W poniedziałek był u mnie kolega i wypiliśmy sobie krzynke piwa na pół pod muzyczkę Type O'Negative. I było nam mało i kolega poszedł na dół do delikatesów i kupił jeszcze dwa piwka. No i jak je wypiliśmy to stwierdziliśmy , że teraz jest OK.
Wniosek : powinno się robić kratki na 22 browarki.
Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/
Kolejeczka dla Wszystkich ponieważ roczek obchodze
A swoiją drogą, gdy obchodziliśmy rok istnienia browaru.pl, ART powiedział, iż stronka zaczęła działać oficjalnie 14 lutego.
Ja zalogowałem się 12 lutego-dobry jestem nie , wyprzedziłem fakty.
Ja ostatnio oblewałem ze znajomymi koniec sesji - poprawkowej.
Myślę, że bardzo dobrze to oblewanie na mnie wpłynęło, trochę się odstresowałem i teraz jestem gotów do ciężkej pracy
Dość specyficzne miejsce, bo klimat trochę jak z pubu studenckiego, nazwa... sami widzicie jaka, a w ofercie belgia - Blanche, Dubbel, Witbier. Spróbowałem pierwszych dwóch, Blanche było przepyszne.
Uwaga: knajpa otwiera się o 17, a zamyka, w zależności od dnia, między 4 a 6...
Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
Centrum...
Największy browar w Darmstadt (produkcja około 80 tyś.hl rocznie) powstały w 1886 roku znajduje się naprzeciwko głównego dworca kolejowego, dlatego wpadłem tu pod wieczór 22.07.2022 by potem spokojnie zdążyć na pociąg.
Jest tu bardzo ładna stylowa knajpa firmowa, cała w jaśniejszym...
Comment