Jak zostałem alkoholikiem

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Dudlik
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.11
    • 269

Typowe dla czytelników naszego dziennika. Raz mój wujek to kupił i przeczytałem artykuł, reportaż o biednej młodej żonie, której niedobry mąż pije piwo, mówi, że jest dobre i zbiera butelki na wymianę dla oszczędnosci. Koleżance jest szkoda owej biednej żonki i próbuje wyperswadować temu człowiekowi, żeby niepił piwa i żeby lepiej kupił meble!!!!!!!! On odpowiada, że piwo pije codziennie jedno lub dwa do obiadu lub w domu po pracy!!! Nie chcę Was kochani zanudzać i zmierzam do sedna sprawy. Puenta artykułu jest taka, że owy mąż jest alkoholikiem i unieszczęśliwia swoją żonę!
    Więc sami widzicie, że browar.biz jest stroną pijacką a my jesteśmy straceni dla społeczeństwa!!!
    Zdrówko!
    Piana jak śmietana smak szesnastoletniej dziewczyny! To jest piwko!

Comment

• grzech
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.04
      • 4592

Zgłasza sie kolejny żul.

Zmieniłem miejsce zamieszkania i na nowym już wiedziano, że lubię wypić. I jakoś przy tym nie wzięto pod uwagę tego, że lubię wypić, ale - 1 piwo (dobre, schłodzone, niejednokrotnie podpijane przez małżonkę) wieczorem po kolacji. W naszym społeczeństwie picie piwa postrzegane jest przez pryzmat panów z okolic budek, obecnie sklepów spożywczych, którzy walą po 5-6 piw, poczym idą bić żony, dzieci, wnuki, psa, kota i kanarka.

Comment

• marcopolok
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.10
        • 2334

kopernik napisał(a)
        Ja miałem kawałek łysej ściany i ozdobilem ją starymi butelkami z etykietami, dostawiłem kilka kufli, szklanek, pokali i byłem z tego dzieła wielce zadowolony do czasu aż moja latorośl nie zaprosiła innych latorośli po które po zabawie przychodzili rodzice , dziwnie spogladali na moje dzieło . Za kilka dni dowiedziałem się od latorośli, że jestem alkocholikiem bo mam tyle butelek w domu.

Kopernik! he he i własnie dlatego ja zbieram szklanki

Dopiero jak mnie ktoś podku..... to wyskakuję z tekstem że połowa zbioru jest zdobyczna w knajpach
        bez brody...

Comment

• Pogoniarz
          † 1971-2015 Piwosz w Raju
          • 2003.02
          • 7971

Zgadzam się z Grzechem.Od kiedy pamiętam wypicie piwa w knajpce było niemożliwe-ich prawie nie było w Szczecinie[lata 86-95 no może póżniej]Czasem udało się kupić w sklepie i wypiło się gdzieś na skwerku czy parku.Przechodzące osoby patrzyły Z niesmakiem i mówiły o patrz pijak.Jednak jak ktoś pił wódkę to było normalne.Teraz zaczyna być normalniej

Prawie jak Piwo
          SZCZECIN

Comment

• NoLeafClover
            Porucznik Browarny Tester
            • 2001.09
            • 449

Czy wypijając jedno piwo dziennie jest się alkoholikiem ??? Nie muszę pić ale lubię. czasami są dni że nie pijam bo nie mam ochoty.
            Chleb jem codziennie, tak samo z herbatą. Czy to oznacza ż jestem chlebolikiem, czy herbatolikiem ????
            Jak to powiedział Paracelsus - wszystko jest trucizną - decyduje tylko dawka. Zatem wszystko z umiarem, włącznie z tym umiarem :-) A wypicie jednego piwa dziennie jest nawet wskazane, lepiej pompa pracuje - zmniejsza się ryzyko zawału np....
            I to tyle
            NoLeafClover

Comment

• adam16
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2001.02
              • 9865

Dudlik napisał(a)
              Typowe dla czytelników naszego dziennika. Raz mój wujek to kupił i przeczytałem artykuł, reportaż o biednej młodej żonie, której niedobry mąż pije piwo, mówi, że jest dobre i zbiera butelki na wymianę dla oszczędnosci. Koleżance jest szkoda owej biednej żonki i próbuje wyperswadować temu człowiekowi, żeby niepił piwa i żeby lepiej kupił meble!!!!!!!! On odpowiada, że piwo pije codziennie jedno lub dwa do obiadu lub w domu po pracy!!! Nie chcę Was kochani zanudzać i zmierzam do sedna sprawy. Puenta artykułu jest taka, że owy mąż jest alkoholikiem i unieszczęśliwia swoją żonę!
              Więc sami widzicie, że browar.biz jest stroną pijacką a my jesteśmy straceni dla społeczeństwa!!!
              Zdrówko!
              O, moja biedna żona, też musi znosić takiego alkoholika.
              Browar Hajduki.
              adam16@browar.biz
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Piwowar
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛🥛
                • 2001.05
                • 2563

Czytając to wszystko doszedłem do wniosku, że mogę czuć się szczęśliwy żyjąc w kraju, w którym piwo traktowane jest jak chleb powszedni, a nie jak alkohol.
                Archiwum piwne

Poznaj
                http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
                Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
                Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"

Comment

• Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

Myślę, że tak serio to się chyba nikt takimi gadkami nie przejmuje? Większość z nas już w styczniu i lutym wypija roczną średnią spożycia piwa Polaka
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Pogoniarz
                    † 1971-2015 Piwosz w Raju
                    • 2003.02
                    • 7971

Marusia,czyżbyś miała wgląd w nasze dzienniki Masz takie dokładne informacje.Chyba ,że to doskonała intuicja...

Prawie jak Piwo
                    SZCZECIN

Comment

• And69
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.06
                      • 1487

Pogoniarz napisał(a)
                      Marusia,czyżbyś miała wgląd w nasze dzienniki Masz takie dokładne informacje.Chyba ,że to doskonała intuicja...
                      Raczej to drugie , Marusia zna po prostu możliwości większości forumowiczów .

Comment

• marcopolok
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2001.10
                        • 2334

And69 napisał(a)

Raczej to drugie , Marusia zna po prostu możliwości większości forumowiczów .
                        A wielu forumowiczów możliwości ma bardzo bardzo duże
                        Na szczęście dla mojej kieszeni ja się do nich nie zaliczam, 2 piwka i spać
                        bez brody...

Comment

• And69
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.06
                          • 1487

marcopolok napisał(a)

A wielu forumowiczów możliwości ma bardzo bardzo duże
                          Na szczęście dla mojej kieszeni ja się do nich nie zaliczam, 2 piwka i spać
                          Czyli też wyrabiasz normę w dwa miesiące , norma dla Polski to jakieś 63 l na łba rocznie .

Comment

• slavoy
                            🥛🥛🥛
                            • 2001.10
                            • 5055

Marcopolok pewnie zapomniał dodać że chodzi o litrowe
                            Dick Laurent is dead.

Comment

• marcopolok
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.10
                              • 2334

bez brody...

Comment

• Ahumba
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.05
                                • 9092

And69 napisał(a)

Czyli też wyrabiasz normę w dwa miesiące , norma dla Polski to jakieś 63 l na łba rocznie .
                                ja muszę wyrobić normę za całą rodzinę, czyli 4x63l.
                                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X