa to przerost formy nad treścią zupełnie niezasługująca na miano olimpiady. I ja się z tym poniekąd zgadzam. Poza hokejem, którego i tak nie ogladam z braku czasu, reszta dyscyplin - łącznie ze skokami (sorry Małysz ) - wywołuje u mnie zainteresowanie równe dajmy na to turniejowi miast czy innym zawodom w rzucie beretam.
Tak a zwłaszcza debilne saneczkarstwo gdzie o wygranej decyduje tysięczne części sekundy. Jeśli już to powinno być to saneczkarstwo na torach naturalnych gdzie o zwycięstwie decydują w większej mierze umiejętności.
W hokeju natomiast Rosjanie po wczorajszej porażce ze Słowacją 3:5 dzisiaj odbili sobie na Szwedach pokonując ich w dobrym meczu 5:0.
Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
TVP uruchomiłą serwis umożliwaijący oglądanie na żywo przez net transmisji z olimpiady. www.itvp.pl. Po skonfigurowaniu tego i owego udało mi się odebrać przekaz. Niestety mimo szybkiego łącza netowego ~70%czasu to ładowanie a reszta oglądanie. W sumie beznadzieja. Ale może coś jeszcze powinienem poprzestawiać w ustawieniach. Korzystał ktoś z tego dobrodziejstwa?
Staram się skorzystać ale trudno wchodzi, chyba mają za małą pojemność podglądaczy ?
Co do samych zawodów to jestem zadowolony od samego otwarcia ( chyba najładniejsze w historii ? ) jedynie smuci tragiczna postawa Polaków i Polek , szczególnie " klanu Ligockich " .... jeśli kogoś stać na 4-tą dziesiątkę to powinien sam sobie opłacić pobyt tam !
Superowe są zawody biegowe, szczególnie biathlon jak i konkurencje alpejskie ... hokej jak zwykle ale tylko jeden złoty medal, a faworytów mam dwóch !
Żeby przywieźć medale z Turynu, miał polecieć Hercules, ale ponieważ uznano, że nie ma odpowiedniego udźwigu, PKOl zdecydował się użyć pociągów towarowych...
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
... jedynie smuci tragiczna postawa Polaków i Polek , szczególnie " klanu Ligockich " ....
Najbardziej osłabiła mnie wypowiedź Pauliny Ligockiej, która zacytowała bardzo popularne wśród sportowców stwierdzenie, że "wszystkiemu winni są sędziowie". Od razu też przypomiał mi się przypadek z naszym łyżwiarzem figurowym Grzegorzem Filipowskim, którego kiedyś tłumaczono, że na treningach jest najlepszy, wszystko super wykonuje, tylko poźniej w ważnych momentach....
Najbardziej osłabiła mnie wypowiedź Pauliny Ligockiej, która zacytowała bardzo popularne wśród sportowców stwierdzenie, że "wszystkiemu winni są sędziowie". Od razu też przypomiał mi się przypadek z naszym łyżwiarzem figurowym Grzegorzem Filipowskim, którego kiedyś tłumaczono, że na treningach jest najlepszy, wszystko super wykonuje, tylko poźniej w ważnych momentach....
Gdybyś oglądał jej występ zrozumiałbyś, że coś w tym jest. Do finału powinna bezproblemowo się dostać!
Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Czy sportowiec na Olimpiadę jeździ trenować? Bo jak usłyszałem, że jeden nasz biegacz mówi, że traktuje swój start jak trening i 20-któreś miejsce go w pełni zadowala to normalnie wysiadam
Czy sportowiec na Olimpiadę jeździ trenować? Bo jak usłyszałem, że jeden nasz biegacz mówi, że traktuje swój start jak trening i 20-któreś miejsce go w pełni zadowala to normalnie wysiadam
Takich mamy ambitnych reprezentantów
Dziś od Adama było lepszych kilkunastu skoczków,no cóż medalu z tej Olimpiady to my raczej nie przywieziemy
jeszcze słowo o telewizji zwanej przez niektórych "publiczną"... po jaką cholerę w momencie, kiedy trwa mecz hokejowy pokazywana jest bezsensowna paplanina w studio?? musiałem się fratować itvp.pl (także paranoja, że chodzi tylko pod IE - z tego śmiecia kożystam tylko wtedy, kiedy muszę...)
i jeszcze słówko o wczorajszej sztafecie biathlonowej 4 x 7,5:
takiego zawodnika, który wczoraj biegł na 3 zmianie normalnie bym rozstrzelał z tego karabinka!! rozpoczynał na świetnej 3 pozycji, skończył na 13....a PKOl wysłał go tam za nasze pieniądze....
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Też miałem ochotę rozwalić telewizję publiczną za niepokazywanie hokeja na żywo - dla hokeja zrezygnowałem z ligi mistrzów.
W meczu Czechy-Słowacja tylko żałowałem że sie tak wcześnie spotkali bo kibicowałem jednym i drugim. Teraz przynajmniej nie będzie tego dylematu
niestety wygrali Czesi, podczas meczu byli chyba na dopingu lub po Absynthcie !?
Słowacy mnie rozczarowali, brakowało im zacięcia jakie prezentowali w meczu z Rosją i szybkich kontr, które to zastosowali Czesi i ... zasłużenie wygrali !
Teraz Finlandia - da się cisnąć na usta, ja jednak będę kibicował za czeskim, " ciepłym piwem " !
Szkoda też, iż słowacki hokej został potraktowany przez naszych komentatorów z TV/ radio jak kopciuszek, wszak to też Mistrzowie Świata!
a chłopcy zza oceanu " go home " !
PS
A co z Panem Szaranowiczem, czy zrozumiał już Pana Kuttina i problem czeskich skoków narciarskich ?
Comment