...co jest chorym układem.
Przy piwie o sporcie
Collapse
X
-
Finał Ligi "Mistrzów" poza pierwszymi 20 minutami był przeraźliwie nudny co zresztą świetnie zobrazował kamerzysta pokazując śpiącą na stadionie kobietę. Ja też w spokoju zająłem się czytaniem książki a mecz gdzieś leciał w tle. Było to nudne podsumowanie nudnej Ligi.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Zarząd Polskiej Ligi Koszykówki zrobił promocję zespołom z zaplecza pierwszej ligii. Każdy klub, który zgwarantuje budżet roczny w wysokości 500 tysięcy, ma szansę na grę w najwyższej klasie rozgrywek.
Liga ma mieć 16 a nie jak teraz 12 zespołów. Mocne kasowo kluby mają zagwarantować, że nie będzie możliwości wycofywania się klubów z rozgrywek.Last edited by robox; 2003-06-04, 19:44.
Comment
-
-
No właśnie kupujmy miejsce-po co rozgrywki w niższych klasach rozgrywkowych-co się tu wyrabia?Na cóż męczyć się tyle meczyków wystarczy zapłacić i gramy o mistrza.
Tegoroczny mistrz Polski też będzie załatwiony.Śląsk zagra w Eurolidze za darmo(to tylko przypomnienie}.
To oszustwo tak jak Liga Mistrzów w piłce.Ech.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pogoniarz napisał(a)
No właśnie kupujmy miejsce-po co rozgrywki w niższych klasach rozgrywkowych-co się tu wyrabia?Na cóż męczyć się tyle meczyków wystarczy zapłacić i gramy o mistrza.
Tegoroczny mistrz Polski też będzie załatwiony.Śląsk zagra w Eurolidze za darmo(to tylko przypomnienie}.
To oszustwo tak jak Liga Mistrzów w piłce.Ech.
Uważam, że "wykupywanie" miejsc w rozgrywkach ligowych jest zdrowsze ( przynajmniej w aktualnych polskich realiach ) niż aktualne systemy.
Jest to mniej korupcjogenne. Grają ci, których stać na to.
Zawodnicy zajmują się treningiem a nie myślą, czy bedzie ciepła woda po treningu, czy i czy w ogóle pojadą na mecz. A jeśli pojadą to sprzedadzą mecz i dostaną pieniądze od przeciwnika bo pracodawca zalega z wypłatami kilka miesięcy. To co, że w pierwszym roku grałoby np 6 zespołów, przynajmniej coś by się działo. Po kilku latach mogłoby grać już 10-16 drużyn PROFESJONALNYCH a nie "gwiazdek jednego sezonu.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pogoniarz napisał(a)
To oszustwo tak jak Liga Mistrzów w piłce.Ech.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Czyli jedna wielka komercja Czy wygrywasz czy nie do superligi(ekstraligi itd.) i tak przyjmiemy cię.
Jestem przeciwny takim rozwiązaniom!!Boisko i parkiet powinny weryfikować umiejętności drużyn ,a nie li tylko kasiora i układy.Ech.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pogoniarz napisał(a)
Czyli jedna wielka komercja Czy wygrywasz czy nie do superligi(ekstraligi itd.) i tak przyjmiemy cię.
Jestem przeciwny takim rozwiązaniom!!Boisko i parkiet powinny weryfikować umiejętności drużyn ,a nie li tylko kasiora i układy.Ech.
Jeśli chodzi o moją to uważam, że i tak teraz rządzi kasiora i to w najgorszym z możliwych wydań. Jeśli albertosa - no cóż to też mi się nie podoba.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Dotyczy się jak i Albeertosa i Ahumby.
Rozgrywki są po to by spotykać się i walczyć o wynik ,a nie kuchennymi drzwiami wchodzić do najwyższej klasy rozgrywkowej-mylę się?
Pogoń i KSZO spadło,ale powiedzmy po walce.Teraz kasę ma Korona Kielce i co ma ma wejść do 1 ligi?Bzdura-jeśli tak będzie to będę chodził na A-klasę.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pogoniarz napisał(a)
Dotyczy się jak i Albeertosa i Ahumby.
Rozgrywki są po to by spotykać się i walczyć o wynik ,a nie kuchennymi drzwiami wchodzić do najwyższej klasy rozgrywkowej-mylę się?
Pogoń i KSZO spadło,ale powiedzmy po walce.Teraz kasę ma Korona Kielce i co ma ma wejść do 1 ligi?Bzdura-jeśli tak będzie to będę chodził na A-klasę.
Będzie odpowiednia ilość wypłacalnych klubów można wznowić dotychczasową ligę.
Czy jest coś złego w NBA, choć tam nikt nie spada, nie awansuje rozgrywki stoją na odpowiednim poziomie. Pewnie też zdarzają się przekręty, ale nie na taką skalę jak u nas.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Ja tylko wyjasniłem dlaczego Śląsk wejdzie do Euroligi a nie kto inny. To wszystko. Normalne rozgrywki swoją drogą, komercyjne swoją. Liga Światowa w siatkówce też jest komercyjna, co nie przeszkadza się nią wszystkim pasjonować.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
robox napisał(a)
Anwil po raz pierwszy mistrzem w koszu. Urlep znów na szczycie.
Liczyłem na siedem spotkań w finale i na Prokom z takim składem.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
Comment