Przy piwie o sporcie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pogoniarz
    † 1971-2015 Piwosz w Raju
    • 2003.02
    • 7971

Pogoń zagrała na tyle na ile chłopaków było stać.Czyli okolice 3-ligi; Zagłębie to samo.Poziom meczu stał na żenującym poziomie.Takie mecze nie powinny się odbywać.Pogoń nie ma składu nawet na 3-ligę,ale ZAGŁĘBIE?

Prawie jak Piwo
    SZCZECIN

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

Nie wiem, kiedy ten Arsenal dojrzeje do wygrania czegokolwiek w Europie. Zespół marzeń, a w decydującej chwili miękną, nie potrafią gryźć trawy. No ale Manchester też swoje musiał odczekać.

Szkoda, że nie miałem gdzie obejrzeć meczu Ajaksu, ale może to i lepiej, bo bym zawału dostał. Świetnie, że awansowali, ale niech wreszcie zaczną grać bardziej ofensywnie, przecież nie są Włochami.

Comment

• robox
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.11
        • 8188

Pogoniarz napisał(a)
        Pogoń nie ma składu nawet na 3-ligę,ale ZAGŁĘBIE?
        Zagłębie nabrało do składu piłkarzy, którzy niestety najlepsze dni mają chyba za sobą. Nie będę wymieniał z nazwisk, wystarczy spojrzeć na skład. Pamiętam buńczuczne zapowiedzi prezesów o walce o najwyższe laury, rzeczywistość szybko to zweryfikowała. Zespół do końca będzie walczył o I ligowy byt. Na dniach KGHM będzie miał 100% udziału w klubie, mówi o jeszcze większej kasie. No cóż trzeba się sprężać, bo liga jest nieobliczalna (patrz ta kolejka).

Comment

• maryhh
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.02
          • 1895

nieźle sie zapowiada ostatni puchar w skokach w Planicy
          właśnie w serii treningowej Małysz wyrównał rekord Goldiego 225m
          Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
          "do ciężkiej pracy jestem za lekki,
          do lekkiej pracy jestem za ciężki"

Comment

• Pogoniarz
            • 2003.02
            • 7971

.Poziom meczu stał na żenującym poziomie. FCJP nadeszło.Jak mawiał pewien nauczyciel w technikum cyt"masło maślane,ciasto ciastane"Daję sobie upomnienie. Piłkarze Zagłębia by podnieść swój prestiż opowiadają takie bzdury jakby wygrali z jakąś sławną drużyną.Z pewnością podnieśli swoje morale.Szanse pzostania Pogoni w lidze są iluzoryczne;także trzeba się szykować na 2 ligę-trudno takie są możliwości.Z innej beczki Matti poszybował na odległość 227.5 metra!Adam wylądował 5 metrów bliżej.Obydwaj trafili z formą na koniec sezonu.

Prawie jak Piwo
            SZCZECIN

Comment

• darek99
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.04
              • 2147

Pogoniarz napisał(a)
              .;także trzeba się szykować na 2 ligę-
              To że Pogoń spada nie jest dla mnie miłe, kibicuję Pogoni ,co chyba nie jest dziwne, ale myślę że przygoda z drugą ligą będzie tylko na jeden sezon.Pogoń nie będzie pierwsza z tym spadkiem i nie ostatnia, wiedzą coś o tym Koledzy z Poznania.
              Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
              Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
              skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
              Epikur z Samos.

Comment

• szarpik
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2002.02
                • 676

Taaaaaaa , musze cie Pogoniarz pocieszyc , gdy spadał Lech też myślałem że klub sie nie odrodzi ( groziła 3 liga) a jednak do 1 ligi udało sie wrócic
                wczorajszy mecz z KSZO niezły , ale to też słaba drużyna
                WWW.EKSTRAKLASA.NET

Comment

• Pogoniarz
                  • 2003.02
                  • 7971

Wątpię.Nie ma sponsora,a kolejny prezydent chce stawiać pomnik.Tak duże miasto nie ma nawet hali na 1500 osób-wstyd.Szczeciński sport upada-piłka ręczna,siatkówka,koszykówka i wiadomo piłka nożna stoją na granicy egzystencji.Koniunktura jest fatalna i przyszłość nie rysuje się w różowych barwach...

Prawie jak Piwo
                  SZCZECIN

Comment

• baklazanek
                    † 2014 Piwosz w Raju
                    • 2001.08
                    • 3562

żąleną napisał(a)
                    Nie wiem, kiedy ten Arsenal dojrzeje do wygrania czegokolwiek w Europie. Zespół marzeń, a w decydującej chwili miękną, nie potrafią gryźć trawy. No ale Manchester też swoje musiał odczekać.

Szkoda, że nie miałem gdzie obejrzeć meczu Ajaksu, ale może to i lepiej, bo bym zawału dostał. Świetnie, że awansowali, ale niech wreszcie zaczną grać bardziej ofensywnie, przecież nie są Włochami.

Aresenal już trzeci bądź czwarty rok z rzędu wtapia decydujący mecz. Nie rozumiem tego, czy oni są za słabi psychicznie a może po prostu brak im umiejętności?? Wenger powinien podać się do dymisji, wygrywanie w lidze nie może ciągle usprawiedliwiać trenera.
                    Ajax uffff i hura Bardzo przeżywałem ten mecz śledząc jego poczynania na telegazecie na stronie 820. Później obejrzałem skróty na czechach i nie zgodzę się żeby skupiali się tylko na obronie. No dobra może troszkę Ale to jest po prostu taktyka Komana, wie że ma bardzo młody zespół który jeszcze wiele się musi nauczyć i na otwartą grę jest jeszcze troszkę za słaby ale za to gra z kontry wychodzi im znakomicie! Sądzę że za rok będzie to już wyglądało o wiele lepiej no chyba że zacznie się masowe sprzedawanie zawodników Już się mówi że Chivu i Ibrachimovic zostaną pewnie sprzedani.

