Czy jesteście ekologicznymi piwoszami? To znaczy czy odnosicie grzecznie buteleczki do sklepu na wymianę albo bezzwrotne wyrzucacie do specjalnych pojemników? Ja zbieram to w domu a potem masowo wynoszę do takiego pojemnika ku zgorszeniu moich sąsiadów (zdziwieni są ilością butelek). A jak jest z wami?
Ekologiczny piwosz
Collapse
X
-
Choć są problemy ze zwrotem butelek to nie wyrzucam ich tylko zbieram i oddaję hurtowo do hurtowni.
Puszek raczej unikam choć czasami zdarza mi się zakupić takowe. I z nimi jest problem bo nie ma na puchy osobnych pojemników na moim osiedlu.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Wiem, że to jest przyjemne to tłuczenie ale zaglądałem do środka i tam są takie specjalne pasy gumowe. Nieraz też w takim pojemniku leżą butelki z fajnymi etykietami.Piana jak śmietana smak szesnastoletniej dziewczyny! To jest piwko!
Comment
-
-
Ja uważam się za ekologicznego piwosza , bo :
a) nie konsumuję piwa puszkowego ,
b) butelek nie wyrzucam , nawet tych 0.5l euro (które są często
sprzedawane jako bezzwrotne). Grupowo i hurtowo raz na kilka
tygodni oddaję butelki do sklepów, głównie do marketów. Jest z tym
problem, bo trzeba kolekcjonować paragony zakupu , ale ja
jestem uparty. "Wyczaiłem " nawet sklepik , gdzie można oddać
euro bez kuponu .
Piwo nigdy z puszki !!!piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
Dudlik napisał(a)
Wiem, że to jest przyjemne to tłuczenie ale zaglądałem do środka i tam są takie specjalne pasy gumowe
Pytanie do znawców odpowiednich przepisów: czy jest to zgodne z prawem, że jeśli na terenie sklepu (Auchan w centrum Wola Park) wrzucę butelki do maszyny i ta wyda mi kwitek, to mogę go zrealizować tylko w taki sposób, że przy okazji robienia zakupów w tym sklepie suma na kwitku zostanie odjęta od sumy rachunku?
Comment
-
-
Butelki zbieram,bo mam nadzieję że kiedyś będą skupować.Na razie mam coś koło 80 szt.
Piwa puszkowego staram się unikać,o ile to możliwe.
Więc chyba podpadam pod ekologicznego piwosza?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
kiszot napisał(a)
Na razie mam coś koło 80 szt.
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Dalej mam.
I jeszcze 1 reklamówka w szfieLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Następnym razem sprawdzę tą szafęBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Eee,samolotów tam nie ma Ani piwaLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Wszystkie zwrotne butelki zbieram. Te bardziej "oddawalne" (Okocimskie, Brau Union, itp) wymieniam na bieżąco w sklepach u siebie. Te z którymi jest większy problem, np. euro, bączki, "czeskie", wrzucam do automatu w Auchanie (Rekord to -24 zł za jednym zamachem).
Puszki oraz butelki niewymienne wrzucałem kiedyś do specjalnych pojemników na osiedlu. Teraz, po tym jak zobaczyłem że i tak po to wszystko podjeżdża jeden i ten sam kontener, a ta cała segregacja odpadów to "pic na wodę fotomontaż", wywalam je normalnie do kubła.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
żąleną napisał(a)
Pytanie do znawców odpowiednich przepisów: czy jest to zgodne z prawem, że jeśli na terenie sklepu (Auchan w centrum Wola Park) wrzucę butelki do maszyny i ta wyda mi kwitek, to mogę go zrealizować tylko w taki sposób, że przy okazji robienia zakupów w tym sklepie suma na kwitku zostanie odjęta od sumy rachunku?piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
slavoy napisał(a)
... ta cała segregacja odpadów to "pic na wodę fotomontaż"...
Ja natomiast zawsze kupuje piwko i mam pod ręką butle na wymiane.
Uzbierało mi się dużo skrzynek starego typu bo aż około 8 sztuk bedzie i nie wiem jak to teraz wymienić albo oddać. Jedną wymieniłem na nową w piwoszu A co zrobić z resztą??
Comment
-
Comment