Przy piwie o sporcie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

przypomniałem sobie

Żeby nie było, że ciągle smęcę:

Legia w derbach grała futbol, jaki powinna grać każda dobra drużyna - szybko, z klepki, żadnego holowania piłki (do tego nadają się Zidane'y, Figo, Beckhamy, Ronaldowie i inni tacy - słowem, ci, co to potrafią). Przeciwnik co prawda raczej słaby, ale nie szkodzi - są widoki na przyszłość.

Comment

• baklazanek
      † 2014 Piwosz w Raju
      • 2001.08
      • 3562

Jaki tam słaby przeciwnik Przecież Polonia wygrała z Porto!!!!

Comment

• żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

Juz mówiłem, co sądzę na temat bramek z tego spotkania.

Szkoda, że derby przy Łazienkowskiej są z reguły jednostronnym widowiskiem. W ostatnich latach Polonia tylko trzy razy nawiązała walkę (Puchar Ligi, sławne 3:0, no i 1:1, kiedy to bramkę strzelił Mikulenas).

Comment

• baklazanek
          † 2014 Piwosz w Raju
          • 2001.08
          • 3562

No bo czego można by się spodziewać po drużynie w która zamiast dachu stawia sobie namiot
          No a co do tych bramek z meczu z Porto to rzeczywiście były piękne Oby tylko Kusiowi poprawił się celownik w meczu z Łotwą albo niech strzela tak jak wczesniej tylko żeby koledzy z reprezentacji byli ustawieni tak żeby dostać piłka w brzuch No i żeby Łotysze skierowywali pilkę do własnej siatki.

Comment

• żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

Jakieś prognozy?

Bo ja tak sobie myślę, że Łotysze nic nam nie zrobią. Wszyscy wychwalali ich po meczu ze Szwecją, a oni przeprowadzili wtedy ze trzy akcje na krzyż. Poza tym wydaje mi się, że to drużyna własnego boiska.

Comment

• darek99
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.04
              • 2147

żąleną napisał(a)

Ale nawet w polskiej lidze po tak banalnym incydencie kibiece nie wychodzą na boisko.

Myślę, że jakby petarda poleciała przy stanie korzystnym dla Utrechtu, albo chciaż 0:0, to nie byłoby żadnej rozróby. O ile w ogóle była jakaś historia z petardą - nie wiem, bo oglądałem w telewizji.
              No właśnie- rzucona petarda z tego co wiem nie zrobiła nikomu nic złego, jedynie uraziła ambicje kibiców Ultrechtu, bo nie dość że strzelili bramkę (Legia) to jeszcze mają czelność czymś rzucać
              Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
              Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
              skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
              Epikur z Samos.

Comment

• darek99
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.04
                • 2147

pulas napisał(a)

A tak na marginesie to jaki był powód spalenia przez kibiców(?) Legii stadionu Polonii kilka lat temu?
                Jakie spalenie stadionu?, to klepisko a nie stadion, spłonoł drewniany barak w którym był magazynowany sprzęt do pielęgnacji murawy
                , to PZPN I POLONIA szumnie określiło ten incydent SPALENIEM STADIONU,nie wiem dokładnie dlaczego kibice podpalili ten barak, może dlatego że było im zimno , a może zabrakło świec dymnych i trzeba było jakoś sobie poradzić, albo mecz był nudny
                Epikur z Samos.

Comment

• pulas
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2001.08
                  • 965

darek99 napisał(a)

No właśnie- rzucona petarda z tego co wiem nie zrobiła nikomu nic złego, jedynie uraziła ambicje kibiców Ultrechtu, bo nie dość że strzelili bramkę (Legia) to jeszcze mają czelność czymś rzucać
                  Musisz być człowiekiem nadwyraz spokojnym, bo ja gdybym dostał petarda to raczej nieźle bym się... zdenerwował.
                  Tu nie chodzi o to czy komus coś się stało czy nie - rzucanie petardami w innych ludzi świadczy o totalnej głupocie i chęci prowokacji!
                  pułaś
                  ---------------------------------
                  "(...)W kącikach flechtów wieczór już
                  Lśni jak porzeczka krwawa
                  Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
                  I między bajki wkładam"

