Jednak w "złotych" bylismy lepsi - Niemcy zdobyli 1 srebrny i 3 brązowe
Przy piwie o sporcie
Collapse
X
-
baklazanek napisał(a)
Żadnego? Wydaje mi się że Niemcy zdobyli złoto w skoku wzwyż, ale powtarzam tylko tak mi się wydaje.
Jak samo nazwisko wskazuje, pochodzi z RPA.
Co ciekawe, złoto w konkurencji kobiet również powędrowało do RPA.
Przy okazji - niegdysiejsza lekkoatletyczna potęga - Wielka Brytania
także bez złotego medalu.Piwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Comment
-
-
Już po MŚ w LA, teraz będzie Olimpiada!
Spora dawka śmiechu: http://www.flashtoons.org/vedimovie.php?id=74browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Odp: Już po MŚ w LA, teraz będzie Olimpiada!
jerzy napisał(a)
Spora dawka śmiechu: http://www.flashtoons.org/vedimovie.php?id=74
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Dzisiaj zaczynają się ME w siatkówce mężczyzn.
Polacy walczą w grupie z
Grecją 5.09
Rosją 6.09
Holandią 7.09
Bułgarią 10.09
Serbią i Czarnogórą 11.09
Jeśli wygrają trzy mecze to będzie wielki sukces.Patrząc realnie stawiam na 4 miejsce w grupie i walkę o 7 miejsce.Last edited by Pogoniarz; 2003-09-05, 10:34.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Ja uwielbiam siatkę, tylko dlaczego takie chore godziny rozgrywnaia meczów. Znowu trzeba uciekać z pracy na wagary Ja liczę mimo wszystko na pierwszą czwórkę. uważam, że Jugosławia mimo wszystko jest do pokonania po raz pierwszy od 1998 roku. W końcu albo ten zespół zacznie coś wygrywać albo nie ch ich rozpie....na cztery wiatry bo jak na razie marnują tylko wielkie nadzieje kibiców i to od lat.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
zythum napisał(a)
Ja uwielbiam siatkę, tylko dlaczego takie chore godziny rozgrywnaia meczów. Znowu trzeba uciekać z pracy na wagary Ja liczę mimo wszystko na pierwszą czwórkę. uważam, że Jugosławia mimo wszystko jest do pokonania po raz pierwszy od 1998 roku. W końcu albo ten zespół zacznie coś wygrywać albo nie ch ich rozpie....na cztery wiatry bo jak na razie marnują tylko wielkie nadzieje kibiców i to od lat.
Niestety to problem całego polskiego sportu-przejście od juniora do seniora.Czy to kasiorka przewraca w głowie,czy złe prowadzenie przez trenerów,czy minimalizm ?
Sądzę,że te na tych mistrzostwach rywale wybiją nam z głowy nasze sny o potędze.Last edited by Pogoniarz; 2003-09-05, 11:53.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Chciałbym abyś się mylił bo serce każe wierzyć ale rozum mówi, że masz rację. Co do przejścia z juniora do seniora to ja myślę, że problemem jest to, że u nas przywiązuje się dużą rolę do występów juniorów co czyni a) wyeksplaotowanie zawodnika który musi grać w juniorach i zespole ligowym - przykład: ledwo się objawił talent i wychowanek w Widzewie Jakub Rzeźniczak a już musi jechać na kadrę U-17 zamiast ćwiczyć i zgrywać się z zespołem, zresztą akurat w Widzewie to nie pierwszy przykład gdy do składu wchodzi młody zawodnik a potem nagle przestaje się rozwijać. b)w przypadku sukcesu zbyt duży rozgłos co powoduje, że młody zawodnik dostaje sodówki i uważa, że już jest wielki , tak jest z juniorami w piłce którzy odnieśli sukces - gdzie oni dzisiaj są (Szymkowiak który miał być megagwiazdą jest ledwo dobrym rozgrywającym w polskiej lidze a gdzie są Chańko, Citko czy inni to nawet nie chce mi się myśleć).
Ja uważam, że nie przykładamy zdrowego rozsądku do juniorskich sukcesów a trenerzy juniorów chcą też błyszczeć w mediach i nie obchodzi ich to kim prowadzony przez nich zawodnik będzie jako senior - ważne jest aby szybko odnieść sukces i być sławnym.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
zythum napisał(a)
a gdzie są Chańko, Citko czy inni to nawet nie chce mi się myśleć).
PS. dziś łatwe 3-0 z Grekami w siatkę...jutro może byc trudniej.....obawiam się że nawet odwrotnie...Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
W naszej ekstraklasie koszykarzy wszystkiego można się spodziewać. Po tym, jak mając odpowiednią kasę, można zagrać na tym szczeblu rozgrywek z "dziką kartą", teraz spóźniona pierwszoligowa Wisła Kraków zamienia się miejscami z zespołem ekstraklasy, majacym kłopoty finansowe, Unią Tarnów .Last edited by robox; 2003-09-06, 00:12.
Comment
-
-
robox napisał(a)
W naszej ekstraklasie koszykarzy wszystkiego można się spodziewać. Po tym, jak mając odpowiednią kasę, można zagrać na tym szczeblu rozgrywek z "dziką kartą", teraz spóźniona pierwszoligowa Wisła Kraków zamienia się miejscami z zespołem ekstraklasy, majacym kłopoty finansowe, Unią Tarnów .
Comment
-
Comment