Jestem pod wrażeniem gry chłopaków, martwić mogą niestety długie przestoje i bardzo słaba gra Bieleckiego.Gdyby był w dobrej formie to półfinał byłby spokojnie nasz
No to super. Dania Pokonała Macedonię 32:24. Jak chcemy zagrać w półfinale muszą zostać spełnione dwa warunki. Nasze zwycięstwo nad Norwegią oraz w meczu Niemcy-Dania nie może paść remis. Boję się tego, że mogą zagrać właśnie na remis, bo taki wynik promuje awansem obie te drużyny.
Ja tam w żadne machlojki nie wierzę. Obydwie druzyny nie są niczego pewne. Granie na remis w piłce recznej to samobójstwo. Trzeba pamiętać też, ze Norwegia to nie chłopcy do bicia. Oni równiez maja szanse na awans. Mam nadzieję, że jutro bedzie piekny dzień
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeest!!!!!!!!!! Nie ma remisu. Dania wygrała 27-25 (choć do 58 minuty był remis 25-25 i padała bramka za bramkę). Teraz tylko wygrana z Norwegią i jest super.
"Chłopacy, spokojnie. Macie jeszcze 15 sekund. To mnóstwo czasu." - Wenta.
Szmal wspaniale wybronił ostatni gol.
Po prostu euforia.
A przez ostatnie 10 minut był tryb: nie dadzą rady. To technicznie możliwe, ale nie jak się gra tak jak dotychczas...
Lubię sobie poczytać zagraniczne źródła. Po meczach Dania-Niemcy i Polska-Norwegia w portalu Bild.de napisano:
Unsere Handballer können trotz der Niederlage stolz auf sich sein. Sie haben gekämpft, sich aufgeopfert. Aber gegen solche Schiedsrichter kann man nicht gewinnen.
co w wolnym tłumaczeniu znaczy
Nasi szczypiorniści mimo porażki mogą być z siebie dumni. Walczyli, poświęcali się. Ale przy takich sędziach nie da się wygrać.
Wychodzi na to, że dla żurnalistów na całym świecie powód porażki jest taki sam: sędziowie.
Rany.Ledwo żyje. Najpierw Dania:Niemcy - do końca nie wiadomo. Teraz nasi. Tak jak pisał Zgroza mi tez już się włączył tryb - "no to mamy przegrane". A potem końcówka. Okrzyki moje i żony , miauczenie kotki do wtóru...
Idę się
30.04.2024 odwiedziliśmy dzielnicę Favoriten leżącą na południe od Hauptbahnhof, gdzie w 2018 roku zaczął swą działalność malutki browarek Ten. Fifty. Dojechać tu można tramwajami 6 i 11, po czym dojść 200 m.
Miejsce na browar jest idealne - to jeden postindustrialnych budynków...
18.08.2021 nasza ekipa postanowiła odwiedzić Šibenik. Oprócz zamiaru zwiedzenia zabytkowej starówki i zamku oczywiście był i cel piwny - Pivovara 022. Browarek funkcjonuje od 2017 roku tuż za północnymi rogatkami Šibenika (2 km od centrum miasta), jednak administracyjnie już w miejscowości...
W Darmstadt działają 3 browary w tym jeden restauracyjny (Ratskeller) w samym centrum na Marktplatz. Pierwotnie tam planowałem rozpocząć piwne zwiedzanie miasta, jednak 22.07.2022 odbywał się jakiś mecz i cały plac był pełen kibiców, a w samej knajpie się nie dało szpilki wcisnąć. Więc...
Drugi browar w Jablonci nad Nisou oficjalnie rozpoczął swą działalność w listopadzie 2021 roku, a pierwsze piwo miało swą uroczystą premierę dokładnie 16.12.2021. Najlepiej dojechać tu pociągiem do przystanku Jablonec nad Nisou zastávka, skąd 600 m piechotą. Kierujemy się w dół do...
Comment