Jesli nie z butelki to z czego zazwyczaj saczycie piwo? Ja mam taki ulubiony debowy kufelek i czesto uzywam go do popijania piwa.
Z czego popijacie piwo ?
Collapse
X
-
To nie jest zle - wyobraz sobie, ze kupujesz kilka piwek i masz nadzieje, ze po powrocie z pracy pociagniesz sobie, a tutaj piwek brak!
Zona wysaczyla heheh!
Kilkakrotnie zostalem w ten sposob zaskoczony - ja i zona pociagamy razem
Comment
-
-
Odp: Z czego popijacie piwo ?
Pucak napisał(a)
Jesli nie z butelki to z czegoCzymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
-
Ja ostatnio używam niemieckiego kufla z lat 70-tych, albo przedwojennego kufla ze Ścinawy Małej. No chyba, że piję Mętny Syf to ze szklanek do pszeniczniaka.
Comment
-
-
-
Wlasnie sie poplakalem ze smiechu z tego przerebla
W Azji, w knajpach gdzie sprzedaje sie piwo w butelkach, maja zwyczaj trzymac szklanki i kufle w zamrazarkach. Latem w Polsce robie to samo, to tylko dlatego, ze o przerebel ciezko wtedy
Comment
-
-
Ja przed konsumpcją nie mam wielkich dylamatów, bo dysponuję obecnie jedynie dwiema sztukami piwnego szkła. Preferuję historyczne już szkiełko EB ze strusiem i kangurkiem. Do niedawna moja kolekcja była o 50% bogatsza, ale niedawno zgrabny pokal okocimia z własnej inicjatywy podzielił się na dwie części stojąc w zlewozmywaku - jak to mówią: "kradzione nie tuczy"
Comment
-
-
Pucak napisał(a)
W Azji, w knajpach gdzie sprzedaje sie piwo w butelkach, maja zwyczaj trzymac szklanki i kufle w zamrazarkach. Latem w Polsce robie to samo, to tylko dlatego, ze o przerebel ciezko wtedyLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Comment