Przy piwie o sporcie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kony
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.08
    • 1701

Wiadomość ze strony sport.pl

Szwedzki hokeista na lodzie Magnus Svensson po wybraniu go najlepszym obrońcą mistrzostw świata w 1994 roku nie otrzymał obiecanej nagrody, którą miał być zapas piwa na rok. Po 17 latach organizatorzy dostarczą to, co obiecali.
    Svensson miał otrzymywać nieograniczoną ilość piwa znanego niemieckiego browaru regularnie przez rok, lecz organizatorzy MŚ 1994 nie dotrzymali umowy i hokeista nigdy nie dostał nagrody. Fani hokeisty usłyszeli o zdarzeniu w wywiadzie telewizyjnym przed kilkoma tygodniami i zorganizowali akcje na portalu społecznościowym. W efekcie Svensson otrzymał obietnicę, że zaginiona nagroda wkrótce nadejdzie.

- Szwecja zdobyła wówczas brązowy medal i w całej euforii początkowo zapomniałem, że nie otrzymałem stosownej nagrody. Nie przywiązywałem zbyt dużej wagi do niej, ponieważ 17 lat temu występowałem jako aktywny sportowiec i picie alkoholu było wykluczone. Poza tym mistrzostwa odbyły się we Włoszech, a w 1994 roku import takiej ilości piwa do prohibicyjnej Szwecji nie wchodził w ogóle w grę, ponieważ musiałbym zapłacić gigantyczne cło - wyjaśnił Svensson.
    48-letni dzisiaj hokeista, obecnie trener, jest bardzo zadowolony z akcji swoich fanów.

- Teraz sytuacja jest inna, ponieważ zakończyłem karierę i mogę codziennie delektować się piwem, które bardzo lubię. Na dodatek Szwecja należy do Unii Europejskiej, więc mogę przywieźć bez cła każdą ilość piwa do konsumpcji prywatnej - podkreślił Svensson.

Comment

• pieczarek
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.06
      • 5011

Wczoraj odbył się mecz piłkarek ręcznych Polska - Czarnogóra. Polki przegrały 27:31. Ale ja nie o tym. Przeczytałem sobie na ekranie telewizora "zajawkę" tego spotkania, którą musiał układać jakiś as polskiego dziennikarstwa. Aż sobie to nagrałem, aby móc dosłownie zacytować:

Piłka ręczna kobiet: Eliminacje Mistrzostw Europy Polska-Czarnogóra

Faworytkami rozgrywanego w Chorzowie meczu są szczypiornistki z Bałkanów, szósta drużyna mistrzostw Starego Kontynentu. Biało-czerwone zagrają w Chorzowie z Czarnogórą, szóstą drużyną ubiegłorocznych Mistrzostw Europy. Podopieczne Kima Rasmussena nie są faworytkami tego spotkania.

Comment

• Latarnik
        Premium Lamplighter
        🥛🥛🥛🥛
        • 2004.06
        • 5030

Kvitova nie dala Radwanskiej wygrac seta (tylko tyle potrzebowala do awansu).
        Od dzis bojkotuje czeskie piwa!!!
        5450 kapsli z wypitych piw
        874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
        "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
        https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
        Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
        https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• Mason
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2010.02
          • 3280

Zagrała fair, bez kalkulacji i odpuszczania. Rozumiem, że to źle i trzeba to piętnować?
          JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Pogoniarz
            † 1971-2015 Piwosz w Raju
            • 2003.02
            • 7971

Kurcze mimo zwycięstwa, dalej drżenie o awans na Olimpiadę ...
            1. Rosja 9 8 1 24:6 24
            2.Polska 9 8 1 26:9 24
            3. Brazylia 9 6 3 23:12 19
            4.Włochy 9 6 3 22:14 18
            Rosja wygrywa ,Brazylia też , Włosi dwa mecze (zależy tylko w jakim stosunku...)i tabela wygląda już zupełnie inaczej(bez spotkań naszych z Brazylią i Rosją(która awans ma w kieszeni)
            1.Rosja 10 9 1 27:6 27
            2.Polska 9 8 1 26:9 24
            3.Włochy 11 8 3 28:14 24 jeśli będzie 2x po 3:0
            4.Brazylia 10 7 3 26:12 22
            Czyli możemy nawet przegrać dwa mecze po 1:3 , Włosi wygrać po 3:1 i awans nasz.
            Nie wiem czy ilość wygranych setów ma znaczenie, czy tylko stosunek i (potem małe punkty...).

Prawie jak Piwo
            SZCZECIN

Comment

• dreads
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2009.09
              • 520

Paradoksalnie dla nas to tak średnio, że były dwa dni odpoczynku. Brazylia powłóczyła już nogami, a teraz nie wiadomo, jak wyglądają. Może zebrali trochę energii. Niestety nie widziałem ich dzisiejszego meczu. My natomiast mamy szeroki skład, Anastasi rotuje i była szansa wreszcie ich walnąć Miejmy nadzieję, że uda nam się wyrwać im chociaż dwa sety Z Rosją za to wygramy, nie zaimponowali mi niczym szczególnym. Walą na siłę, finezji wiele w ich grze nie ma, my za to potrafimy cwaniacko zdobywać punkty, a czegoś takiego te wielkoludy nie wytrzymują

Wygramy PŚ, a co!

Wieczorem za to ściskam kciuki za kuleczki w losowaniu, oby Hiszpanie trafili do Gdańska

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

A media wcale nie wspominają o moim skromnym udziale w tych osiągnięciach (nie oglądałem żadnego z meczów).

Comment

• Pogoniarz
                  • 2003.02
                  • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                  A media wcale nie wspominają o moim skromnym udziale w tych osiągnięciach (nie oglądałem żadnego z meczów).
                  Z Iranem piątego seta nie oglądałeś ?

Prawie jak Piwo
                  SZCZECIN

Comment

• żąleną
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.01
                    • 13239

Zostawiam jakiś pierwiastek decyzyjności Bogu.

Comment

• tfur
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2006.05
                      • 1311

okej, po farfoclowym rzucie przy stanie 8:16 nie zdołałem dłużej przełykać tej mizerii. serbowie dają nam szkołę.
                      veni, emi, bibi

Comment

• Pogoniarz
                        • 2003.02
                        • 7971

Ja obejrzałem od A-Z i niestety zagraliśmy beznadziejnie, wynik ,że tak napiszę bardzo dobry .Wolno , schematycznie, bez skrzydeł, dziwne straty, no po prostu bez jaj.Nie poznawałem dziś Naszych piłkarzy.Kontuzje kontuzjami, ale " wojny" dziś nie było.

Prawie jak Piwo
                        SZCZECIN

Comment

• emes
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.08
                          • 4275

Dziś był niezły horror z Duńczykami. Myślałem, że przegramy, ale w roztrzygającej, zmieniającej dotychczasową przewagę punktową przeciwników, końcówce wygraliśmy.

Comment

• VanPurRz
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2008.09
                            • 4229

To co działo się w końcówce , obrony Wicharego i emocje, główka Wenty. No to jest to, wrzaski na pół osiedla
                            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Mason
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2010.02
                              • 3280

Oni to robią specjalnie, żeby więcej emocji było
                              JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• tfur
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼🍼
                                • 2006.05
                                • 1311

ja już chyba dziękuję za te emocje
                                miałem dziś stan przedzawałowy
                                i to dobrych parę razy
                                śmierć w oczach
                                szok
                                panowie szczypiorniści, wielkie brawa za postawę!
                                veni, emi, bibi

Comment

Przetwarzanie...
                                X