SEN

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy
    Jak wypadł w porównaniu z ciepłym Leszkiem z puszki z soczkiem przez słomkę?
    tego (na szczęście) nie piłem nawet w realu niemile wspominam doznania smakowe

Comment

• Dreamer
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.05
      • 1576

U mnie było dzisiaj tak:

Środek lata, upał. Wycieczka (chyba rowerowa) do Zawiercia. W planie obowiązkowa wizyta w browarze. Jakimś dziwnym trafem browar przeniósł się parę przecznic bliżej centrum, koło znanego niektórym blaszaka Społem (żelazny punkt zaopatrzenia w zapasy piwa). Przed browarem rozłożył się okazały ogródek piwny. Z bliska okzało się, że wygląda jak... klasyczny bar mleczny, tylko pod parasolami. Niezbyt duży tłok, ktoś tam pałaszuje obiadek, inni piją piwko. Za PRL-owską ladą kasjerka stuka w PRL-owską kasę. Obok leży sterta starych PRL-owskich tac na talerze. Klimaty żywcem z "Misia". Podchodzę po piwo i w pięknym, oryginalnym szkle dostaję szklankę Guinnessa. Maksymalnie zdziwiony dowiaduję się, że teraz takie piwo tu robią.

Dostaję do tego jakiś kwitek i idę do stolika. Za mną leci barowa, podchodzi, sprawdza jeszcze karteluszek, który mi wcześniej wręczyła, przedziera i mówi, że teraz można pić.

Niestety, w tym momencie zadzwonił budzik
      Blog: Piwna Brytania

Comment

• adam16
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.02
        • 9865

Wyjechałem do Rumunii na tereny dawnej Rzeczypospolitej, po tym jak ktoś na forum opisał swoje odkrycie dawnego browaru na tamtym terenie. Na miejscu znalazłem obskurną chatę której mieszkańcy byli Polakami i mówili w języku ojczystym z jakimś dziwacznym akcentem. Gospodarz wskazał mi miejsce wykopalisk pod jedną ze ścian chaty. Był tam niewielki, wykopany wcześniej, przez forumowicza, dołek (tak ze 20 cm w gąb i 20x20cm). Teren tego dawnego browaru był zaznaczony policyjnymi taśmami i miał gdzieś około metra kwadratowego powierzchni. Pogrzebałem trochę obok tego wykopanego już dołka i znalazłem zmurszałe wafle, fragmenty butelek i ... plastikowego fermentatora.
        A potem się obudziłem i już nie wiem czy moje znaleziska wywołały sensację na forum, czy też nie.
        Last edited by adam16; 2006-02-20, 13:48.
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

A mi się śniło, że Wesoły zajął się komponowaniem przypraw ziołowych, głównie do mięs, w dodatku rozdawał je całkiem za darmo!

Sen wprawdzie nie o piwie, ale z forumowiczem w roli głównej - nie wiem tylko, co na to Slavoy, że Wesoły mi się śni po nocach
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19260

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
            ... nie wiem tylko, co na to Slavoy, że Wesoły mi się śni po nocach
            to go zapytaj, najlepiej przez forum

Comment

• yemiołka
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.02
              • 1012

aaa, śniło mi się, że spłodziłam na forum jakiś utwór wierszowany w trzech aktach, który automatycznie wylądował w Przechmielinach.
              i jak w nerwie zaczęłam czytać regulamin Przechmielin, to okazało się, że na forum można umieszczać tylko utwory kanoniczne literacko........ wieszczów itepe

no ładnie to tak, Arrrrcik?
              **** zbliża ludzi... :-]

Comment

• JAckson
                🍼🍼
                • 2004.05
                • 6123

A mi przypomniał się sen z przed wczoraj. Wynalazłem w jakiejś wsi nowe piwo. Chyba pszeniczniak, na pewno niefiltrowany i niepasteryzowany. Butelka PET 1dm3 i etykieta w stylu Lodwara. A piwo nazywało się.......................TYSKIE. W smaku było czuć niepasteryzowaność oraz widać było mętność, ale było trochę kwaskowate - chyba wina nieodpowiedniego przechowywania w wiejskim sklepie spożywczym latem przy oknie

