Tak ale o Czechach faktycznie nic tam nie ma, natomiast o Belgach, Niemcach jest bardzo dużo.... Więcej niż o Czechach jest o Amerykanach
Co dostaliście pod choinkę...
Collapse
X
-
-
Z punktu widzenia autora takie kraje jak Czechy i Polska znajdują się zapewne w Azji, a równie dobrze mogłyby się znajdować na Księżycu. Ta nierówność traktowania podważa wartość merytoryczną książki. Nie mam żadnej gwarancji, że to, co piszą o "piwach świata" nie jest opłaconą przez browary propagandą.
Comment
-
-
Tyle samo miejsca co Czechom, poświęcono Chinom i Japonii, albo krajom skandynawskim. Za to Francja jawi się niczym piwna potęga.
Ciekaw jestem czy w oryginale był dział poświęcony Polsce, i co zawierał.
Z tego wszystkiego kupiłem sobie wczoraj w sklepie przy browarze w Tychach książkę o tymże.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Czyli "Browar Książęcy w Tychach 1629-1999" autorstwa Jana Pasierbka. Cena - 27 zł.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Mam tę książkę i bardzo mi się podoba. Szczególnie zdjęcia podstawek i kufliTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
A mnie zainteresowały oczywiście etykiety. I choć wielu w książce nie ma, to to, co jest, bardzo pomaga w posegregowaniu zbioru.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Kupiłem sobie książkę "Tajemnice piwa". Mnóstwo zastosowań piwa w kuchni - napoje, desery, mięsko, ryby. Niestety nie pamiętam autora, jutro mogę podać. Kosztowała 15 zł. Chyba warto.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Comment
-
-
Na szczęście nie. Pod choinką znalazłem nowe dresy (stare sa już tak wytarte, że nadawały się tylko do wyrzucenia). Ale bałem się reakcji na aparat do masażu dla rodziców. Żona po zakupie tegoż zrobiła mi prawdziwe piekło, twierdząc, że jest toto za słabe. Ale przyjęte było dobrze.
Comment
-
-
A ja znalazłem pod choinką książkę o tym, jak samemu robić piwa, wina i inne. I piwo oczywiście. I jeszcze parę rzeczyBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Znalazłam pod choinką 2 rybki. Zdechłe. Mój kochany kotek zrobił mi prezent i wyciągnął je z akwarium. Chyba drania uduszę .
Comment
-
-
Ja dostałem album o mojej rodzinnej Nowej Soli , płytę CD z nagranymi
zdjęciami przedwojennej Nowej Soli. Był u nas kiedyś browar , który
zbankrutował pod koniec lat 80-tych. Jeśli zdjęcia tego obiektu będą
miały dobrą jakość , to postaram sie umieścić je w galerii.piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
Ja mogę napisać czego nie dostałem a bardzo chciałem. Otóż chciałem kalesony ponieważ ostatnie mrozy bardzo mi dokuczały.
Poza tym dostałem kufelek ze skalą do mierzenia poziomu alkoholu we krwi.Piana jak śmietana smak szesnastoletniej dziewczyny! To jest piwko!
Comment
-
Comment