Comment

• baklazanek
                      † 2014 Piwosz w Raju
                      • 2001.08
                      • 3562

szarpik napisał(a)
                      Taaaaaaa , musze cie Pogoniarz pocieszyc , gdy spadał Lech też myślałem że klub sie nie odrodzi ( groziła 3 liga) a jednak do 1 ligi udało sie wrócic
                      wczorajszy mecz z KSZO niezły , ale to też słaba drużyna
                      Nie chce nikogo oskarżać gdyż nie mam dowodów ale gdy Lechowi groził spadek do 3 ligi pomogły im ponoć układy i pieniądze które poszły na wiadomo co.

A co do samej ligi to ładnie się wszystko zaczęło, dużo niespodzianek i bramek. Oby tylko tak dalej to może Odra Wodzisław zostanie mistrzem.

Comment

• pieczarek
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2001.06
                        • 5011

baklazanek napisał(a)
                        Nie chce nikogo oskarżać gdyż nie mam dowodów ale gdy Lechowi groził spadek do 3 ligi pomogły im ponoć układy i pieniądze które poszły na wiadomo co.
                        Ja też o tym słyszałem, cała Polska o tym słyszała. A ponadto powszechnie wiadomo (choć nie ma na to dowodów), że bakłażanek załatwia sobie wszystkie egzaminy w wiadomy sposób. Powtarzam, dowodów na takie zachowanie bakłażanka nie ma, ale całe Opole o tym wie.

Chłopie, jak się ma skończone 18 lat, to się nie powtarza głupot typu: powszechnie wiadomo, wszyscy wiedzą, jakkowlwiek nie ma dowodów to ... i kilka podobnych. Gdy usłyszę taką beznadziejną odzywkę, to zaraz zapala mi się czerwona lampka.

Comment

• baklazanek
                          † 2014 Piwosz w Raju
                          • 2001.08
                          • 3562

pieczarek napisał(a)

Ja też o tym słyszałem, cała Polska o tym słyszała. A ponadto powszechnie wiadomo (choć nie ma na to dowodów), że bakłażanek załatwia sobie wszystkie egzaminy w wiadomy sposób. Powtarzam, dowodów na takie zachowanie bakłażanka nie ma, ale całe Opole o tym wie.

Chłopie, jak się ma skończone 18 lat, to się nie powtarza głupot typu: powszechnie wiadomo, wszyscy wiedzą, jakkowlwiek nie ma dowodów to ... i kilka podobnych. Gdy usłyszę taką beznadziejną odzywkę, to zaraz zapala mi się czerwona lampka.

Tak samo nie ma dowodów że Irak ma broń biologiczną ale jakoś każdy mówi inaczej a w radiu nawet podają ilość tej broni. Takich przykładów można podawać mnóstwo ale to nie miejsce na to.
                          Jak coś to proszę na PW.

Comment

• żąleną
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.01
                            • 13239

Pieczarku, akurat w przypadku polskiego futbolu można w ciemno rzucać takimi oskarżeniami ze sporym prawdopodobieństwem trafienia.

Comment

• pieczarek
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2001.06
                              • 5011

No to rzuć jakimś konkretem. Zobaczymy co się stanie. Napisz na przykład, że w roku 1999 sędzia Wit Żelazko w meczu Czarni kontra Czerwoni za podyktowanie dwóch karnych wziął łapówkę od Legii, która była zainteresowana zwycięstwem Zielonych w meczu z Pasiastymi. Takie ogólniki jak "powszechnie wiadomo" można o kant dupy tłuc.

A co do Husajna to na pewno wiadomo, że wymordował co najmniej 250 tys. obywateli Iraku. Zagazował właśnie bronią chemiczną całe miasteczka w Kurdystanie. Wszystkich, do najmniejszego dziecka. Więc broń chemiczną ma. Bo chyba nie jesteś takim dzieckiem, które wierzy w jego zapewnienia, że co prawda miał ale wszystko zużył w Kurdystanie.

Comment

• żąleną
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.01
                                • 13239

pieczarek napisał(a)
                                No to rzuć jakimś konkretem. Zobaczymy co się stanie. Napisz na przykład, że w roku 1999 sędzia Wit Żelazko w meczu Czarni kontra Czerwoni za podyktowanie dwóch karnych wziął łapówkę od Legii, która była zainteresowana zwycięstwem Zielonych w meczu z Pasiastymi. Takie ogólniki jak "powszechnie wiadomo" można o kant dupy tłuc.
                                Będę się upierał, że tu nic nie trzeba udowadniać. Wystarczy zebrać do kupy kilka faktów: skoro jest taki system rozgrywek, że pod koniec ligi zawsze kilka zespołów walczących o coś gra z zespołami nie walczącymi już o nic, a łapówkarstwo jest zakorzenione w większości społeczeństw (konkrety można znaleźć choćby w ostatniej Polityce, dział 'historia'), to sprzedawanie meczów musi się odbywać. Pozostaje tylko kwestia skali. Tak samo jest w polityce! Dowodów na korupcję jest w historii aż nadto, więc dlaczego teraz miałoby być inaczej.

Dlatego nazwisk nie wymienię, bo ich nie znam, ale jestem pewien, że przekręty się odbywają.
                                Last edited by żąleną; 2003-03-20, 18:05.

Comment

Przetwarzanie...
                                X