Powinniśmy postarać sie o pozwolenie do FIFA na wystawienie 22 zawodników jednocześnie. Mielibyśmy wtedy jakies szanse, ponieważ ze złych piłkarzy nawte najlepszy trener nie zrobi mistrzów.
Moim zdaniem selekcjonerem zostanie Smuda. Podobno odchodzi z Widzewa, a ponieważ juz po zdymisjonowaniu Wójcika był kandydatem to myślę, że teraz też mu zaproponują.
pułaś
--------------------------------- "(...)W kącikach flechtów wieczór już Lśni jak porzeczka krwawa Ukradkiem z rdzy wycieram nóż I między bajki wkładam"
Smuda nie ma szans, stawiam na Majewskiego, ktory nie zostal wymieniony powyzej. Dlaczego Majewski - bo jest dobrym znajomym czlonkow PZPN no i ukonczyl akademie pilkarska w niemczech!
Zgadzam się po części z Pucakiem - myślę, że nowym trenerem zostanie Majewski. Dlaczego? Ponieważ aktualnie jest najbliżej kadry i najpewniej sam Boniek jest za jego kandydaturą. Niemniej jednak nie wydaje mi się on idealnym kandydatem na tę posadę. Widziałbym na niej raczej wspomnianego wyżej Wernera Liczkę albo... Jerzego Engela. Nigdy nie twierdziłem, że był on złym trenerem chociaż na pewno nie rewelacyjnym. A myślę, że jego powtórna kadencja dobrze zrobi polskiej reprezentacji. Po pierwsze Boniek "wyciągnął" kilku perspektywicznych zawodników na światło dzienne, a Engel mógłby z nich zrobić już zgraną drużynę jako, że obce są mu skłonności eksperymentatorskie i w odróżnieniu od Bońka nie wymieniałby co mecz połowy składu. Co do Jana Tomaszewskiego - ten pan mógłby dać sobie z piłką nożną spokój bo nie ma nic konkretnego do powiedzenia chociaż przyznam, że dawno nie słuchałem człowieka, który by mnie rozbawił w tak spontaniczny sposób. Otóż podczas Studio Sport przed jednym z meczów naszej reprezentacji po sprzeczce Tomasza Hajty z Janem Tomaszewskim ten pierwszy zagroził, że może mu w pewien sposób zaszkodzić na co Tomaszewski odparł, iż zaszkodzić to mu może jedynie "nieświeża zagrycha" Bez komentarza
Fakt, ta ankieta troszkę jest nie precyzyjna. Już wspominałem w innym dziale że stawiam na Majewskiego Ale nie znaczy to że jestem za tą kandydaturą. Ten człowiek nie nadaje się do prowadzenia kluby w lidze okręgowej!!!! No ale Listkiewicz zrobi jak zechce. Co do trenera z zagranicy to nic z tego Panowie z PZPN twierdzą że szkoleniowcy z poza Polski są za słabi żeby objąć stery naszej reprezentacji. A tak naprawdę to się boją że jak przyjdzie trener z zagranicy to udowodni tym idiotą na czele z Apostelem że polscy trenerzy nie znają się na piłce nożnej. No z kilkoma wyjątkami jak Kasperczak. Ja jestem za Licka ale jak już napisałem nic z tego nie będzie.
Ps. Gdyby Smuda został trenerem Polski to Citko i Siadaczka odnotowali by powrót do kadry
Petrax napisał(a) Co do Jana Tomaszewskiego - ten pan mógłby dać sobie z piłką nożną spokój bo nie ma nic konkretnego do powiedzenia chociaż przyznam, że dawno nie słuchałem człowieka, który by mnie rozbawił w tak spontaniczny sposób. Otóż podczas Studio Sport przed jednym z meczów naszej reprezentacji po sprzeczce Tomasza Hajty z Janem Tomaszewskim ten pierwszy zagroził, że może mu w pewien sposób zaszkodzić na co Tomaszewski odparł, iż zaszkodzić to mu może jedynie "nieświeża zagrycha" Bez komentarza
Możliwe, że Tomaszewski nie wnosi niczego nowego, ale na pewno psuje zbyt dobre samopoczucie wielu działaczy. I dlatego jest niezbędny. Ale czy ten kopacz, którego powyżej wymienił Petrax może zaszkodzić legendzie? Raczej odwrotnie.
Comment