Czy na terenie dolnego slaska(poza Opolem ) jest jakis typowo piwny sklep??? Chodzi mi o Wroclaw.
Piwo GdziE????
Collapse
X
-
Myślę że głębsza lektura tego działu pomoże znaleźć ci drogę do dobrych sklepów z piwem a we Wrocławiu jest przecież już setki razy wspominany na Forum Piwosz...Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Odp: Piwo GdziE????
Satan napisał(a)
Czy na terenie dolnego slaska(poza Opolem ) jest jakis typowo piwny sklep??? Chodzi mi o Wroclaw.
To teraz uczą w szkole że Opole leży na Dolnym Śląsku?Ręce opadająLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Comment
-
-
Satan napisał(a)
Widze ze juz sie niczego nie dowiem od sznownych forumowiczow.
Jakas nagonka na mlodszych stazem??????????????
Comment
-
-
Odp: Odp: Piwo GdziE????
kiszot napisał(a)
[B]
To teraz uczą w szkole że Opole leży na Dolnym Śląsku?Ręce opadają: /B]
Kiszot , prosimy przy najbliższej okazji wychylić kufel piwa nad lekturą podręcznika geografii .piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
Ale Opole jeżeli już to było stolicą rejencji Śląskiej obejmującej dolny śląsk, i niemiecką część górnego. W tym czasie Wrocław był miastem Cesarskim i nie mieściła się tam siedziba rejencji.
Opole zawsze leżało na Śląsku Opolskim, który i kulturowo i geograficznie był zawsze odrębny od dolnego i górnego.
Comment
-
-
-
pjenknik napisał(a)
Opole zawsze leżało na Śląsku Opolskim, który i kulturowo i geograficznie był zawsze odrębny od dolnego i górnego.piwoppns@wp.pl
Comment
-
Comment