Tja....dzisiaj zweryfikowałam moje miłę zdanie na temat kontroli w komunikacji miejskiej w Poznaniu. Otóz wisadłam do tramwaju, pogmerałam w torebce, wyciągnełam bilet i zamierzam skasować a tu coś mnie ciągnie za rękaw. Podniosłam głowę: pan kontroler. A w tym czasie kasownik został zablokowany Na pytanie co się stało, pan uśmiechnął się i powiedział, że kontrola a ja nie mam skasowanego biletu i dokumencik poprosi Kiedy mu zarzuciłam, że uniemożliwił mi skasowanie bileciku, usmiechnął się i przeciągle zapytał: "Taaa???". No cóż, podałam dowodzik, pan wypisał świstek a ja mu złożyłam najpiękniejszy autograf w życiu. Bo głupie cielę nie zauważyło, że adres, który wpisał na blankiecie, to adres tymczasowy nieważny od 06.1999 r. Żeby to chociaż jak już jest wredne, ciut inteligencji miało....
Piątek 13
Collapse
X
-
Żeby tak wylać "kibel" zimnej wody.. "Peszel" jest ważny i z podatku, a raczej z nadpłaty ściąga się sztrafy, nie ma nadpłaty to sprawa idzie do komornika..fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl
Comment
-
-
No tak nie do końca. Działa tak w przypadku mandatów policyjnych. To naprawdę nie był mój pierwszy świstek. Tylko na poprzednich był właściwy adres Poza tym, nie poczuwam sie do zapłaty, za sk**** kontrolera. Ech, święta idą, trza podnieśc pensje....Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
-
I tego się trzymaj
W ogóle lepiej chodzić na piechotę..
Ja ostatnio, tak właśnie idąc stwierdziłem, że: a.)płuca wypluję aby zdążyć na pociąg; b.)podjadę 1 przystanek.. bez biletu, bo kiosk nie po drodze i bus akurat podjechał (a sąporanki, gdy liczą sie sekundy);
Wsiadłem stanąłem, po indiańsku, ręka pod boczek, druga na rurkę, widzę ruch legitymacji i biletów wśród pasażerów.. ale po indiańsku.. to przecież mnie nie widać.. pani kanar staneła przy mnie i zaczęła se jakieś zestawienie robić.. po bólu.. uratowany..Ostatnia zmiana dokonana przez zbysia; 2006-10-13, 13:24.fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshireTja....dzisiaj zweryfikowałam moje miłę zdanie na temat kontroli w komunikacji miejskiej w Poznaniu. Otóz wisadłam do tramwaju, pogmerałam w torebce, wyciągnełam bilet i zamierzam skasować a tu coś mnie ciągnie za rękaw. Podniosłam głowę: pan kontroler. A w tym czasie kasownik został zablokowany Na pytanie co się stało, pan uśmiechnął się i powiedział, że kontrola a ja nie mam skasowanego biletu i dokumencik poprosi Kiedy mu zarzuciłam, że uniemożliwił mi skasowanie bileciku, usmiechnął się i przeciągle zapytał: "Taaa???". No cóż, podałam dowodzik, pan wypisał świstek a ja mu złożyłam najpiękniejszy autograf w życiu. Bo głupie cielę nie zauważyło, że adres, który wpisał na blankiecie, to adres tymczasowy nieważny od 06.1999 r. Żeby to chociaż jak już jest wredne, ciut inteligencji miało....Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Dzisiaj szaleństwo normalnie. Widziałam, jak dzisiaj machali do motorniczego zanim otworzył drzwi na przystanku. Ludziska wsiadali i..kasowniki zablokowane. A zaraz za nimi kontrola Jednak muszę przyznać, że ten manewr im nie wyszedł..Bo nagle się społeczeństwo zrobiło bardzo dociekliwe i zaczęło pytać, dlaczego komunikacja miejska jest do d*** i jeździ jak chce. Głośno pytali ludzie...Niemili byli. Też bym wysiadła z takiego tramwaju, jakbym była kanaremMłode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
-
Dziś widziałam wypadek samochodowy pod Bralinem. Golf z Tirem . Golf totalnie zmasakrowany. Byłam szczerze zdziwona, że kierowca "szczęśliwie" jest w bardzo ciężkim stanie. Patrząc na zwłoki jego auta można powiedzieć, że miał NIEZłE szczęście tego 13stego , że nie skończył jak jego golf.
Ja, zgodnie z tym, żePierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaNa szczęście ponoć złego licho nie bierze
Dziś o 20.00 wybywam do Bawarii i mam nadzieję, że nic "ciekawego" w drodze już mi się nie przytrafi..
Comment
-
-
Wariacki dzień.Mieliśmy przewieźć tapczan na działkę i szafkę z działki do domu.Żaden z kumpli nie mógł być,więc poszedłem załatwić klienta spod monopolowego.Zgodził się ,ale nie przyszedł. Pojeździliśmy po centrum i spod bramy wytargaliśmy(w sumie Westa) dwóch jak się później okazło sympatycznych "żulików".Po ponad dwóch godzinach walki mogłem walnąć beczkowe Noteckie u Francuza 10 buteleczek pojechało z nami do domu.Proporcje zostały odpowiednio zachowane,Westa wypiła dwa małe ja resztę
Zaczął się ten dzionek nerwowo,skończył sympatycznie
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Mi podróż z Warszawy, jak na piątek 13, jak na pierwszą moją taką długą jazdę po ciemku, jak na warunki na trasie (pół Warszawy jechało do domu)
upłynęła nadspodziewanie dobrze. Nawet zdążyłam odstawić na PKS we Wrocku dziewczynę, która ze mną jechała (4 minuty przed odjazdem ostatniego jej busa), minęłam 4 patrole jako druga za samochodami, które wyhaczyli, wpadłam do Lamusa i jeszcze odwiozłam Jacksona do domu. A teraz, w końcu, pora na piwo
Comment
-
-
O zebym ja biedny mial jakis namiar na naszego dzisiejszego solenizanta...
Spedzilem piatek w Erlangen, przemierzajac przez Bamberg i Nürnberg "po drodze".
Mam na weekend co testowac - same perelki piwne. Tak mi minal piatek 13tegoPopieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnikO zebym ja biedny mial jakis namiar na naszego dzisiejszego solenizanta...
Spedzilem piatek w Erlangen, przemierzajac przez Bamberg i Nürnberg "po drodze".
Mam na weekend co testowac - same perelki piwne. Tak mi minal piatek 13tegoOstatnia zmiana dokonana przez adam16; 2006-10-14, 15:46.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
13 piatek niby nic wielkiego, obsługiwałem w pracy 2 etaty (kolega miał urlop). Oczywiście przekierowane telefony na mój nr . Jazda była bez trzmanki.
Po południu degustowaliśmy ze Sławczanem domowe piwa, jego i moje , wieczorem 13 już był całkiem fajjjjnyyyy.
Comment
-
-
A ja tam lubię 13. piątek , właśnie w ten dzień dowiedziałem sie , że mam raka . Dostałem rente i żyję sobie od tej pory jak lord. Nawet PIS mnie wzrusza
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mr-perezA ja tam lubię 13. piątek , właśnie w ten dzień dowiedziałem sie , że mam raka . Dostałem rente i żyję sobie od tej pory jak lord. Nawet PIS mnie wzruszaOstatnia zmiana dokonana przez mr-perez; 2006-10-14, 16:30.
Comment
-
Comment