Maremali napisał(a) Naszych siatkarzy czeka jeszcze jedna szansa, a mianowicie turniej interkontynetalny.
arzy napisał(a) siatkarki również
Wy w to naprawdę wierzycie?
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
Błąd trenera, od kiedy pamiętam, gdy drużyna mająca pewny awans do następnej rundy, wystawia rezerwowy skład to nigdynie przynosi, dobrych efektów w następnym meczu.Po prostu turniej wymaga ciągłego, wysokiego poziomu emocji, zaangażowania, adrenaliny. A Polki były wyraźnie ospałe i grały od niechcenia.
O siatkarzach tylko jedno, ciszej nad tą trumną.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Takie coś mi się właśnie podoba. Kibic autorytatywnie ocenia trenera. I nie jakiegoś nowicjusza, tylko fachowca który całe życie pracuje z sukcesami w zawodzie i jest aktualnym mistrzem Europy. Gratulacje z powodu dobrego samopoczucia.
A dlaczego niby nie miałbym oceniać trenera. Na takiej zasadzie to trener zawsze może powiedzieć, proszę mnie nie oceniać bo jesteś pan kibic i nie masz pan prawa do zdania. A po drugie jak rozumiem NIemczyk awansował na Boga i jest nieomylny? Gratulacje z powodu zaślepienia.
Trenera czy zawodnika zawsze ocenia się za teraz a nie za zasługi. Co z tego, że Kasperczak doszedł z Wisłą do którejś rundy w Pucharze UEFA kiedyś tam, skoro ewidentnie popełnił błędy sprowadzając kiepskich piłkarzy i kiepsko taktycznie przygotował zespół do meczów z Anderlechtem.
Nie bardzo rozumiem dlaczego miałbym nie oceniać trenera za dany mecz tylko dlatego, że kiedyś miał sukcesy. Mnie w pracy nikt nie pyta co dobrze zrobiłem rok temu tylko jestem oceniany z bieżących spraw. Dlaczego trenerzymieliby być oceniani inaczej?
zythum napisał(a) Co z tego, że Kasperczak doszedł z Wisłą do którejś rundy w Pucharze UEFA kiedyś tam, skoro ewidentnie popełnił błędy sprowadzając kiepskich piłkarzy
A teraz Wisła zaczęła ostro z zakupami, Kukiełka, Kowalczyk, Madej i dalej szukają. Szkoda, że tak późno poszli po rozum do głowy, może nie byłoby blamażu ze słabiutkimi Norwegami.
zythum napisał(a) Trenera czy zawodnika zawsze ocenia się za teraz a nie za zasługi. Co z tego, że Kasperczak doszedł z Wisłą do którejś rundy w Pucharze UEFA kiedyś tam, skoro ewidentnie popełnił błędy sprowadzając kiepskich piłkarzy i kiepsko taktycznie przygotował zespół do meczów z Anderlechtem.
I tu nie masz racji! Owszem Kasperczak sprowadził słabych zawodników ale z drugiej strony jednych z lepszych jakich mógł i na jakich pozwolił mu właściciel klubu. Dziwne że w ogóle ktoś przed sezonem zasilił szeregi tego zespołu.
Comment