Piwo w proszku

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

    #16
    Słyszałem kiedyś, że radzieccy uczeni otrzymali wodę w proszku. Tylko nie wiedzieli, w czym ją rozpuszczać.

    Comment

    • Piwofil
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2002.01
      • 907

      #17
      To dość ciekawe rozwiązanie, ale jakoś nie wobrażam sobie jak miałoby to funkcjonować, np. jak pić to w parku na ławce . Albo w klubie, barman zamiast nalewać z beczki zalewa proszek, paranoja.
      Nie sądze żeby się przyjeło, mam nadzieje że jakaś wiernośc tadycji zwycięży, np. pety tez nie są jakoś bardzo popularne.
      www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD

      Comment

      • kopernik
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2002.11
        • 204

        #18
        Totalny debilizm, chyba że podciągnąć to pod domowe piwowarstwo

        Comment

        • Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

          #19
          Jak tylko widzę ten temat, zawsze przypomina mi się strasznie stary kawał, jak to idzie dwóch gości przez pustynię, skwar niemiłosierny, pot się z nich leje, usta wyschniete, a oazy ni widu. Jeden pyta drugiego:
          - masz coś do picia?
          A drugi odpowiada:
          -Mam. Oranżadę w proszku.

          A tak swoja drogą, takie piwo w proszku można by podrasowywać różnymi rodzajami wód mineralnych. Zaraz by się zaczęła produkcja "wód piwnych"
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          • kopernik
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2002.11
            • 204

            #20
            Marusia napisał(a)
            ...Zaraz by się zaczęła produkcja "wód piwnych"
            czyli warszawski u-boot (piwo z wódą)

            Comment

            • szczuka
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.12
              • 41

              #21
              Co Wy na to?

              Co Wy na to:

              Comment

              • slavoy
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛
                • 2001.10
                • 5056

                #22
                Apokalipsa!
                Dick Laurent is dead.

                Comment

                • behemoth
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.12
                  • 248

                  #23
                  ...Piwo ma być sprzedawane w kilku smakach.
                  Pewnie- serowo-cebulowym i o smaku pizzy...

                  Comment

                  • mapajak
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.12
                    • 1187

                    #24
                    Ja jestem spokojny, tego typu "wynalazki" albo wymierają śmiercią naturalną, albo funkcjonują sobie po cichu, nie przeszkadzając nikomu,w bardzo ograniczonym zakresie, znajdując sobie wąski krąg wiernych odbiorców.
                    Przykładem może tu być oranżada w proszku, proszek do prania w płynie,
                    mięso w proszku itp.

                    Comment

                    • Mawas
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2002.02
                      • 299

                      #25
                      Oranżada w proszku była bardzo dobra szkoda że już jej nie ma.
                      http://Wspieraj swój Browar! Stań si...żytkownikiem!

                      Comment

                      • baklazanek
                        † 2014 Piwosz w Raju
                        • 2001.08
                        • 3562

                        #26
                        Proszek

                        Comment

                        • marcin_l
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2001.10
                          • 145

                          #27
                          A ja tam bardzo chętnie bym skosztował takiego piwa w proszku.
                          Nie żebym chciał to pić na codzień a naweto od święta ale czasami w
                          góry bym sobie wziął.

                          Ktoś to pił? Gdzie takie cóś można dostać?
                          Czy toto ma alkohol? (ponoć to możliwe)
                          www.tramping.slask.pl - relacje z wypraw, galeria, porady, niusy, tablica ogłoszeniowa 'szukam ludzi do wyprawy', rozkład PKS Katowice

                          Comment

                          • Ahumba
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.05
                            • 9225

                            #28
                            Piwofil napisał(a)
                            jak pić to w parku na ławce . Albo w klubie, barman zamiast nalewać z beczki zalewa proszek, paranoja.
                            będziesz wysypywał i zaciągał się nosem przez słomkę jak narkotykiem
                            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

                            Comment

                            • danio_145
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2005.02
                              • 723

                              #29
                              Może będzie tak fajnie musujące jak oranżadki z dawnych lat

                              Comment

                              • kibi
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.07
                                • 1875

                                #30
                                Gdzieś słyszałem, że Rosjanie wyprodukowali wodę w proszku. Tylko nie wiadomo czym ją rozcieńczyć.

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • pebejot
                                  Bułgaria, Płowdiw, Iztoczen 69, Piwowarnica FRIK&S
                                  pebejot
                                  Browar restauracyjny zbudowany na podwalinach historycznego i chyba pierwszego bułgarskiego browaru Kamienica, który wyburzono przed kilkoma laty.
                                  Pamiątką po Kamienicy jest komin, który dominuje nad wielkim kompleksem nowego browaru restauracyjnego o powierzchni 1690 m2.
                                  Z dworca kolejowego...
                                  2024-09-07, 15:07
                                • Grbuy
                                  Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
                                  Grbuy
                                  Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
                                  2023-11-30, 20:57
                                • pebejot
                                  USA, Hawaje, Honolulu, 700 Queen St, Aloha Beer Company
                                  pebejot
                                  Kolejny browar restauracyjny znajdujący się również w zagłębiu knajp przy Queen Street, dosłownie rzut beretem od Waikiki Brewing.
                                  Jest to niezwykle urocze miejsce.
                                  Wita nas pomalowany na czarno parterowy budynek, przed którym zaparkowany jest rower piwny.
                                  Wchodzimy do środka,...
                                  2022-11-15, 10:44
                                • bastion
                                  Ukraina, Ivano - Frankivsk, Wowczyniecka 196, Good Brewery.
                                  bastion
                                  Można powiedzieć że dawny Stanisławów jest potęgą piwną w tej części Ukrainy.
                                  Mikrusów do wyboru do koloru. Duże i małe. W ciągu kilkudniowej wizyty tam, miałem możliwość zobaczenia większości z nich.

                                  Pierwszym i chyba najciekawszym był Good Brewery.
                                  Położony...
                                  2022-10-28, 20:21
                                • nonFelix
                                  2021.10.07-09 - 12 Warszawski Festiwal Piwa
                                  nonFelix
                                  Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.


                                  Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
                                  2021-09-23, 19:47
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...