Każdy gra z Orkiestrą. Jak nie dutkami, to przynajmniej sercem.
Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy
Collapse
X
-
Od kiedy pan Owsiak powiedział w wywiadzie z Jagielskim, że biorą z żoną za pracę w fundacji 10% zebranych pieniędzy, nie dam ani złotówki. Zresztą jego bandyckie napady na dziennikarzy i sklepikarzy w Żarach (ubiegłoroczny Przystanek Woodstock) skutecznie mnie wyleczyły z zaufania do tego gościa.
Comment
-
-
Odp: http://www.wosp.org.pl/medic/zakupy.php
behemoth napisał(a)
Informuję, że strona z listą dotychczasowych zakupów
Fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy już działa poprawnie.
PozdrawiamNie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment
-
-
Krzysiu napisał(a)
Od kiedy pan Owsiak powiedział w wywiadzie z Jagielskim, że biorą z żoną za pracę w fundacji 10% zebranych pieniędzy, nie dam ani złotówki. Zresztą jego bandyckie napady na dziennikarzy i sklepikarzy w Żarach (ubiegłoroczny Przystanek Woodstock) skutecznie mnie wyleczyły z zaufania do tego gościa.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
kiszot napisał(a)
Ciekawe czy ty byłeś kiedykolwiek z czegoś zadowolony?Bo na razie to tylko zrzędzisz i narzekasz.
Pan Owsiak za napad na straganiarza w Żarach został skazany wyrokiem Sąsu Rejonowego, na razie nieprawomocnym, bo złożył apelację. Deklarację o zarobkach swoich i żony złożył sam osobiście w programie telewizyjnym. Dlaczego mam mu napychać kasę? Tylko dlatego, że zbiera na małe dzieci? Ja też zbieram na dzieci, tyle tylko, że się tym nie chwalę, bo to pycha, czyli jeden z grzechów głównych.
PS. Ja się ciebie nie czepiam. Bądź tak łaskaw powstrzymać się od złośliwych komentarzy, bo ja też mogę zacząć być złośliwy.
Comment
-
-
Krzysiu napisał(a)
Od kiedy pan Owsiak powiedział w wywiadzie z Jagielskim, że biorą z żoną za pracę w fundacji 10% zebranych pieniędzy, nie dam ani złotówki.
Mimo wszystko wolę dać kasę na WOŚP niż ludziom sprzedającym cegiełki, pocztówki itp. Nie wierzę że choć złotówka idzie dla tych na których zbierają.
Comment
-
-
Te 10% to chyba lekkie uogólnienie. Nawet jeżeli wydaje nam się, że cała kasa powinna iść na dzieci, to jednak fundacja musi sie jakoś utrzymywać. Zatrudnia z pewnością około 20 osób, które poświęcają temu przedsięwzięciu bardzo dużo czasu. Moim zdaniem można to zaakceptować, biorąc pod uwagę, że dotychczas zakupiono sprzęt za ponad 44 mln dolarów. Dla mnie to jest ważne i ja zawsze pomagałem WOŚP i nie zamierzam tego zmieniać. A to trochę faktów: w 2002 roku przychody z działalności wyniosły 37.229.181,88 zł, a koszty administracyjne 2.620.266,09 zł, z czego wynagrodzenia z narzutami to "tylko" 904.130,87 zł. (dane za www.wosp.org.pl)Last edited by Pinio74; 2004-01-13, 09:51.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Hmmm, pod powyższym adresem, w tekście jest napisane, że fundacja aktualnie zatrudnia 16 osób i współpracuje jeszcze z 7.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Całkiem możliwe, że pracuje więcej osób. Średnia płaca i tak jest tam niezła, blisko 4 tys zł. Szczególnie jeśli porówna się z fundacją Ochojskiej. W tej drugiej fundacji najwięcej zarabia właśnie Ochojska. Jej płaca wynosi 2100 zł brutto.
Comment
-
-
Co Cię napadło Slavoy? Czemu się wściekasz?
Przecież podałem tylko suche fakty. W czym one są obraźliwe? I dla kogo? Dla Ochojskiej, że taka źle zorganizowana? Dla Owsiaka, bo jednak lepiej dba o siebie?
Fundacja Owsiaka to taki sam sposób na życie jak bycie spawaczem, nauczycielem czy lekarzem. Nawet ciekawszy, bo bez podpisywania listy i stania 8 godzin przy maszynie. Działalność biznesowa jak każda inna. A że koszty pozyskania tych 30 milionów rocznie wynoszą dużo więcej - nie ma nic do rzeczy. Skoro Owsiakowi nadal się udaje, to widać ma dużą siłę przekonywania i karuzela się na razie kręci.
Comment
-
-
Suchy fakt brzmi:
"zarabiają po 4 tyś. zł."
Mokry fakt brzmi:
"zarabiają po 4 tyś. zł. To całkiem niezłe zarobki"
Wyraziłeś tym samym, iż uważasz że całkiem dobrze zarabiają (w domyśle: jak na wykonywaną robotę). Do tego dorzucasz porównanie do innej fundacji. Z tego prosty wniosek wyciągnąć można, że nie za bardzo Ci się to podoba.Dick Laurent is dead.
Comment
-
Comment