Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
SEN
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
Pasteryzacji, nawet we śnie, mówimy NIE!!!
Dziś śniła mi się dziwaczna powódź. Woda na moim starym mieszkaniu w Rudzie podchodziła już pod moje okna (mieszkanie na 4 piętrze), aż w końcu była ponad parapetem i to sporo. W łazience, pionem wodnym też szła ...,a jakże woda oczywiście. Po otwarciu drzwi wejściowych też była woda tak do pasa – co ciekawe mimo otwartych drzwi do mieszkania się nie dostawała. Na podatek po zejściu piętro niżej znów woda sięgała tylko do pasa i tak samo aż do parteru. W pewnych miejscach jednak woda zaczynała się przesączać przez ściany, a sąsiad który okazał się być naukowcem, stwierdził że to przez „drgania pasteryzacji”.
Ależ ja miewam popierniczone snyLast edited by adam16; 2006-01-02, 15:22.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Mam nadzieję, że to nie był sen proroczy:
Zostałem poczęstowany piwem Grunengold z firmowego, 5-cio litrowego baniaka w kolorze białym, z niebieskimi napisami i nieapetyczną, jasnoniebieską grafiką przedstawiającą bąble piany. Wyglądał na wielki płyn do prania albo olej silnikowy, a nie jak piwo. Podobno była to jakaś nowość adresowana do maniaków grilla.
Comment
-
-
Miałem dziś niezły sen
Jeżdziłem z Fteo po Polsce samochodem w poszukiwaniu piwa. MIałem ze sobą dwie skrzynki butelek. Trafiałem w przeróżne miejsca i spotykałem wielu forumowiczów
Np. gdzieś w lesie przebiegała stara trasa wąskotorówki i akurat przejeżdzął skłąd towarowy. Jednym z wagonów była przedziwnie wyglądającą beczką do przewozu piwa. Beczka była drewniana i osadzona na stalowej konstrukcji wagonu. NIe pamiętam skąd pojawili się: Slavoy, Ahumba i jeszcze paru forumowiczów (zapomniałem już) i zaraz popróbowaliśmy tego piwka lanego do kufli prosto z tej beczki na wagonie. Piwo nie było rewelacyjne. Okazało się, że jedzie z Głubczyc Słaba piana, mocne i jedynie kolor dość ciemny i ciekawy.
Pamiętam jeszcze, że trafiłem do jakiejś małem miejscowości z browarem i w sklepiku pod browarem kupowałem jakieś piwa. Na wymianę miałem butelki Euro w kolorze białym!, ale sprzedawca bez problemów przyjął. O kocie, który podróżował z nami samochodem nawet nie wspominam, bo kota nie mamMM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonMiałem dziś niezły sen
Jeżdziłem z Fteo po Polsce samochodem w poszukiwaniu piwa. MIałem ze sobą dwie skrzynki butelek. Trafiałem w przeróżne miejsca i spotykałem wielu forumowiczów
Comment
-
-
Obje mieliśmy dzisiaj piwne sny...
Mnie się śniło, że w sklepie mięsnym, w którym zwykle robię zakupki wędliniarskie, wieczorami przesuwano na zaplecze lady chłodnicze, ustawiano stoliki i sklep stawał się knajpką.
Najciekawsze w tym śnie było to, że sprzedawali tam Bartka...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonJeżdziłem z Fteo po Polsce samochodem w poszukiwaniu piwa. MIałem ze sobą dwie skrzynki butelek. Trafiałem w przeróżne miejsca i spotykałem wielu forumowiczówWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Jak wypadł w porównaniu z ciepłym Leszkiem z puszki z soczkiem przez słomkę?Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
Comment