tajny agent Browaru donosi, że Svenowi wymieniono dotychczasowe kości na pneumatyczne.
Hannavald deklasuje
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Originally posted by Krzysiu
Naszprycowali go czymś. To jest tylko kwestia, czy da się to wykryć, czy nie. Znajomy trener narciarski bardzo wątpi, czy taki nagły wzrost formy jest możliwy z przyczyn naturalnych.
A faktem jest, że nasza ekipa ostatnio nie błyszczy.Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment
-
-
To niezupełnie turbosprężarka.
Zdaje się, że kibice krzyczą Zieh (a raczej Ziiiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeh). To samo mają wypisane na trzymanych w rękach kartonach. Co po naszemu oznacza "ciągnij".
W sumie sympatyczny doping swojego zawodnika.
Pamiętacie jakie transparenty pojawiły się w zeszłym roku po pierwszych sukcesach Małysza? Np "Schmitt ty parówo". To dopiero był doping.
A sprawa braku kontroli antydopingowej to typowy polski temat zastępczy. Nigdy nie uwierzę, że organizatorzy powiedzieli do zawodnika lub trenera, że w tym roku można się bezkarnie szprycować. Jeśli tak, to dlaczego nie naszprycowano z podobnym skutkiem żadnego Austriaka? Przecież turniej toczy się w dwóch krajach.
Comment
-
-
Niedawno problemy z dopingiem miał rosyjski skoczek Wasilev.
Nie ma się co czarować. Sport w dzisiejszych czasach nie jest już tak czysty. Skoro np. kolarze, lekkoatleci biorą koksy, to dlaczego nie mieliby ich brać skoczkowie? Wydaje mi się, że jest to swojego rodzaju wyścig, w którym zmagają się Ci, którzy środki dopingowe produkują i Ci co chcą je wykryć.
Niestety istnieje duże prawdopodobieństwo, ze Ci pierwsi są zawsze z przodu stawki.
Bo przecież, aby coś wykryć trzeba cos wyprodukować nie? A chyba nikt nie będzie pracował nad czymś co padnie na pierwszej lepszej kontroli?
Ja nie podejrzewam nikogo o branie niedozwolonych środków. Choć uważam, że tego typu kontrole powinny mieć zawsze miejsce.
Dlaczego nikt nie potrafi docenić zwycięstwa kogoś innego niż Małysz???
Zaraz trzeba oskarżać o doping?
Oby był czysty, bo w przeciwnym razie mój wizerunek sportowej rywalizacji legnie w gruzach.Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
"A sprawa braku kontroli antydopingowej to typowy polski temat zastępczy. Nigdy nie uwierzę, że organizatorzy powiedzieli do zawodnika lub trenera, że w tym roku można się bezkarnie szprycować. Jeśli tak, to dlaczego nie naszprycowano z podobnym skutkiem żadnego Austriaka? Przecież turniej toczy się w dwóch krajach."
Niemcy to światowy lider koksowania, tradycja rodem jeszcze z NRD. Nie wszyscy są tacy.
Nie twierdzę, że na 100% tak jest, ale jeżeli dołujący zawodnik znika na 3 tygodnie, a potem wygrywa wszystko, to nie musi mi się to podobać.
Kontrole antydopingowe przeprowadzane przez organizatorów to fikcja (patrz - liczne olimpiady i mistrzostwa świata). Dopiero, jak wkracza z zewnątrz policja, nie uwikłana w układy, następuje rzeź "niewiniątek" (patrz - Tour de France)
"Dlaczego nikt nie potrafi docenić zwycięstwa kogoś innego niż Małysz??? Zaraz trzeba oskarżać o doping?"
J.w.
A właściwie dlaczego miałbym cenić zwycięstwo Hannawalda? A kto on dla mnie jest?
Comment
-
-
Krzysiu, Twoje uwagi i wątpliwości są jak najbardziej słuszne. Ale czy to nie jest zastanawiające, że naszprycowali tylko jednego? A Schmitt to by nie chciał tych samych witaminek?
Z tym dopingiem to jest takie rozdwojenie jaźni. Z jednej strony chcemy dobrych wyników a z drugiej strony nie chcemy dopingu. Jak nasi biorą to jest to "syrop na kaszel" a jak inni to jest świadome szprycowanie.
Dla pełnej jasności - jestem zwolennikiem pełnej legalizacji dopingu. I zniesienia dotacji państwa do sportu na poziomie pozaszkolnym.
Comment
-
-
pieczarek napisal/a
Dla pełnej jasności - jestem zwolennikiem pełnej legalizacji dopingu.
i do czego to dojdzie? wypisuję się z takie sportu
pamiętaj o jednym, że co niektórym to nawet doping nie pomożeWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
Wszystko przez Miklasa - facet nienawidzi Hannawalda jak psa i ciągle powtarza, że to pyszałek i że nic nie chce sugerować, ale nie było żadnych kontroli antydopingowych. Tak sie nakręca psychozę. A Hannawald po prostu przeskoczył wszystkich i koniec. Duże brawa. Może gościa trochę gnębili w szkole w Schwarzwaldzie bo był ossie i po prostu chciał komus coś bardzo udowodnić ?
Comment
-
-
Niemcy też pisali w zeszłym roku że Małysz jest na dopingu, a według nas wszystko było OK. Tu nie ma co gadać Hanavald ma formę to daleko skacze i już
Comment
-
Comment