Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gopher
Wyświetlenie odpowiedzi
Przy piwie o sporcie
Collapse
X
-
Myślę, że w przypadku braku rugby na IO chodzi także o coś innego. Wyobrażacie sobie jakim szokiem musiałoby być pojawienie się dyscypliny, która rzeczywiście wdraża olimpijskie ideały? Uczciwość na boisku, szacunek dla przeciwnika, brak chamstwa, brak dyskusji z sędziami - to wszystko wywraca do góry nogami siermiężną rzeczywistość współczesnych igrzysk.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek Wyświetlenie odpowiedziMyślę, że w przypadku braku rugby na IO chodzi także o coś innego. Wyobrażacie sobie jakim szokiem musiałoby być pojawienie się dyscypliny, która rzeczywiście wdraża olimpijskie ideały? Uczciwość na boisku, szacunek dla przeciwnika, brak chamstwa, brak dyskusji z sędziami - to wszystko wywraca do góry nogami siermiężną rzeczywistość współczesnych igrzysk.Poszukuję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek Wyświetlenie odpowiedziMyślę, że w przypadku braku rugby na IO chodzi także o coś innego. Wyobrażacie sobie jakim szokiem musiałoby być pojawienie się dyscypliny, która rzeczywiście wdraża olimpijskie ideały? Uczciwość na boisku, szacunek dla przeciwnika, brak chamstwa, brak dyskusji z sędziami - to wszystko wywraca do góry nogami siermiężną rzeczywistość współczesnych igrzysk.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek Wyświetlenie odpowiedziWyobrażacie sobie jakim szokiem musiałoby być pojawienie się dyscypliny, która rzeczywiście wdraża olimpijskie ideały? Uczciwość na boisku, szacunek dla przeciwnika, brak chamstwa, brak dyskusji z sędziamiPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziŁadnie to wygląda w słowie pisanym a jak jest w rzeczywistości? No na pewno nie tak różowo.
Szkoda tylko, że w wykonaniu, mimo wszystko, tak nielicznych drużyn.Poszukuję
Comment
-
-
Z rugby to jest tak - 95% niewidziało nigdy na żywo meczu (czy choćby w TV), 98% niema pojęcia o przepisach, a wszyscy jadą na sterotypie jaki to sport dla głupków i niewyżytych "samców". A przepisy są tak skomplikowane że piłka nożna razem z siatkówką i koszykówką nie posiada tylu zasad. I nie chodzi w tym sporcie tylko o pchanie i wywracanie jak wszyscy myślą .
Pozdrawiam fanów "jaja".Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát
Comment
-
-
Mnie się wydaje, że brak rugby na igrzyskach olimpijskich może wynikać też z faktu, że odstępy czasowe pomiędzy meczami są długie. Jak pamiętam w pucharze świata minimalna przerwa między meczami jednej drużyny to sześć dni. Igrzyska są po prostu zbyt krótkie, żeby rozegrać na nich sensowny turniej rugby.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gopher Wyświetlenie odpowiedziZ rugby to jest tak - 95% niewidziało nigdy na żywo meczu (czy choćby w TV), 98% niema pojęcia o przepisach, a wszyscy jadą na sterotypie jaki to sport dla głupków i niewyżytych "samców". A przepisy są tak skomplikowane że piłka nożna razem z siatkówką i koszykówką nie posiada tylu zasad. I nie chodzi w tym sporcie tylko o pchanie i wywracanie jak wszyscy myślą .
Pozdrawiam fanów "jaja".Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Właśnie od BARANA z tv usłyszałem, że w obozie polskich skoczków narciarskich panuje wesoła atmosfera.
To już po 19-tej, że nie ma żałoby?Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
A z innej beczki, ostatnio wkręca mnie hokej i taki fajny filmik z treningu znalazłem. Różnorodność rozwiązań imponująca.
Comment
-
-
Gdybym zapłacił za bilet na walkę Kliczko-Ibragimow to chyba żądałbym zwrotu pieniędzy. Niby walka unifikacyjna, reklamowana, oczekiwana, a na ringu nuda i bokserskie szachy. Czyste ciosy można policzyć na palcach jednej ręki ( z czego Ibragimow nie zadał chyba ani jednego ).
Wstałem w środku nocy, obejrzałem i zapomniałemJUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY
Comment
-
-
Od jakiegos czasu chadzam ze wspolpracownikami co piatek na kregle.
I musze przyznac ze to calkiem niezly sposob na spedzanie wolnego czasu, odregaowanie po calym tygodniu. Po trzech godzinach gry jest sie kompletnie wydymanym. Atmosfera jest ok- ciagle dostrzegam cos "in plus". W tej calej zabawie jest chwila na piwo, smiech, wysilek. Podoba mi sie toPopieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Dzisiaj ostatni mecz o utrzymanie w Ekstraklasie hokeja na lodzie.Zobaczymy jak pójdzie Polonii,a można było już dawno to zakończyć.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Uffff.Wreszcie sie skończył ten horror.Oświęcimska Unia pokonana i hokejowa Ekstraliga została w Bytomiu.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Comment