Ja używam do piwa o pojemności 0,5l.kufle Pilsnera oraz Okocim a do mniejszych kufel 0,4 Holstena.
Z czego popijacie piwo ?
Collapse
X
-
Regent napisał(a)
Można nad tym popracować, wystarczy wąski, wysoki kufel. Takie kufle wypuściły swego czasu m.in. Browary Bydgoskie oraz Bosman, obydwa posiadam w swojej kolekcji.
Ale mam jeden jeszcze wyższy i jeszcze węższy a na dodatek
rozszerzający się nieco ku górze.To stare "Dojlidy".
Znakomicie w nim smakuje białostocki porter.Piwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Comment
-
-
StaryKocur napisał(a)
To stare "Dojlidy".
A co do tematu to pszeniczne popijam w szklaneczce Franziskanera, więcej niż 0,5 z litrowego ciężkiego kufla Heinekena egzemplarze doświadczalne z jednolitego kufla Lecha natomiast inne z mojego ulubionego kufelka Drehera bądź z charakterystycznego szkiełka AmstelaKoniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Regent napisał(a)
Człowieku gdzie ty to trzymasz...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
behemoth napisał(a)
. Z obawy przed stłuczeniem to nawet tej "kolekcji" nie myję
Osobiście wolę 0,5 litra tyskiego w 0,5 litrowym kuflu z tyskiego.
Ostatnio w biesiadnymwafelki do wymiany
wafelkipiwne.w.interia.pl
Comment
-
-
Ja staram się pić piwo ze szklanki (kufla) do niego przeznaczonego.
Tzn. np. z ostatniej giełdy w Człuchowie jako gadżet otrzymałem m.inn.
szklankę 0.5l z logiem Królewskie i w tym spożywam piwa Brau Union.
W kufelku Lecha 0.33l wypijam Lecha lub Tyskie . Mam szklanke z logiem Bosmana 0.33l i w tym spozywam np. Kasztelana. Podobnie z Tatrą lub Żywcem - w kufelku lub szklanicy Żywiec. Dla piw , których
naczynia nie mam , stosuje raczej gładkie , beznadrukowe szklanice.piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
Ja także jeśli mam firomowe szkło, to pije z niego, ale najbardziej lubie szklaneczkę Łomży 0,5l. Piwa o 0,33 pije ze szklanki 0,3 Okocimia, promocyjnej. A jak mam dwa takie same to wybieram kufel Piasta, choć 1 litr to czasem ciężko podnieść )
Zwykle jednak wole kupić różne piwawww.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Comment
-
-
Ale ze szkła jest, czy z arcoroku? Bo ja ostatnio kupiłem sobie fajny kufelek w Oszołomie za podobną cenę i nie jest on zrobiony ze szkła. Dobry na imprezy z niedoborem szklanek, bo nie szkoda, jak się go zapomni, ale zawsze szklany byłby fajniejszy.
Comment
-
-
żąleną napisał(a)
Ale ze szkła jest, czy z arcoroku? Bo ja ostatnio kupiłem sobie fajny kufelek w Oszołomie za podobną cenę i nie jest on zrobiony ze szkła. Dobry na imprezy z niedoborem szklanek, bo nie szkoda, jak się go zapomni, ale zawsze szklany byłby fajniejszy.
Comment
-
Comment