Dostałem jedyny na świecie kufel zrobiony przez córkę. Powypisywane są na nim różne sentencje po amharsku (Etiopia). Stąd wiem, że kufelek jest od córki, bo w domu jedynie ona mówi po amharsku.
Między innymi na kufelku jest taka sentencja (z tym, że wierzę córce na słowo co do treści napisów):
Gdziekolwiek pójdziesz zawsze trafisz do domu.
Cokolwiek byś nie zrobił zawsze trafisz do ziemi.
Mi siostra zabiła niezłego gwoździa. Wsadziła mi pod choinkę butelkę z piwem. Ale, by nie był to przypadkiem nadto przyjemny prezent, zamazała korektorem wszystko co nie było butelką. Teraz muszę w obecności komisji złożonej z młodszej części rodziny stwierdzić co to jest za piwo...
Ark napisał(a) Mi siostra zabiła niezłego gwoździa. Wsadziła mi pod choinkę butelkę z piwem. Ale, by nie był to przypadkiem nadto przyjemny prezent, zamazała korektorem wszystko co nie było butelką. Teraz muszę w obecności komisji złożonej z młodszej części rodziny stwierdzić co to jest za piwo...
A ja poza rękawiczkami, slipami i dresem dostałem:
Opracowanie o wampirze w kulturze - Marii Janon, Fajny Sezon - Josefa Skvoreckiego, album Beksińskiego, przewodnik Czechy - gospoda pełna humoru.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
No a ja wypowiem się stereo - tzn w imieniu swoim i Małejżonki.
Asia - płaszcz, rajstopy i tym podobne pierdoły; książki: najnowsza Chmielewska, Prosto z pipy, Piwa Świata; DVD: Gniew oceanu; kolczyki i może coś jeszcze com pominął.
Ja - skarpetki, spodnie i tym podobne pierdoły ; model do sklejania; 25 matryc (e-mule się ucieszy); 5 litrową puchę Paulanera wraz z wafelkiem i szklanicą oraz DVD muzyczne: Rush "Rush in Rio", Red Hot Chilli Peppers "Live in the Sloane castle", Black Sabbath "Never say die", Big Country "live in Berlin"
Razem - Youngs Chocolate Stout, giftpaki Chimaya i Orvala
Więcej grzechów nie pamiętam, za żadnego nie żałuję
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Ponieważ Święty Mikołaj, czy jak go tam zwą ma u mnie niskie notowania, ze względu na notoryczne pojawianie się na wszelkich kretyńskich reklamach już od października - postanowił mi wyciąć numer.
Jestem zbieraczem kufli i coraz więcej się tego wala po pokoju a ten dla odmiany dostarczył mi litrową koniakówkę. Teraz czekam na butelkę brandy - byle nie cały rok.
KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI
Z piwnych prezentów - cztery buteleczki bernarda svetlego z dwoma kielichami w komplecie i komplet nowych korkowych podstawek KP (które wygrałem na allegro, ale płacił Mikołaj )
Pośród prezentów pod choinką znalazł się jeden piwny: zestaw piw z browaru Riegele z Augsburga wraz z kieliszkiem do degustacji. Butelki mają pojemność 0,66 litra. Szkło wydaje się na pierwszy rzut oka nieoznakowane, ale na podstawce kieliszka znajduje się logo browaru.
Piwa nazywają się: Auris, Augustus, Amaris i Robustus. Postaram się opisać wrażenia z degustacji w odpowiednim dziale.
A jak w tym roku z piwnymi prezentami u innych forumowiczów?
Comment