Albo czekolada piernikowa,mniam
coś co możecie wiedzieć o Mai,a o co wstydzicie się zapytać...
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
Re: coś co możecie wiedzieć o Mai,a o co wstydzicie się zapytać...
Maja napisała
MAJA odmienia się następująco:
M.Maja
D. MAI
C.MAI
B.MAJĘ
N.MAJĄ
Ms.MAI
W.MAJU!
to tak zbiorczo do wszystkich, którzy piszą "Maji", czyli w kamiennym kręgu FCJPComment
-
Przy to normalne, szczególnie po kilku kolejkachNie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)Comment
-
Maja to...
Maja, boa kubański (Epicrates angulifer), wąż z rodziny dusicieli zamieszkujący lesiste i trawiaste tereny Kuby, spotykany również na plantacjach trzciny cukrowej. Barwa ciała jasnobrązowa do czekoladowobrązowej ze srebrzystoszarym siateczkowym wzorem. Osiąga 4,5 m długości. Żywi się ptakami i ssakami, ulubionym pokarmem są nietoperze. Jajożyworodny.
Maja (Maja), stawonogi morskie zaliczane do krabów (Brachyura). Zamieszkują Morze Śródziemne i część wybrzeży zachodniej Afryki. Znane są 3 gatunki maji cechujące się silnie owłosionymi odnóżami i pancerzem oraz licznymi kolcami pokrywającymi cały głowotułów. Poławiane masowo do celów konsumpcyjnych
Maja, rzeka w dalekowschodniej części Rosji. Długość 1087 km, powierzchnia dorzecza 171 tys. km2. Źródła na Wyżynie Judomsko-Majskiej, uchodzi do rzeki Ałdan. W górnym i środkowym biegu tworzy szeroką i zabagnioną dolinę.
Główny dopływ - Judoma.
Większe miasto - Nielkan.
Żeglowna na odcinku 500 km.
Maja, słowo pochodzące z sanskrytu. W Indiach pojęcie religijno-filozoficzne, które przeniknęło do innych systemów religijnych i kultur. W Wedach oznacza potęgę magiczną, sposób przejawiania się bóstwa, ale również energię zewnętrzną, nierzeczywisty byt świata materialnego.
W filozofii późniejszego okresu Maja jest rozumiana jako ułuda, magia. W pierwotnych religiach Oceanii podobne właściwości do Maji w jej najstarszym znaczeniu (jako Moc) posiada mana.
Z bibliotekarskim pozdrowieniemNie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)Comment
-
Ulice i place, 1 i 3 MajaBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
A czy Boa nosi boa?To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
Comment