Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23928

popatrz popatrz co się porobiło! gdzie to zufanie PPNSa do ogólnie przyjętych prawd! (chcąc nie chcąc wracamy do tematu dot. palenia papierosów )
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ppns
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.10
      • 1737

Beermatt napisał(a)

Ale ja do kolegi ppns! ( powie, że sie czepiam)
      Jeśli jesteś taki anty- ironizujesz z biednej Iwonki,twierdzisz, że nie ma listy, to przed podaniem takiej wiadomości może warto było by sprawdzić. Zamiast : chcę dodatkowe informacje, udostępnij, czekamy :
      może warto samemu sie ruszyć i zdobyć info.
      Ludzie podają Ci link a ty : "Czy nie za dużo się ode mnie wymaga."..
      No tak, rzut oka na stonę , tak dużo.

"Jest jeszcze wiele innych ,ciekawszych rzeczy do zrobienia w życiu, niż padanie na kolana przed Owsiakiem. Jak przejrze dokładnie , to odpowiem."

Wiesz, wystarczyło by przyznanie się do błędu. Padanie na kolana sobie oszczędź.
      Nie czepiam sie do nikogo i niczego , jeśli tylko ten Ktos zwraca mi uwage w sposób merytoryczny. To ty , forumowiczko Beermatt , wiedząc , ze ja mam w zanadrzu cięta ripostę , od razu się ubezpieczasz , twierdząc , że ja mogę się czepiać .
      Ja się do blędu potrafię przyznać , ale robię to TYLKO wtedy , gdy go popełnię. W dyskusji o WOSP nie dokonałem nawet najmniejszej nieścisłości. Podałem powód , dla którego nie mogę odpowiadać wszystkim zapaleńcom idei Owsiaka , i tłumaczyc im , dlaczego nie mogę
      uzywac na raz komputera do wszystkich celów , do jakich Ty , forumowiczko Beermatt , byś chciałamnie nakłonić. Jeśli tak , to przytoćż końcową kwote na sprzęt medyczny i ogólną kwotę uzyskaną w zeszłej edycji. Co Ci przeszkadza ?
      Telewizja Państwowa bopmbarduje wszystkich tylko i wyłącznie zaletami
      WOSP , i wszyscy muszą wierzyć w to , tylko dlatego , że no włąśnie ...
      Komuniżm się skończył i nikomu nie trzeba wkładac jedynie słusznych poglądów.
      Szkoda , że TVP w ogóle nie wałkuje marnotrawstwa Łapińskiego , dzisiaj przecież w Częstochowie zmarł pacjent w karetce , bo żaden szpital go nie chciał przyjąć...
      A Łapiński robi głupie miny i zarzuca społeczeństwo swoimi niedorobionymi pomysłami co do reformy służby zdrowia.
      Dlaczego Iwona Schymalla nie przeprowadziła dziennikarskiego śledztwa
      w sprawie totalnego nieudacznictwa rządy i ministra zdrowia ?
      Bo TVP robi ludziom wodę z mózgu i jest narzędziem propagandy obecnego rządu !

Czy wiesz , Beermatt , że w Polsce są inne instytucje dobroczynne , które samodzielnie działają , bez korzystania z usług TVP ?

A może nie wiesz o tym ?
      piwoppns@wp.pl

Comment

• ppns
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.10
        • 1737

ART napisał(a)
        ..(chcąc nie chcąc wracamy do tematu dot. palenia papierosów..
        Akurat przeglądnąłem pierwsze 4 strony tej dyskusji , która dotyczyła
        poprzedniej edycji WOSP , i stwiedziłem rzecz zadziwiającą : moje poglądy co do WOSP są tożsame z poglądami PIECZARKA !!!!!!!!!!!

Wychodzi na to , że minus*limes=całka albo nie wiem już sam , jak
        dwaj forumowicze dolnoślązacy w jednej kwestii mają jednakowy pogląd ,
        a w drugiej ....

Czyś ty czasem ARTczegoś tam w archiwalnych zapiskach , przy okazji przemodelowywania Forum Brovarum , nie pozmieniał .
        Bo ja juz sam nie wiem......
        piwoppns@wp.pl

Comment

• Beermatt
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.10
          • 192

No to mnie oświeciłeś, w ogóle sobie nie uświadamiałam istnienia innych organizacji, które nie współpracują z telewizją.

Ale poważnie , ppns czy Ty czytasz te posty ? Już kilka osób tłumaczyło Ci, że dzięki rozgłosowi w telewizji można zebrac tyle pieniędzy. Tak trudno to zrozumieć ?
          Iwona Schymalla ma przeprowadzić śledztwo. Nie rozśmieszaj mnie.
          Nie podoba ci się , masz podejrzenia , sam przeprowadź śledztwo.
          Każda instytucja dobroczynna działa wespół z KIMŚ. Otrzymuje dotacje, granty, dofinansowania.
          Dlaczego nie czepiasz się innych podmiotów, które wspólpracuja z organizacjami : Fundacją Batorego, Królestwem Niderlandów ?
          Skąd instytucja dobroczynna ma czerpać pieniądze ? Tym bardziej jeśli jest organizacja pozarządową. A ze WOŚP wspólpracuje z TVP - nie widzę w tym nic szczególnego.
          Poza tym ciągle powtarzasz te same argumenty zamiast sprawdzić wiarygodność kontrargumentów.
          Nic nie będę przytaczać bo dyskusja powoli głupieje. Tylko prowokujesz , nie dopuszczajac argumentów innych osób.
          Już Ci powiedziałam co mi przeszkadza : Twoja postawa "przytoczcie, chcę , udostępnij"! Mi to jest niepotrzebne , skoro Ciebie jest rusz swoje 4 litery i sam to zdobądź.

