Może nie powinniśmy pić podczas meczu ciemnego piwa
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
pierwsza połowa napawa optymizmem: po stracie gola Schalke momentami jest bezradne a gdyby jeszcze Uche z 2 m do pustej bramki strzelił a nie "panu Bogu w okno" to byłoby pięknie
No i jak już narzekamy to fajnie by też było jak by Żurawski wykorzystał sytuacje która miał zaraz po zdobycia gola przez Wisłę. Okiwał obrońcę ale nie trafił w bramkę
Wisła gola!!!!!!
1-1 ale wynik chyba sprawiedliwy.
Podsumowując jedna bramka głupsza od drugiej a wynik 0-0 byłby o niebo lepszy ale wypada nam się cieszyć że przed rewanżem Wisła nie jest bez szans
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
No nie wierzę - spuchli... Na drugą połowę wyszedł typowy zespół polskiej ligi. W pierwszej w ofensywie grali świetnie, ale w obronie... Takiego farta to jeszcze nie widziałem. A druga połowa - okazało się, że takiego farta to dopiero nie widziałem, przy nim fart z pierwszej połowy to mały pikuś! Te 1:1 to cud.
Mimo wszystko jako niepoprawny optymista wierzę w awans, ale pod warunkiem, że w Gelsenkirchen zagrają cały mecz, a nie pół.
Oj mieli farta mieli. Ale znowu dobiło mnie to co zawsze czyli skuteczność polskich piłkarzy No ale już nie narzekam bo mogło być jeszcze gorzej.
Ps. Mam nadzieję że ten sędzia który prowadził to spotkanie zostanie zawieszony przez UEFA!!
Druga połowa to żenada ale prawdą jest, że sędzia drukował dla schalke jak mógł. Brak ewidentnego karnego i prz okazji kartki dla niemca, potem czerewona kartka za pchnięcie bez piłki, do tego ordynarny faul na Kosowskim od tyłu i przy wyjściu na pozycje to też według przepisów czerwona kartka. No cóż nastąpiło to czego się obawiałem, panowie z uefa zdecydowali, że wisła zaszła już za daleko. Bez pomocy sędziego schalke przerżnełoby ten mecz.
Wisła u NIemców ma szanse jeżeli a)poprawi skuteczność b)skończy z minimalizmem c) sędziował nie będzie Grek czy Rumun.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment