A było to tak ...
Przy okazji większych domowych porządków odkopałem zapomniane już nieco podełko po butach ze skromną kolekcją etykiet piwnych. Wiedziony sentymentem za dawno minioną młodością postanowiłem sprawdzić w internecie czy młodzież dzisiejsza też oddaje się tej pasji. Hasło birofilia - odpowieź BROWAR. Sympatycznie tutaj więc rachunki za telefon rosną.
Podczas robienia spisu browarów polskich dla związku zbieraczy FvB, szukałem informacji o polskich browarach. Jeździłem w internecie tam i nazad, więc w końcu musiałem tutaj trafić. I nie żałuję!
Jam zaczął więc też coś pozmyślam aaaaapsik! U mnie też na początku był chaos. Wypróbowałem prawie wszystko. ALE JAk byłem młody i głupi kiedy jeszcze nie smakowałem się w piwie Tatuś zawsze przynosił do domciu jakieś piwka. Nie wiedzieć czemu ja z nich ściągałem etykiety aaaaaapsik. Zaczęło się od tego ale te etykiety poleciały gdzieś do śmieci, mi natomiast chwilowo takie zainteresowanie piwkiem przeszło aż wreśzcie miałem okazje dopaść się do internetu. Jednym z pierwszych słów wpisanych w wyszukiwarkę było słowo aaaaaapsik piwo ( a może browar? ). Poprostu chciałllem się dowiedzieć czegoś więcej o piwie. Najpierw był Browar, potem nieśmiało jedna próba rejestracji na forum (nieudana), druga (nieudana), trzecia (zakończona sukcesem) aaaaapsik. Tak oto mnie tu przywiało (ale fantazje !!!) ale czuję sie tu świetnie i proszę o natychmiastowe wyleczenie mnie z tej chorernej (nie czuję smaku ani zapachu piwka) aaapsik grypy bo jak nie to w ....... Kucze ale mnie wzięło To pewnie przez te prochy i nie tylko.
cyt. "Mam znowu doła, znów pragnę śmierci, wracają stare lęki..." KURY aaaaaapsik
Piwo to jest życia blues, daje miłość oraz luz. :)
A ja tu tak na prawdę trafiłem dlatego że zabrakło zdjęć, konkretnie nowych, konkretnie poświęconych lotnictwu. Zciągałem ja sobie te fotki, zrobiło się ich dwadzieścia kilka tysięcy (część, spora zresztą mam zgraną na płytki). No i w pewnym momencie okazało się, że co otwieram nową stronę to zdjęcia z niej już mam. Pewnego razu trafiłem na zdjęcia balonów stosowanych przez browary do reklamy. A że lubiłem już piwo i zbierałem kiedyś etykiety, zacząłem wędrować po stronach browarów i tak trafiłem w końcu na pub.net i na browar.biz. No i wróciłem do zbierania etykiet.
a ja już miałem dosyć piwa. Jasnego zwykłego piwa. Chciałem więcej wiedzieć jak się robi to co pijam. Jakie są gatunki ? Jak zrobić własne piwo ? I wpadłem w końcu po latach nieświadomego picia na genialny pomysł aby poszukać w necie czegoś o browarnictwie. Choć na sieci już jestem i szperam chyba 4 lata. Aż wstyd przyznać że po czterech latach działalności sieciowej zacząłem szukć czegoś o piwie. A już kiedyś trop był dobry moich piwnych poszukiwań sieciowych. Ale to tylko były gierki ściągane ze strony EB
Chyba wpisałem w wyszukiwarce browarnictwo. I tak wpadłem na www.browar.biz. I jestem. I pozostanę dłużej.
a ja szukałem co by tu ugotować, głodny byłem i znalazłem piwo w kuchni!
Najpierw skopiowałem przepisy, a potem się zalogowałem i tak już mi zostało. Chociaż ostatnio się ograniczam.
Comment