Przy piwie o sporcie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • talrasha
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2001.11
    • 685

No ja mam nadzieję, że Armstrong tego nie wygra, jakoś za nim nie prepadam (nie umiem tego wytłumaczyć) no i powoli zaczyna tracić przewagę, więc kto wie ......
    Catalunya es una nación y el Barça es un ejército

Comment

• robox
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.11
      • 8188

talrasha napisał(a)
      ... no i powoli zaczyna tracić przewagę, więc kto wie ......
      Po dzisiejszym etapie ma tylko kilka sekund przewagi nad Urlichem i Winokurowem. Ten ostatni miał dzisiaj swój dzień, kilka kilometrów przed metą, w górach odskoczył i nawet mógł zostać liderem. Jednak dwójka wyżej wymienionych podkręciło tempo na ostatnich kilometrach i zniwelowało do 40 sekund przewagę Rosjanina.

Comment

• baklazanek
        † 2014 Piwosz w Raju
        • 2001.08
        • 3562

robox napisał(a)
        Po dzisiejszym etapie ma tylko kilka sekund przewagi nad Urlichem i Winokurowem. Ten ostatni miał dzisiaj swój dzień, kilka kilometrów przed metą, w górach odskoczył i nawet mógł zostać liderem. Jednak dwójka wyżej wymienionych podkręciło tempo na ostatnich kilometrach i zniwelowało do 40 sekund przewagę Rosjanina.

Vinokurow jest Kazachem, ale to tak na marginesie. W ubiegłych latach dosyć namiętnie oglądałem wyścig do o koła Francji ale te zwycięstwa Amstronga już mi wyszły bokiem co zresztą pisałem rok temu(albo mi się śniło) i nie mogę już patrzeć na ten wyścig zwłaszcza że zawodnicy którzy mogli by być w czołówce muszą pracować na jakiś pajaców którzy nie umieją jeździć.
        Choć oczywiście Amstrongowi szacunek się należy za to że po ciężkiej chorobie(chyba miał raka) wrócił do kolarstwa i ciągle wygrywa choć robi to tak że w innych wielkich wyścigach nie bierze udziału a inni kolarze przez cały rok wypruwają z siebie flaki a Amerykanin przygotowuje się cały rok specjalnie na wielka pętlę.

Comment

• talrasha
          • 2001.11
          • 685

Dokładnie myślę tak jak Ty o wielkim Armstrongu, ale czekałem na os. która to pierwsza powie. Jak napisałem wcześniej jakoś za nim nie przepadam, ale szacunek dla niego.

Comment

• robox
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.11
            • 8188

Niestety, taki jest ten zawodowy sport. Wszyscy pracują na tego jednego. Dzisiaj też jeden z kolarzy US Postal był w grupie, która prowadziła w wyścigu. W pewnym momencie podjechał samochód tej grupy, kolarz zwolnił i spokojnie przez 6 minut czekał na grupę z Armstrongiem, aby mu pomóc. Trochę to wkurzające .

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

Nie ufam kolarstwu, ani żadnemu innemu wydolnościowemu sportowi. Nie wyobrażam sobie, że można przejechać cały stukilumetrowy etap pod górę bez wspomagania. Nawet Zyziek by tak nie potrafił.

Comment

• krzysfryna
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2003.06
                • 107

robox napisał(a)
                Niestety, taki jest ten zawodowy sport. Wszyscy pracują na tego jednego. Dzisiaj też jeden z kolarzy US Postal był w grupie, która prowadziła w wyścigu. W pewnym momencie podjechał samochód tej grupy, kolarz zwolnił i spokojnie przez 6 minut czekał na grupę z Armstrongiem, aby mu pomóc. Trochę to wkurzające .
                To jest skutek tego że są drużyny w kolarstwie ja też tego nie lubię i nie rozumiem.

Comment

• talrasha
                  • 2001.11
                  • 685

Podobnie jest w każdym sporcie - jest lider na którego się pracuje. W kolarstwie jest to jednak bardzo widoczne. Ostatnio w sportowym ekspresie wypowiadał się jeden z polskich kolarzy na ten temat i powiedział, że drużyna drużyną, ale i tak lider musi swoje zrobić, bo jeśli koledzy z drużyny zobaczą, że są lepsi to oni będą chcieli być liderami. Myślę, że to prawda.
                  W tamtym sezonie kuriozalnym był zjazd R.Barichello tak by Szumi wygrał, no ale co na to poradzić, sportem rządzą pieniążki i trzeba się z tym pogodzić.