Moje piwne sny często mają podobny charakter - wynajduję gdzieś w polskiej wsi lub małym miasteczku jakieś nowe, ciekawe piwa Jednak zdaża się, że w smaku czegoś im brakuje lub mają czegoś za dużo (kwaskowatość itp. głównie powodowane złym sposobem przechowywania).
                Last edited by JAckson; 2006-03-07, 09:52.
                MM961
                4:-)

Comment

• adam16
                  • 2001.02
                  • 9865

Pamiętacie film Dekalog X?
                  Otóż miałem sen który wyglądał jak pewna scena z tegoż filmu. Tyle ze zamiast znaczków pocztowych rzecz dotyczyła etykiet. Jakiś spec wyceniał moje zbiory, a ja w miarę wyceny byłem coraz bardziej zaszokowany. Bo jeden z moich segregatorów wycenił na 130 tysięcy złotych, i wskazał etykietę za którą mógłbym kupić ... nowego (SIC!) ... Malucha.
                  Browar Hajduki.
                  adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• adam16
                    • 2001.02
                    • 9865

Ostatnio ciągle coś mi się śni. Dziś po nocce tylko się na chwile zdrzemnąłem i od razu sen - i to jaki! Obchodziliśmy stulecie Browaru.Biz. Ale wszyscy byliśmy nadal piękni i młodzi . A browar Namysłów wypuślił z tej okazji piwo, którego etykieta wyglądała mniej więcej tak :
                    Attached Files
                    Last edited by adam16; 2006-03-18, 10:34.
                    Browar Hajduki.
                    adam16@browar.biz

Comment

• Ahumba
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.05
                      • 9056

Szkoda, że na 5-lecie nie wypuścili piwka.
                      Choć jeszcze nic straconego.
                      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• kot_z_cheshire
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2005.11
                        • 2201

Dzisiaj śniła mi się hmm...jakby to powiedzieć, żeby nie zabrzmiało niezręcznie, straszna rzecz. Przygotowywałam bazę firm, do których miałam wysłac próbki jakiegoś produktu. I na dobrą sprawę, każda firma to był nick z tego forum...Dosłownie każda. A ja sprawdzając czym się zajmuje, wchodziłam na strony www i szukałam certyfikatów AQAP (były niezbędne). Z żalem muszę powiedzieć, że nikt nie miał i cała noc przeglądałam te nicki-firmy stersując się coraz bardziej i bardziej...I dzięki Bogu, noc sie skończyła...
                        Młode koty mają adhd, niestety.
                        Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
                        Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
                        Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.

Comment

• monne
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2006.02
                          • 914

...musiała Cię ta noc nieźle zmęczyć.... Biedactwo...
                          .

Comment

• adam16
                            • 2001.02
                            • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshire
                            ...szukałam certyfikatów AQAP (były niezbędne)...
                            Mieliśmy jakieś piwo dla NATO robić?
                            Np firma Ahumba też nie miała AQAP?
                            Bo gdzieś tam zerknąem i doczytałem jeno iż AQAP jest wymagany przez NATO.
                            Last edited by adam16; 2006-03-29, 22:12.
                            Browar Hajduki.
                            adam16@browar.biz

Comment

• kot_z_cheshire
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2005.11
                              • 2201

Ja nie jestem przekonana, czy my jakieś piwo mieliśmy robić...Kto wie, czy ja jakowyś granatów nie wysyłałam
                              Nikt nie miał....Cały piękny plan kampanii marketingowej legł w gruzach....
                              Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.

Comment

• kot_z_cheshire
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2005.11
                                • 2201

Sen, po którym najprawdopodobniej już nie dojdę do siebie....Nigdy.

Śniło mi się, że byłam na mityngu politycznym. Mnóstwo ludzi...Normalnie całe tabuny i to wszystko gdzieś na łąkach pod Poznaniem Panowie Dorn, Ziobro i Szmajdziński siedzieli za stolikiem i liczyli punkty pomiędzy wojskami polskimi i niemieckimi, bo się okazało, że to jakaś walka pod Grunwaldem była....I najgorsze było to, że wszędzie, dosłownie wszędzie był zakaz sprzedaży piwa!!!! A ja miałam tylko jednego bączka "Eire Mocne" i sobie dawkowałam przez całą noc....
                                Po zakończonej walce i spotkaniu wsiadłam w autobus, aby dojechać do Poznania. Okazało się, że wylądowałam w Zakopanem...
                                Czy ten sen to pietwszy zwiastun szaleństwa????

Comment

Przetwarzanie...
                                X