SEN

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
    Taaaa, ja od dwóch dni (we śnie) kupuję mieszkanie.
    A jutro jestem umówiony u notariusza............(w realu).

Tu jednak występuje odwrotny skutek. Jestem tak przejęty, że zostanę właścicielem czegoś (mieszkania), że nawet po nocy to mi się pałęta po łepetynie.
    E tam - to nic szczególnego, tylko kredyty trza spłacać. Chyba, że Marusia ma w ofercie jakiś, z odroczoną spłatą na wieczność.
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• adam16
      • 2001.02
      • 9865

Pasteryzacji, nawet we śnie, mówimy NIE!!!

Dziś śniła mi się dziwaczna powódź. Woda na moim starym mieszkaniu w Rudzie podchodziła już pod moje okna (mieszkanie na 4 piętrze), aż w końcu była ponad parapetem i to sporo. W łazience, pionem wodnym też szła ...,a jakże woda oczywiście. Po otwarciu drzwi wejściowych też była woda tak do pasa – co ciekawe mimo otwartych drzwi do mieszkania się nie dostawała. Na podatek po zejściu piętro niżej znów woda sięgała tylko do pasa i tak samo aż do parteru. W pewnych miejscach jednak woda zaczynała się przesączać przez ściany, a sąsiad który okazał się być naukowcem, stwierdził że to przez „drgania pasteryzacji”.

Ależ ja miewam popierniczone sny
      Last edited by adam16; 2006-01-02, 15:22.
      Browar Hajduki.
      adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• yendras
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.12
        • 2052

Mam nadzieję, że to nie był sen proroczy:
        Zostałem poczęstowany piwem Grunengold z firmowego, 5-cio litrowego baniaka w kolorze białym, z niebieskimi napisami i nieapetyczną, jasnoniebieską grafiką przedstawiającą bąble piany. Wyglądał na wielki płyn do prania albo olej silnikowy, a nie jak piwo. Podobno była to jakaś nowość adresowana do maniaków grilla.

Comment

• Twilight_Alehouse
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.06
          • 6310

Miałem sen piwny w nocy z niedzieli na poniedziałek. Nie pamiętam gdzie, ale kupowałem dwie butelki Lecha Portera Był w zielonych butelkach 0,33l, a etykieta była w przeważającej części biała... Wrażeń smakowych nie było, bo zaraz po zakupie obudziłem się.

Comment

• garfunkel
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.04
            • 1068

Lecha Portera piłam ostatni raz w 1999r., ale zupełnie nie pamiętam etykiety....

Comment

• Twilight_Alehouse
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.06
              • 6310

Ja nie piłem nigdy, więc zupełnie nie wiem skąd wziął mi się ten sen.

Comment

• Shlangbaum
                • 2005.03
                • 5828

Mi się sniło, że mnie Pan Siudek oprowadzał po Relakspolu i po swojej kolekcji kufli. Nie wiem czego się nachlałem, że moja chora psychika była w stanie coś takiego wytworzyć

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• JAckson
                  🍼🍼
                  • 2004.05
                  • 6123

Miałem dziś niezły sen

Jeżdziłem z Fteo po Polsce samochodem w poszukiwaniu piwa. MIałem ze sobą dwie skrzynki butelek. Trafiałem w przeróżne miejsca i spotykałem wielu forumowiczów

Np. gdzieś w lesie przebiegała stara trasa wąskotorówki i akurat przejeżdzął skłąd towarowy. Jednym z wagonów była przedziwnie wyglądającą beczką do przewozu piwa. Beczka była drewniana i osadzona na stalowej konstrukcji wagonu. NIe pamiętam skąd pojawili się: Slavoy, Ahumba i jeszcze paru forumowiczów (zapomniałem już) i zaraz popróbowaliśmy tego piwka lanego do kufli prosto z tej beczki na wagonie. Piwo nie było rewelacyjne. Okazało się, że jedzie z Głubczyc Słaba piana, mocne i jedynie kolor dość ciemny i ciekawy.

Pamiętam jeszcze, że trafiłem do jakiejś małem miejscowości z browarem i w sklepiku pod browarem kupowałem jakieś piwa. Na wymianę miałem butelki Euro w kolorze białym!, ale sprzedawca bez problemów przyjął. O kocie, który podróżował z nami samochodem nawet nie wspominam, bo kota nie mam
                  MM961
                  4:-)

Comment

• Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
                    Miałem dziś niezły sen

Jeżdziłem z Fteo po Polsce samochodem w poszukiwaniu piwa. MIałem ze sobą dwie skrzynki butelek. Trafiałem w przeróżne miejsca i spotykałem wielu forumowiczów
                    Początek snu to taka najprawdziwsza, zwykła normalność
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• JAckson
                      🍼🍼
                      • 2004.05
                      • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                      Początek snu to taka najprawdziwsza, zwykła normalność
                      Trzeba chyba ruszyć w trasę
                      MM961

Comment

• fteo
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.05
                        • 1139

Obje mieliśmy dzisiaj piwne sny...

Mnie się śniło, że w sklepie mięsnym, w którym zwykle robię zakupki wędliniarskie, wieczorami przesuwano na zaplecze lady chłodnicze, ustawiano stoliki i sklep stawał się knajpką.
                        Najciekawsze w tym śnie było to, że sprzedawali tam Bartka...
                        http://lotnictwo.net.pl/
                        http://www.flightradar24.com/
                        http://www.airshow.sp.mil.pl/

Comment

• JAckson
                          🍼🍼
                          • 2004.05
                          • 6123

No to idziemy w piątek do mięsnego na piwo
                          MM961

Comment

• Ahumba
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.05
                            • 9056

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
                            Ten sen to efekt braku bytności na giełdzie w wawie i tęsknota za spotkaniem z nami
                            znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• e-prezes
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19260

miałem wczoraj koszmarny sen... piłem ciepłego żywca z butelki nie było niczego innego w całym miasteczku.

Comment

• Wujcio_Shaggy
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.01
                                • 4628

Jak wypadł w porównaniu z ciepłym Leszkiem z puszki z soczkiem przez słomkę?

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

Przetwarzanie...
                                X