Telewizyjny kurier piwny!

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • baklazanek
    † 2014 Piwosz w Raju
    • 2001.08
    • 3562

    #16
    Makłowiczowi mógłby poprowadzić taki program. Zajmował by się rozmowami z gośćmi oraz wycieczkami po browarach. Aha i oczywiście jego smakiem. Reszta by należała do fachowców.

    Comment

    • adam16
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.02
      • 9866

      #17
      Pan Rewiński - dział zatytułowany "Ale piwna plama"
      Pan Wołoszański - "Sensacje w XIX i XX wiecznych browarach i o tym co można znaleźć na dnie butelki, czyli skąd wzięły się tam myszy".
      Pan Makłowicz - "Piwne smaki, czyli Smak Piwa".
      Browar Hajduki.
      adam16@browar.biz
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

      Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

      Comment

      • pjenknik
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.08
        • 3388

        #18
        Ale Makłowicz nie jest koneserem piwa, i nie zna się na nim specjalnie. Jest smakoszem mocniejszych trunków, co wynika z jego książek. Ja widziałem jak zachwycał się Żywcem, piwem z Neuzelle i Pilsnerem.
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

        Comment

        • baklazanek
          † 2014 Piwosz w Raju
          • 2001.08
          • 3562

          #19
          pjenknik napisał(a)
          Ale Makłowicz nie jest koneserem piwa, i nie zna się na nim specjalnie. Jest smakoszem mocniejszych trunków, co wynika z jego książek. Ja widziałem jak zachwycał się Żywcem, piwem z Neuzelle i Pilsnerem.

          No to zostaliśmy bez prowadzącego. No chyba że jakiś polityk by się zgodził, może Gabriel J. który stoi na straży polskich produktów

          Comment

          • pjenknik
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.08
            • 3388

            #20
            Myślę, że Krzyś powinien przeprowadzać wywiady, szczególnie z przedstawicielami wielkiej czwórki na temat smaku piwai technologii produkcji.
            "Automatyzacja i standaryzacja produkcji piwa czyli jak z różnych składników zrobić takie samo piwo bez smaku".
            To proponowany przeze mnie tytuł kącika.
            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

            Comment

            • baklazanek
              † 2014 Piwosz w Raju
              • 2001.08
              • 3562

              #21
              pjenknik napisał(a)
              Myślę, że Krzyś powinien przeprowadzać wywiady, szczególnie z przedstawicielami wielkiej czwórki na temat smaku piwai technologii produkcji.
              "Automatyzacja i standaryzacja produkcji piwa czyli jak z różnych składników zrobić takie samo piwo bez smaku".
              To proponowany przeze mnie tytuł kącika.

              Taki kącik dobra sprawa tylko był by jeden problem. Goście by nie przyszli

              Comment

              • ppns
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.10
                • 1737

                #22
                adam16 napisał(a)
                Pan Rewiński - dział zatytułowany "Ale piwna plama"
                Pan Wołoszański - "Sensacje w XIX i XX wiecznych browarach i o tym co można znaleźć na dnie butelki, czyli skąd wzięły się tam myszy".
                Pan Makłowicz - "Piwne smaki, czyli Smak Piwa".
                Martyna z TVN prowadziła by rubrykę "Big Berr Brother Show" ,przeprowadzała by relację na żywo z procesu fermentacji w kadzi ,A dzięki zainstalowanemu podglądowi mielibyśmy bezpośredni obraz , jak to z chmielem ,sodem i drożdżami bywa. .
                piwoppns@wp.pl

                Comment

                • żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

                  #23
                  pjenknik napisał(a)
                  Ale Makłowicz nie jest koneserem piwa, i nie zna się na nim specjalnie.
                  Nieważne! Gębę ma? Ma. Nazwisko ma? Ma. Nalejemy mu piwa do kufla, powiemy, że dobre i on już z tym zrobi co trzeba (oprócz tego, że wypije, rzecz jasna ).

                  Comment

                  Related Topics

                  Collapse

                  • Javox
                    Tyskie, Kanał Sportowy
                    Javox
                    Wynalazek z większą ilością wody.... do poziomu alkoholu 4,6%

                    Aromat - minimalna zbożowość.
                    Smak - lekko słodkawe, zbożowo plus jakby ryżowe, mini goryczka.

                    Sport lager.... co to za płaskie i bez wyrazu piwo ...
                    2023-06-30, 20:20
                  • Prusak
                    Nowa Wytwórnia, Imperialny Porter Bałtycki
                    Prusak
                    E: 24 Blg
                    A: 10, 5%
                    Jak na porter o takiej mocy dość pieniste, z utrzymującą się lekko ponad obrączką piany.
                    Kolor ciemny, nieprzezroczysty.
                    W aromacie niewiele, głównie czekolada, choć na ecie rekalmują kawę z pralinami, śilwkę, wiśnie i ciemny miód. Albo mnie...
                    2025-01-03, 01:31
                  • MateuszTyczka
                    Pokoje Koszęcin
                    MateuszTyczka
                    Witam proszę rezerwować pokoje

                    Płatne u krecika
                    90 zlotych za dzien

                    1.apartament (małżeńskie łóżko i kanapa rozkładana, można ewentualnie dać jedną dostawkę) więc zmieści 4-5 osób
                    Z balkonem i aneksem kuchennym i grillem gazowym na balkonie...
                    2024-07-23, 11:27
                  • heckler
                    Czechy, Strážnice, Předměstí 397, Minipivovar Connor
                    heckler
                    Strážnice to małe miasteczko w kraju południowo morawskim. Małe, ale od 2023 roku posiadające już dwa browarki. Pierwszy Strážnický Slavjan, podobno był na sprzedaż, ale czy do tego doszło?? Czesi na swoich stronach piszą, że w styczniu tego roku był dostępny w firmowej knajpce....
                    2024-05-10, 06:16
                  • darekd
                    Artezan, And the Planets Are Going Crazy
                    darekd
                    "Thiolized West Coast IPA", chmiele to Amarillo i Idaho 7

                    15% ekstr., 6,3% alk.

                    Piwo kupiłem, bo chmielone było dodatkowo przy zacieraniu (mash hopping), co ma uwalniać aromatyczne tiole a dodatkowo napisano na ecie, że użyto "drożdży podkreśląjących...
                    2024-02-25, 00:38
                  • Loading...
                  • Koniec listy.
                  Przetwarzanie...