Comment

• djot
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2001.05
            • 621

Miałem nie zabierać głosu w tej dyskusji, gdyż uważam, że gdy przechodzi się z dyskusji merytorycznej na "osobistą" nie warto rozmawiać (bez urazy).
            behemoth napisał(a)
            Coś Wam się popieprzyło (przepraszam za zwrot ale nie mogę inaczej). Szczególnie Tobie Djot. (...).
            Ale... (Może się czepiam, może rzeczywiście mi się coś popieprzyło)
            Jestem czasami dość skrupulatny więć skorzystałem z linku do strony WOŚP, dokonałem paru wyliczeń i wyszło mi, że sprzęt zakupiono za 4 325 465,60 zł
            Kończę i więcej się tu nie odzywam
            (A jakby ktoś nie pamiętał - pieniądze są zbierane od 10 lat, a banki odsetki też dają)

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23928

ale to jest tylko suma pierwszej strony (Aleksandrów - Bychawa)

choć sporym niedopatrzeniem jest źle działająca strona, która nie pozwala przejść dalej do kolejnych stron z wyliczeniami (może tylko mi się nie udało?).

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ppns
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.10
                • 1737

ART napisał(a)
                ... sporym niedopatrzeniem jest źle działająca strona, która nie pozwala przejść dalej do kolejnych stron ...
                Ja też otwieram tę stronę i mam to samo. Żadna opcja/podopcja
                zwiń/rozwiń miasto , rok itd . u mnie nie działa .
                piwoppns@wp.pl

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23928

napisałem do ichnich informatyków, że powinni to poprawić. mam nadzieję że tak uczynią.

Comment

• Ahumba
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.05
                    • 9056

ppns napisał(a)

Bo TVP robi ludziom wodę z mózgu i jest narzędziem propagandy obecnego rządu !

ja na Twoim miejscu wyp.... z domu ten znienawidzony komunistyczny przedmiot jakim jest telewizor

ile mniej stresów
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• djot
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2001.05
                      • 621

Przepraszam

Przepraszam, za moją nieuwagę. Mi też nie udało mi się przejść do następnych stron i nie patrząc na nazwy miejscowośći przyjąłem, że to jest wszystko. Przed chwilą zerknąłem na wykaz i zauważyłem, że lista kończy się na B. Jest to napewno wina mojego pośpiechu.

Comment

• ppns
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.10
                        • 1737

Ahumba napisał(a)

..Twoim miejscu wyp.... z domu ten [..]przedmiot jakim jest telewizor:
                        ..ile mniej stresów
                        Telewizor nic nie jest winien , kto rządzi polską telewizja publiczną. Na szczęście jest u mnie założonoa kablówka i jest wiele innych stacji do oglądania.
                        AHUMBA ! Z telewizorem to jak z termometrem , przeziębiony ,zagrypiony człowiek będzie miał gorączkę , niezależnie czy stłucze termometr!
                        piwoppns@wp.pl

Comment

• ppns
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.10
                          • 1737

behemoth napisał(a)

A jeśli macie ochotę kogoś rozliczać to zacznijcie od swoich parafii.
                          Behemoth , podana przez ciebie strona o WOSP jest wadliwa. Czyli jest , a jakoby jej nie było.

Czy Twoje zdanie o rozliczaniu parafii oznacza , że nalezysz do jakiegoś odłamu partii lewackiej .
                          piwoppns@wp.pl

Comment

• behemoth
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.12
                            • 248

ppns napisał(a)

Behemoth , podana przez ciebie strona o WOSP jest wadliwa. Czyli jest , a jakoby jej nie było.

Czy Twoje zdanie o rozliczaniu parafii oznacza , że nalezysz do jakiegoś odłamu partii lewackiej .
                            To, że jest wadliwa niestety nie zależy ode mnie, mam nadzieję, że w najbliższym czasie coś się poprawi i będziesz mógł sobie w spokoju ją przestudiować.

Co do drugiej części Twojej wypowiedzi- mordka sugeruje, że to miało być zabawne? Cóż, uśmiałem się po pachy! Jeżeli miała to być jedna z Twoich "ciętych ripost" to też jakoś mnie nie rzuciła na kolana.

Nie należę do żadnej partii ale gdybym musiał wybrać byłbym lewicowcem.
                            Jestem zwolennikiem opodatkowania kościoła. Znam zbyt wiele przypadków jawnego złodziejstwa wśród księży. Ale jak słusznie zauważyłeś- to nie jest na temat.

Comment

• behemoth
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.12
                              • 248

http://www.wosp.org.pl/medic/zakupy.php

Informuję, że strona z listą dotychczasowych zakupów
                              Fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy już działa poprawnie. Można dowiedzieć się konkretnie jaki sprzęt (wraz z numerami fabrycznymi) i dokąd trafił. Wszystkich zapraszam do jej odwiedzenia. Jeżeli ktoś ma ochotę niech policzy wydane przez WOŚP pieniądze. Niedowiarków i zwolenników "teorii spisku" zachęcam do sprawdzenia podanych tam informacji przez telefoniczny kontakt z ośrodkami np. we własnym mieście.
                              W moim mieście fundacja zainwestowała: 2 959 155,24 zł.

Pozdrawiam

Comment

• adam1975
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2003.10
                                • 160

WOŚP

Czy gracie z Jurkiem?Ja zagałem za całe 30zł.Dobry cel warto zainwestować.Zdrowie Jurka i całej WOŚP
                                piwo to nasze paliwo !!!

Comment

Przetwarzanie...
                                X