Co sądzicie o tym aby powstał program o piwie i piwoszach? Nie cały kanał ale program. Są już gazety piwne, strony internetowe a może by tak piwny program telewizyjny? Radio Maryja będzie mieć swój kanał, wędkarze już mają to może i piwoszom-birofilom też by się przydał? Co tym sądzicie? Myślicie, że coś takiego jest potrzebne i by się srawdziło? Pozdrawiam!
Telewizyjny kurier piwny!
Collapse
X
-
Oczywiście, że sprawa jest przegrana. Nigdy nie będzie takiego programu.
Jak Ty to sobie wyobrażasz?! Przychodzi powiedzmy kilku troszkę mądrzejszych gości i zaczyna mówić o dobrych piwach. Narzekają na Żywiec, Lecha, Tyskie, EB Królewskie, Warkę itp. Polecają do spróbowania piwa z jakiegoś małego browaru. Za tydzień to samo. Albo wyśmiewają wyniki australijskich konkursów na najlepsze piwo. Że medal jaki zdobyło Tyskie to kpina. Albo, że wszystkie pilsy z dużych browarów smakują tak samo. Albo będą nawoływali aby ludziska pili piwa z lokalnych browarów. Albo ..............
Wielkie browary zrobią zrzutkę aby tę audycję usunąć z telewizji. Albo wstrzymają na dwa tygodnie swoje akcje reklamowe. Każda telewizja zmięknie i zrezygnuje z nadawania niesłusznych programów.
-
-
Uważam, w odróżnieniu od Pieczarka, że taki program miałby prawo bytu. Mógłby zawierać nie tylko recenzje, ale także mógłby upowszechniać bardziej ogólną wiedzę o piwie i browarach. Można by pokazywać reportaże z małych browarów (był kiedyś taki cykl w telewizji publicznej), odwiedzać ciekawe knajpy, promować smaczne jedzenie i oczywiście piwo. Nie na zasadzie to piwo jest złe, ale raczej to jest dobre.
Ciekawe byłyby zapewne programy o historii piwa, czy o różnych jego rodzajach.
Szeroki dostęp do programu powinni mieć oczywiście także kolekcjonerzy wszelkiej maści.
A z tymi reklamami Bandy Czworga to może nie byłoby aż tak źle - wszak nieważne co się mówi o produkcie, ważne, aby o nim mówiono...pułaś
---------------------------------
"(...)W kącikach flechtów wieczór już
Lśni jak porzeczka krwawa
Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
I między bajki wkładam"
Comment
-
-
Mamy liczne programy motoryzacyjne w których często są oceniane samochody. Jak jakiś np. Citroen dostanie ocenę 2+ to nie jest to powód dla którego firma ta miała by wycofać swoje reklamy. Już w którymś z tematów pisałem że wielkie koncerny piwowarskie nie zdejmą swoich reklam z danego kanału oczywiście kanału który ma dobra oglądalność. I dajmy na to że program o piwie leci w stacji publicznej. Czy taka Kompania Piwowarska wycofa reklamy z telewizji która ma największa oglądalność?? Nie bądź my śmieszni.
Ale nie zapominajmy też że taki program powinien być prowadzony przez kompetentną osobę znająca się na rzeczy a nie tak jak np. programy piłkarskie na 1 czy 2 prowadzone są przez Pana Szaranowicza który nie ma pojęcia o co chodzi w tym sporcie.
Comment
-
-
Ja także sądze że taki program jest potrzebny, aby uświdomić ludzi co to tak naprawde jest piwo, opowiadał by o gatunkach, produkcji, itp.
To bardzo ciekawe, ale kto mógłby się tym zająć? Jeśli miał by być wyprodukowany na zlecenie jakiejś dużej grupy ( a raczej tylko takie stać na produkcje programu ) to raczej propagowałby piwa tej konkretnej grupy, a nie o to chyba chodzi? I godzina nadawania, musiał by być emitowany po 23, a to nie jest już atrakcyjna pora
Ale idea warta propagowaniawww.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Comment
-
-
Pieczarek chyba był pod depresyjnym wpływem chmielu, kiedy pisał swój post
Jest szansa na taki program, pod warunkiem, że będzie prowadzony w stylu, o jakim mówił Pułaś.
Comment
-
-
Jeśli taki program powstanie i będzie miał więcej niż dwa odcinki to Dudlikowi, który wywołał temat, stawiam skrzynkę piwa.
Widownia programu wynosiłaby maksymalnie 10000 osób - czyli poniżej zainteresowań jakiejkolwiek stacji telewizyjnej. Jak to wyliczyłem? Dodałem sobie
5000 - wszystkich odwiedzających giełdy piwne (z dużym zapasem)
1000 - osoby udzielające się na różnych piwnych stronach internetowych typu browar.biz
4000 - osoby oglądające w telewizji wszystko jak leci
Comment
-
-
-
baklazanek napisał(a)
Mamy liczne programy motoryzacyjne w których często są oceniane samochody. Jak jakiś np. Citroen dostanie ocenę 2+ to nie jest to powód dla którego firma ta miała by wycofać swoje reklamy. Już w którymś z tematów pisałem że wielkie koncerny piwowarskie nie zdejmą swoich reklam z danego kanału oczywiście kanału który ma dobra oglądalność. I dajmy na to że program o piwie leci w stacji publicznej. Czy taka Kompania Piwowarska wycofa reklamy z telewizji która ma największa oglądalność?? Nie bądź my śmieszni.
Ale nie zapominajmy też że taki program powinien być prowadzony przez kompetentną osobę znająca się na rzeczy a nie tak jak np. programy piłkarskie na 1 czy 2 prowadzone są przez Pana Szaranowicza który nie ma pojęcia o co chodzi w tym sporcie.
Comment
-
-
żąleną napisał(a)
Myślę, że podstawa to prowadzący z nazwiskiem. Wtedy może coś z tego wyjść.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
Comment