o kozicach i innych: cd. Schwarzer Abt

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• darekd
    Zum Löwenbräu, Schwarzer Löwe
    darekd
    Browarek z Środkowej Frankonii (Adelsdorf, mniej więcej między Norymbergą a Bambergiem) ma w swojej ofercie ciemne (Dunkel), ale w ofercie mają też czarne (Schwarz)

https://brauerei-zum-loewenbraeu.de/...t/spezialbiere

Ekstr. 12,8%
    Alk 5,2%

Aromat -...
    2022-12-27, 23:33
  • Piwowar
    Browar "Schwarzer Adler" we Wrocławiu
    Piwowar
    Pisałem już kiedyś o "Czarnej wronie" we Wrocławiu, dzisiaj trochę na temat historii karczmy pod Czarnym orłem.

Karczma z browarem przy ulicy Oławskiej 70, róg Biskupiej, powstała podobno już w 1710 roku, niektóre źródła podają nawet rok 1600. Piwowar Julius Hahn...
    2020-06-14, 11:27
  • dadek
    Heine Bräu, Schwarzer Friedrich
    dadek
    Drugie i ostatnie z piw z browaru restauracyjnego w Halberstadt. Również nie dało się doczytać parametrów z karty, a kelnerka tylko błysnęła wiedzą że -"ma 5,6% alkoholu".
    Piwo zupełnie czarne, nie do przejrzenia nawet pod słońce.
    Piana ciemnobeżowa idąca w brąz,...
    2019-07-03, 02:56
  • Prusak
    Gościszewo, Lechista
    Prusak
    Wahałem się długo, nie wiedząc, gdzie umieścić opis, bo Lechista ma dokładnie takie same parametry jak ich Szewc. (E: 11, 6. A: 4,5). Lechista, bo piwo uwarzone dla kibiców Lechii Gdańsk, więc tym bardziej wygląda to na klon istniejącej już marki. Jako że nie pamiętałem już swoich wrażeń...
    2024-08-02, 17:26
  • becik
    Wittichenauer, Schwarzer Müller
    becik
    alk 4.4%
    kolor - ciemnorubinowy
    piana - drobna, bezowa, dość zwarta, opada powoli ale zauważalnie
    zapach - słaby, głównie kawa i sok owocowy
    smak - w miarę pełne ale brak zdecydowanej treściwości, lekka goryczka, bardziej owocowo-pestkowa, odrobina kawy, owoców,...
    2017-03-23, 17:45
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...