Przy piwie o sporcie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Bombadil13
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gopher Wyświetlenie odpowiedzi
    Apropo rugby to nie bardzo rozumiem działania MKOL-u i ciągłe blokowanie włączenia tego wspaniałego sportu do grona dyscyplin olimpijskich.
    A ja chyba rozumiem. Sport jest wspaniały, jak dla mnie najwspanialszy ze wszystkich, ale w wykonaniu 8-10 zespołów na świecie. To nijak nie pasuje do IO. Bo w wykonaniu np. Polski ni jak pięknym sportem nazwać rugby nie można (choć przyznać muszę idzie ku lepszemu).
    Poszukuję

Comment

• pieczarek
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.06
      • 5011

Myślę, że w przypadku braku rugby na IO chodzi także o coś innego. Wyobrażacie sobie jakim szokiem musiałoby być pojawienie się dyscypliny, która rzeczywiście wdraża olimpijskie ideały? Uczciwość na boisku, szacunek dla przeciwnika, brak chamstwa, brak dyskusji z sędziami - to wszystko wywraca do góry nogami siermiężną rzeczywistość współczesnych igrzysk.

Comment

• Bombadil13
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.05
        • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek Wyświetlenie odpowiedzi
        Myślę, że w przypadku braku rugby na IO chodzi także o coś innego. Wyobrażacie sobie jakim szokiem musiałoby być pojawienie się dyscypliny, która rzeczywiście wdraża olimpijskie ideały? Uczciwość na boisku, szacunek dla przeciwnika, brak chamstwa, brak dyskusji z sędziami - to wszystko wywraca do góry nogami siermiężną rzeczywistość współczesnych igrzysk.
        Czyli jednym słowem nie ma już ideałów Barona!
        Poszukuję

Comment

• kiszot
          🍼🍼
          • 2001.08
          • 8108

Ładnie to wygląda w słowie pisanym a jak jest w rzeczywistości? No na pewno nie tak różowo.
          Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
          1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
          Mein Schlesierland, mein Heimatland,
          So von Natur, Natur in alter Weise,
          Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
          Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• Bombadil13
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.05
            • 2479

Wyobrażacie sobie jakim szokiem musiałoby być pojawienie się dyscypliny, która rzeczywiście wdraża olimpijskie ideały? Uczciwość na boisku, szacunek dla przeciwnika, brak chamstwa, brak dyskusji z sędziami
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
            Ładnie to wygląda w słowie pisanym a jak jest w rzeczywistości? No na pewno nie tak różowo.
            Kiszot, w rzeczywistości to wygląda jeszscze bardziej różowo. Od kilku lat poznaje rugby i im więcej o nim wiem tym bardziej mnie zachwyca. Nie bardzo rozumiem jak to się mogło stać, by we współczasnym sporcie trwała dyscyplina z zasadami opisanymi przez pieczarka.
            Szkoda tylko, że w wykonaniu, mimo wszystko, tak nielicznych drużyn.
            Poszukuję

Comment

• Gopher
              Porucznik Browarny Tester
              • 2007.10
              • 450

Z rugby to jest tak - 95% niewidziało nigdy na żywo meczu (czy choćby w TV), 98% niema pojęcia o przepisach, a wszyscy jadą na sterotypie jaki to sport dla głupków i niewyżytych "samców". A przepisy są tak skomplikowane że piłka nożna razem z siatkówką i koszykówką nie posiada tylu zasad. I nie chodzi w tym sporcie tylko o pchanie i wywracanie jak wszyscy myślą .
              Pozdrawiam fanów "jaja".
              Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát

Comment

• Aldach
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.07
                • 1269

Mnie się wydaje, że brak rugby na igrzyskach olimpijskich może wynikać też z faktu, że odstępy czasowe pomiędzy meczami są długie. Jak pamiętam w pucharze świata minimalna przerwa między meczami jednej drużyny to sześć dni. Igrzyska są po prostu zbyt krótkie, żeby rozegrać na nich sensowny turniej rugby.

Comment

• kiszot
                  🍼🍼
                  • 2001.08
                  • 8108

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gopher Wyświetlenie odpowiedzi
                  Z rugby to jest tak - 95% niewidziało nigdy na żywo meczu (czy choćby w TV), 98% niema pojęcia o przepisach, a wszyscy jadą na sterotypie jaki to sport dla głupków i niewyżytych "samców". A przepisy są tak skomplikowane że piłka nożna razem z siatkówką i koszykówką nie posiada tylu zasad. I nie chodzi w tym sporcie tylko o pchanie i wywracanie jak wszyscy myślą .
                  Pozdrawiam fanów "jaja".
                  Jeżeli to do mnie to wyobraź sobie,że trenowałem kiedys rugby w Czarnych Bytom

Comment

• Ahumba
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.05
                    • 9056

Właśnie od BARANA z tv usłyszałem, że w obozie polskich skoczków narciarskich panuje wesoła atmosfera.
                    To już po 19-tej, że nie ma żałoby?
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

Normalna reakcja statystycznego Polaka na wymyśloną na górze żałobę. Ja sobie przez ostatnie dni żadnych przyjemności nie odmawiałem.

Comment

• żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

A z innej beczki, ostatnio wkręca mnie hokej i taki fajny filmik z treningu znalazłem. Różnorodność rozwiązań imponująca.

Comment

• perłyfan
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.02
                          • 1244

Gdybym zapłacił za bilet na walkę Kliczko-Ibragimow to chyba żądałbym zwrotu pieniędzy. Niby walka unifikacyjna, reklamowana, oczekiwana, a na ringu nuda i bokserskie szachy. Czyste ciosy można policzyć na palcach jednej ręki ( z czego Ibragimow nie zadał chyba ani jednego ).
                          Wstałem w środku nocy, obejrzałem i zapomniałem
                          JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY

Comment

• naczelnik
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.08
                            • 1884

Od jakiegos czasu chadzam ze wspolpracownikami co piatek na kregle.
                            I musze przyznac ze to calkiem niezly sposob na spedzanie wolnego czasu, odregaowanie po calym tygodniu. Po trzech godzinach gry jest sie kompletnie wydymanym. Atmosfera jest ok- ciagle dostrzegam cos "in plus". W tej calej zabawie jest chwila na piwo, smiech, wysilek. Podoba mi sie to
                            Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
                            Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

Comment

• kiszot
                              🍼🍼
                              • 2001.08
                              • 8108

Dzisiaj ostatni mecz o utrzymanie w Ekstraklasie hokeja na lodzie.Zobaczymy jak pójdzie Polonii,a można było już dawno to zakończyć.

Comment

• kiszot
                                🍼🍼
                                • 2001.08
                                • 8108

Uffff.Wreszcie sie skończył ten horror.Oświęcimska Unia pokonana i hokejowa Ekstraliga została w Bytomiu.

Comment

Przetwarzanie...
                                X