Ważniejsze jest chyba jednak, Jurku, to, że "żółtodzioby" spod znaku BMW zaczęły znaczyć coś w stawce, kiedy team odpuścił sobie Villnevua na rzecz Kubicy. To on, już jako kierowca testowy, wykazał się umiejętością przekładania doświadczeń zza kierownicy do kostruktorów. Heidfeld jest znakomitym kierowcą, niesłusznie krytykowanym przez polskich fanów F1. Ale to Kubica, pomimo zdarzających się mu błędów (jak choćby fatalny start z pole position), jest tym kierowcą, który wykonuje najlepszą robotę dla całego teamu.
PS. Jeszcze przed kwalifikacjami w Bahrajnie siedziałem na piwie z dwoma Szwajcarami (fani F1). Ich zdaniem Kubica jest obecnie najlepszym kierowcą w F1. Będzie mistrzem świata - jesli nie teraz to za rok, choć nie wiadomo czy z teamem BMW. I ja się z tym zgadzam.
PS. Jeszcze przed kwalifikacjami w Bahrajnie siedziałem na piwie z dwoma Szwajcarami (fani F1). Ich zdaniem Kubica jest obecnie najlepszym kierowcą w F1. Będzie mistrzem świata - jesli nie teraz to za rok, choć nie wiadomo czy z teamem BMW. I ja się z tym zgadzam.
![Uśmiech](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/smile.gif)
Comment