Przestałem dawać forsę na orkiestrę kilka lat temu. W tym roku w TV widziałem może 5 minut relacji. Nie robią na mnie wrażenia (dobrego).
Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep[...] Odpowiedzią może być hasło przewodnie tegorocznej WOŚP " Czy ktoś zrobił więcej " chyba to tak brzmi jeśli się nie mylę.Myślę że Owsiak czuje się kimś lepszym od innych ,a zwłaszcza tym hasłem ośmiesza wszystkie te ciche organizacje pomagające ludziom bez kamer telewizyjnych i pomocy wszystkich bogatych i sławnychWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
WOŚP
Głębokim smutkiem napełniają mnie nieprzemyślane i niesprawiedliwe wypowiedzi na temat WOŚP i osoby , dzięki której ta impreza istnieje. Nie słyszałem złego słowa ze strony WOŚP na temat organizacji charytatywnych typu Caritas czy organizacje kościelne.
Owsiak z WOŚP wypełnia pewną niszę w pomocy dla osób korzystających ze służby zdrowia. Wiadomo , że wiele urządzeń zakupionych przez WOŚP nigdy nie zakupi Ministerstwo Zdrowia.
Z czego wynika krytyka Owsiaka ? Może z zazdości ( i to pewnie z bezinteresownej zazdrości czyli z zawiści). Fundacja Owsiaka ma wysoką sprawność tzn koszty utrzymania fundacji są minimalne w stosunku do zakupów dla szpitali ( wystarczy przeczytać coś na temat zachodnioeuropejskich fundacji charytatywnych - miska ryżu zakupiona przez fundację w Paryżu ma wartość przeciętnego obiadu w hotelu Ritz po dotarciu do Afryki).
Ktoś powiedział, że Polska ma wspaniały naród , ale gówniane społeczeństwo. Owsiak i jego działania chcą naprawić to społeczeństwo.
Z wielką radością i wzruszeniem czekam na kolejne edycje WOŚP i wspieram je finansowo jak tylko mogę - to chyba ostatnia organizacja jakiej jeszcze ufam.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Viktor...Z czego wynika krytyka Owsiaka ? ...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep..." Czy ktoś zrobił więcej " ...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ViktorFundacja Owsiaka ma wysoką sprawność tzn koszty utrzymania fundacji są minimalne w stosunku do zakupów dla szpitali.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Viktor(...)Z czego wynika krytyka Owsiaka ? Może z zazdości ( i to pewnie z bezinteresownej zazdrości czyli z zawiści (...)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikBardzo zazdroszczę Jurkowi, chciałbym być bardzo taki jak on, on jest mądry i piękny i dobry i każdy go zna. Z zawiścią patrzę na Jurka bo wiem, że nie będę taki jak Jurek i nie będę sławny, a Jurka wszyscy kochają, a mnie nie wszyscy, Jurek występuje w telewizji ze sławnymi ludźmi i Jurek fajnie jeździł w limuzynie z ochroną z kogutami z tyłu i z przodu, kolega widział więc wiem, Jurek zawsze ma dobrze i ma gadane, i tyle dobrego Jurek robi, nikt tyle dobrego co Jurek nie zrobił, tak dużo rzeczy kupuje dla chorych dzieci, gdyby nie Jurek to byłoby z nimi źle bo tylko Jurek jest, jak ja zazdroszczę temu Jurkowi.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarekViktor, cała dyskusja toczy się na temat dlaczego Owsiak starannie ukrywa prawdziwe koszty pozyskania i późniejszego podziału pieniędzy. On pokazuje tylko koszty zaewidencjonowane w swoich księgach, a te istotnie mogą być niewielkie. Nie pokazuje kosztów jakie znajdują się w księgach gmin, miast. Gdyby zsumować wszystkie koszty, to okazałoby się, że Orkiestra pod względem ekonomicznym to kompletna kicha. A do tego Owsiak nie ma zamiaru dopuścić.
A dlaczego Owsiak ma pokazywać koszty, które nie On czy Jego fundacja ponosi?
No i druga sprawa - czy w tej chwili (nie piszę o samym początku) to Owsiak zabiega o współpracę gmin czy miast, czy może jest odwrotnie?bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ironA dlaczego Owsiak ma pokazywać koszty, które nie On czy Jego fundacja ponosi?
Ale zupełnie inaczej wygląda bilans zbiórki zawierający wszystkie koszty pozyskania pieniędzy:
40 mln - zebrana kwota
2 mln - wszystkie koszty fundacji Owsiaka
62 mln - koszty organizacji "owsikaliów" poniesione przez miasta, gminy, telewizję itp.
Razem kosztem 64 mln zł pozyskano 40 mln na sprzęt medyczny. Dobrze sobie z tego zdawać sprawę.
Comment
-
-
Jak będzie dziura w budżecie gminy czy miasta, to pewnie burmistrz, rada miasta itp też zwalą wszystko na Owsiaka Ten Owsiak tak im pewnie w głowach "zakręcił", że wydawałoby się racjonalnie wydający pieniądze urzędnicy niewiadomo czemu pomylili własne kieszenie z kieszeniami podatników i wydali tyle kasy tych ostatnich na fajerwerki i oprawę artystyczną WOŚP
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ViktorGłębokim smutkiem napełniają mnie nieprzemyślane i niesprawiedliwe wypowiedzi na temat WOŚP i osoby , dzięki której ta impreza istnieje. Nie słyszałem złego słowa ze strony WOŚP na temat organizacji charytatywnych typu Caritas czy organizacje kościelne. [...]
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron[...] No i druga sprawa - czy w tej chwili (nie piszę o samym początku) to Owsiak zabiega o współpracę gmin czy miast, czy może jest odwrotnie?Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
"Dobrowolne" , " samorzutne " , i "oddolne" zaangażowanie się
instytucji państwowych i budżetowych w akcję "charytatywną" pana Owsiaka
przypomina mi czyny społeczne z końca PRLu , gdzie
takze było wiele sterowanego entuzjazmu.
Wydaje mi sie , że gdyby w czasie antenowym przeznaczonym na
relacje ze zbiórek puszczono w państwowej TV atrakcyjny film , to
sprzedany czas reklamowy byłby równie dochodowy ,
co zbiórki. ( Czy państwowa telewizja pracowała non-profit ?)piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
Tyle, że za emisję filmu TVP musiałoby zapłacić (nie wiem jak jest z relacjami z orkiestry, ale sądzę, że telewizja za nie nie płaci, tylko je realizuje), a realizację WOŚP może TVP podciągnąć w sprawozdaniach pod tzw "misyjność"bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ironNiewątpliwie dobrze jest być JurkiemLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Policja aresztowała młodzieńca, który wystawił na licytację (w serwisie aukcyjnym) książkę "Mein Kampf" A. Hitlera, z zamiarem przekazania uzyskanej kwoty na WOŚP...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
WOŚP
Tak sucho przedstawiona informacja w podtekście wystawia złe świadestwo WOŚP. Problem etyczny zaczyna się w chwili , gdy organizacja charytatywna ma świadomość przyjmowania "brudnych" pieniędzy ( w tym przypadku może np. prowadzić wskazaną aukcję i przejmować z niej dochody).
Comment
-
Comment