Comment

• pulas
                    • 2001.08
                    • 965

darek99 napisał(a)

Jakie spalenie stadionu?, to klepisko a nie stadion, spłonoł drewniany barak w którym był magazynowany sprzęt do pielęgnacji murawy
                    , to PZPN I POLONIA szumnie określiło ten incydent SPALENIEM STADIONU,nie wiem dokładnie dlaczego kibice podpalili ten barak, może dlatego że było im zimno , a może zabrakło świec dymnych i trzeba było jakoś sobie poradzić, albo mecz był nudny
                    Tia........
                    Ręce opadają.......
                    pułaś
                    I między bajki wkładam"

Comment

• żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

Darek - co za różnica, co podpalili? Podpalili i już. Dla mnie to buractwo.

A klepisko jest na każdym polskim stadionie.

Comment

• darek99
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.04
                        • 2147

Oczywiście moje tłumaczenie spalenia BARAKU to żart, ale na logikę - żeby spalić stadion to ten stiadion musi fizycznie istnieć, a co niby tam miało się spalić? trawa, trybuny betonowe?, media w Polsce strasznie nagłaśniają takie zajścia, kiedyś w telewizji przy omawianiu Polskiej ligi po zajściach na jakimś stadionie prezenter na podsumowanie rozmowy zadał oto takie pytanie : Kiedy na naszych stadionach będzie tak jak w Ameryce Południowej? , ser z dzioba mi wypadł, czy on nie czyta statystyk, tam na stadionach ginie kilkadziesiąt osób rocznie.
                        Epikur z Samos.

Comment

• darek99
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.04
                          • 2147

Nie wracajmy do starych spraw, napewno już nic nie spalą, bo nie mają co , ciekawe jak zostanie powitany na Łazienkowskiej Hajto, na jego miejscu poprosił bym o urlop na dzień meczu z Legią, wybieram się na ten mecz , może być ciekawie, trzeba też z GWIAZDOREM Hajto omówić jego wspaniałą grę na mistrzostwach.
                          Epikur z Samos.

Comment

• baklazanek
                            † 2014 Piwosz w Raju
                            • 2001.08
                            • 3562

Darek poproś lepiej Tomka H. niech tobie przywiezie jakieś piwka z Niemiec hehe.
                            A co do meczu z Łotwą to stawiam na 2:0 dla nas.

Comment

• talrasha
                              • 2001.11
                              • 685

Ja stawiam na 2:1 dla Biało Czerwonych, a co do legi i ich żylety to dla mnie to co zrobili (jeśli oczywiście tak było) na stadionie Utrechtu to buractwo i nikt nie będzie mi kitu wciskał, że tak się robi - nawet jeśli kibice Utrechtu zrobili to co zrobili to źle świadczy o nich nie o nas i nie musimy się do ich pozimu zniżać. Ogólnie kibice Legii nie należą chyba do tych co wiedzą co to kulturalny doping (oczywiście nie mówię tu o wszystkich, ale tylko o tych co najgłośniej krzyczą) Co do Holendrów to bardzo mi się przykro zrobiło bo jak byłem w tym państwie to bardzo mile mnie przyjęto.
                              Catalunya es una nación y el Barça es un ejército

Comment

• pulas
                                • 2001.08
                                • 965

darek99 napisał(a)
                                (...)ciekawe jak zostanie powitany na Łazienkowskiej Hajto, na jego miejscu poprosił bym o urlop na dzień meczu z Legią, wybieram się na ten mecz , może być ciekawie, trzeba też z GWIAZDOREM Hajto omówić jego wspaniałą grę na mistrzostwach.
                                Będziesz miał okazję mu naubliżać już jutro (w sobotę) podczas meczu reprezentacji. Bo przeciez to tylko przez niego przegraliśmy te dwa mecze na mistrzostwach.
                                pułaś
                                I między bajki wkładam"

Comment

Przetwarzanie...
                                X