Comment

• zythum
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2001.08
                    • 8305

Jak na razie Warszawa, Katowice i Łódź bez ekstraklasy. Oj ciekawe co to będzie. Najgorsze jest to, że w przypadku Widzewa chodzi o głupie 300 tys. złotych czyli wartość jednego samochodu panów prezesów.
                    To inaczej miało być, przyjaciele,
                    To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                    Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                    Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                    Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                    Królowie banków, fabryk, hut
                    Tym mocni są, że każdy kradnie
                    Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• elwood
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.09
                      • 53

W przypadku Widzewa nie chodzi o żadne 300 tys. Zadłużenie klubu to około 20 milionów. A te 300 tys. muszą natychmiast wpłacić żeby ktokolwiek z nimi rozmawiał na temat dalszych spłat.

Comment

• robox
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.11
                        • 8188

Słyszałem wypowiedź, chyba był to prezes Polonii, mówił, że nie będą rozpaczać, jeżeli będą grać klasę niżej. Niektórych spraw nie da się przeskoczyć, to końcowa jego wypowiedź.

Comment

• Pogoniarz
                          † 1971-2015 Piwosz w Raju
                          • 2003.02
                          • 7971

robox napisał(a)
                          Słyszałem wypowiedź, chyba był to prezes Polonii, mówił, że nie będą rozpaczać, jeżeli będą grać klasę niżej. Niektórych spraw nie da się przeskoczyć, to końcowa jego wypowiedź.
                          Zgadza się tak nawijał Te wykopy pod niby jupitery na Konwiktorskiej wyglądają żałośnie!
                          Co do licencji kilku klubów 1 i 2 ligi-zobaczymy jak są konsekwentni "leśni dziadkowie".Jeżeli będą,to zrobi się totalny galimatias w związku z obsadą miejsc.To może być ciekawsze od samych rozgrywek

Prawie jak Piwo
                          SZCZECIN

Comment

• Pogoniarz
                            † 1971-2015 Piwosz w Raju
                            • 2003.02
                            • 7971

Ojej!Sąd Polubowny(nie wiem co może)wydał wyrok na miasto Szczeci ,aby zapłaciła spółce Mat Trade(Sebriego Bekdasa 18 milionów złotych plus 6 milionów odszkodowania plus koszta sądowe
                            Last edited by Pogoniarz; 2003-07-22, 20:04.

Prawie jak Piwo
                            SZCZECIN

Comment

• robox
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.11
                              • 8188

elwood napisał(a)
                              W przypadku Widzewa nie chodzi o żadne 300 tys. Zadłużenie klubu to około 20 milionów. A te 300 tys. muszą natychmiast wpłacić żeby ktokolwiek z nimi rozmawiał na temat dalszych spłat.
                              Dlatego liczą na Grajewskiego i .....Bońka .

Comment

• behemoth
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2001.12
                                • 248

żąleną napisał(a)
                                Nie ufam kolarstwu, ani żadnemu innemu wydolnościowemu sportowi. Nie wyobrażam sobie, że można przejechać cały stukilumetrowy etap pod górę bez wspomagania. Nawet Zyziek by tak nie potrafił.
                                Zupełnie się z Tobą nie zgadzam. Tak się składa, że interesuję się kolarstwem. Trochę też jeżdżę, znam kilka osób, które jeździły w klubach kolarskich. Zapewniam Cię, że "stukilometrowy etap pod górę" da się przejechać uzupełniając tylko niedobory wody (której można stracić około 8 litrów), uzupełniając straty energetyczne napojami i batonami zawierającymi dużą ilość cukru, witamin itp. Co oczywiście nie znaczy, że niektórzy z zawodników nie korzystają ze wzmacniaczy. Nie znaczy to jednak również, że wszyscy jadą na koksie. Sczegółowe kontrole antydopingowe obejmują wszystkich z czołówki danego etapu.
                                Nie zgadzam się również z tymi, którzy twierdzą, że istnienie grup nie ma sensu i że lepsi zawodnicy jadą na słabszych. Jest dokładnie odwrotnie. Często lider z danej grupy wyłaniany jest dopiero po kilku etapach, lub też następuje jego zmiana a dotychczasowy lider może zostać zdegradowany nawet do funkcji "woziwody". Istnienie grup pozwala na wprowadzenie w życie jakiejś konkretnej taktyki, nie jest to zwyczajne bezmyślne pedałowanie- kto szybciej (do tego służą czasówki). Liczy się umiejętne rozłożenie sił, współpraca w zespole i przede wszytskim taktyka. Ci, którzy uważają, że Armstrong jest kiepskim kolarzem i że zwycięstwa są dziełem tylko i wyłącznie kolarzy z jego grupy niech obejrzą sobie powtórkę 15-ego etapu wielkiej pętli.
                                Uważam, że kolarstwo jest jednym z mniej zdominowanych finansowo sportów. Jest także jednym z nielicznych sportów, w których istnieją jeszcze zasady fair play.

Comment

Przetwarzanie...
                                X