U mnie był Mikołaj i zostawił kasę na garnek zacierno-warzelny. Niestety teraz chodzę po sklepach we Wrocławiu i nie mogę tego gara kupić bo wszystkie wykupione. Ludzie na bigosy kupują czy jak? A ja nie mogę piwka zrobić. Buuu
Już dojechał. Ale chyba parę stłuczek miał po drodze. Bo co niektóre prezenta przyszły w proszku Teraz reklamacje - może pod choinkę dotrze już tak jak powinno
Ja nie dostałem dziś nic, nawet czekoladki - której i tak nie wolno by mi było zjeść.
Ale słucham teraz mojego ulubionego radia RAM, w którym dziś Mikołaj rozdaje różne płyty tym, którzy przyślą SMSa (1,22 z VAT ). Wysłałem skarżąć się na los - i przed chwilą dostałem dwupłytowy album "Lazy hours", który juz wcześniej mnie interesował.
JUPI!
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
A mnie przysłał nowe pokale z motywami klasztornymi do kolekcji. Ale to nie Mikołaj był, tylko taki jeden z Allegro (na imię mu chyba było inaczej... .
A w domu to tradycyjnie ja za Mikołaja robię, wystarczy że wejdę w próg, a już dziatwa leci i pyta o prezenty
A w domu to tradycyjnie ja za Mikołaja robię, wystarczy że wejdę w próg, a już dziatwa leci i pyta o prezenty
Zythum coś pisał przed chwilą o postawie roszczeniowej
A co do mojego Mikołaja (a raczej Śnieżynki ), to od dziś do czwartku jest na służbowej delegacji w Brukseli i zapewne przywiezie mi jakieś klasztorne smakołyki.
Ostatnia zmiana dokonana przez Twilight_Alehouse; 2005-12-06, 22:28.
Ja ledwo wszedłem na halę w pracy a już dostałem "zasłużoną" zjebkę od mistrza
Dzień wcześniej zostawił mi szkic techniczny płyty do przyrządu i kazał zrobić. Szkic był na jedno gniazdo a miały być dwa tylko zapomniał mi o tym powiedzieć. Dzisiaj kierownik pojechał mu za to po premii więc wyżył się na mnie, że nie myślę w pracy itd. Na razie nie wiem jak z premią będzie, ale zazwyczaj to dowiadujemy się dopiero przy wypłacie więc wszystko jeszcze przede mną
Nie ma to jak Mikołaj
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
E: 24 Blg
A: 10, 5%
Jak na porter o takiej mocy dość pieniste, z utrzymującą się lekko ponad obrączką piany.
Kolor ciemny, nieprzezroczysty.
W aromacie niewiele, głównie czekolada, choć na ecie rekalmują kawę z pralinami, śilwkę, wiśnie i ciemny miód. Albo mnie...
Wrowar to następca browaru Cześć Brat z podwrocławskiego Jelcza-Laskowic. Ruszyli w tym roku.
Oatmeal Stout, 4,6% alk. Aromat – słodowy, palony, bardziej kakao niż czekolada a paloność w kierunku kawowych niuansów Piana – średnia, nie jest zwarta, nietrwała, szybko całkowicie...
Browar rzemieślniczy z San Diego w Kalifornii, który w tym stanie ma jeszcze sieć browarów restauracyjnych. Działa od 1989 r.
Nazwa browaru to hołd złożony Karlowi Straussowi niemieckiemu piwowarowi pochodzenia żydowskiego, który dostał się do Stanów w 1939 r. i zrobił karierę...
Comment