- 15

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• Javox
    Van Pur, Edelmeister Strong 8.8%
    Javox
    Kod LE (Rakszawa)

Strong lager z alko 8.8%

Piana - szybko znika do obwódki.
    Lacing - niewiele.
    Gaz - średni.
    Barwa - złoty bursztyn.
    Aromat - owocowość lagerowa i nieprzyjemna alkoholowość.
    Smak - słodkawe potem słodsze, owocowość lagerowa,...
    2024-07-18, 09:39
  • dadek
    Neißstraße 8, Bierblume Hausbrauerei
    dadek
    Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
    2023-04-27, 02:48
  • dadek
    Domaniewek, Starego Browarnika 2, Browar Jabeerwocky
    dadek
    Duuużo wody w rzece Utracie upłynęło nim Browar Jabeerwocky wreszcie podjął produkcję piwa. Różne czynniki wpłynęły na to opóźnienie, generalnie są one znane ludziom z piwnej branży, więc nie będę się nimi tu zajmował. W każdym razie dużym zaskoczeniem było dla mnie gdy we wrześniu...
    2022-09-22, 23:52
  • dadek
    Jaworzno, Stanisława Lema 17, Browar Bury
    dadek
    24.07.2019 miałem okazję odwiedzić browar Bury. To całkowicie nowy zakład zaprojektowany i zbudowany od podstaw na specjalnie zakupionej w tym celu działce, więc nie dziwne że znajduje się na peryferiach miasta w kształtującej się strefie przemysłowej.
    Sam budynek nie jest zbyt wielki,...
    2019-08-30, 02:50
  • HaJni
    Przechowywanie szkła
    HaJni
    Zapewne wielu z kolekcjonerów szkła piwnego ma problem, gdzie przechowywać nadwyżkę szkła, duble. U mnie również doszło do tego, że nadwyżkę i podwójne egzemplarze, na prośbę... małżonki jestem zmuszony ewakuować z szaf, regałów. Mogę schować je tylko do piwnicy. I tu...
    2019-08-16, 16:39
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...