Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danio_145
Czyżby stąd ?
Napisałem "gdzieś słyszałem", być może właśnie tutaj . Na moje usprawiedliwienie: tamten post ma prawie 4 lata.
Słyszałem też o pomyśle alkoholu (może np. piwa) w czopkach. Ale to już na pewno słyszałem gdzie indziej .
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanek
Kilka dni temu dziennikarz radia RMF poinformował słuchaczy że w Austrii wynaleziono piwo w proszku Są to jakieś granulki które zalewa się wodą(wystarczy zimna) i już ma się piwo.
oj. wczoraj po budziku [znowu zaspałam] przyśniła mi rzecz następująca:
robiłam zakupy w sklepiku spożywczym i poprosiłam - wiadomo - o piwo. a gość mi daje jakąś saszetkę - typu herbatka expresowa. więc ja go kulturalnie proszę o piwko w tradycyjnej formie, a ten rzecze, że "wyszło". oj. i oj. co robić?! trza brać saszetkę!! coś w stylu piwa instant.
pytam jeszcze, jakie są marki. pierwszej nie pamiętam, biorę Szwejka [!].
za 4 PLN!!!!
zgroza
Nie ma jak dotąd piwa w proszku ani w innej skoncentrowanej postaci (tak jak syrop CocaColi),
którą wystarczyłoby rozpuścić w wodzie i nagazować - i bardzo dobrze!!!
Piwo w proszku jest już od dawna w Autrii. Mówili o tym parę lat temu w "Zetce", a tutaj:
znalazłem już tylko krótkie wspomnienie. Chyba się jednak nie przyjęło, bo sprawa ucichła
Zbieramporcelanki składów z Pomorza; kapsle dziewicze Carlsberga (cały świat) oraz powojenne zdjęcia i pocztówki Słupska Szukam e-materiałów (zdjęć, skanów fantów i artykułów) nt. składów i rozlewni obecnej i dawnej RP z okresu pw-ppf do strony na facebooku BEZ LOGOWANIA: https://www.facebook.com/SkladyRozlewniePiwa
Comment