Przy piwie o piłce ręcznej

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pirackamuza
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1908

Było blisko. Nawet po tak fatalnej pierwszej połowie. Ale nic to - i tak mamy fajną reprezentację, a w czołówce każdy może wygrać z każdym, w zależności od dyspozycji. Na onecie na pewno teraz masa bęcwałów wypisuje bzdury w stylu "Wenta musi odejść" czy "Dajcie se spokój, zakończcie kariery i zwolnijcie miejsce dla młodszych", a my i tak bądźmy dumni z biało-czerwonych. Raz, że tak wysoko w ME jeszcze nigdy nie byli, a dwa - w ogólnym bilansie imprezy grali naprawdę nieźle, uzyskali awans do MŚ i dali nam wiele miłych chwil przed telewizorami.

Teraz trzymajmy kciuki za to, żeby norweskie Gutenbergi nie "pomogły" Chorwatom zdobyć złota.
    Last edited by pirackamuza; 2010-01-31, 17:09.
    Toruń przeprasza za Radio Maryja
    www.bobofruty.pl

Comment

• emes
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.08
      • 4275

To co robi nasza reprezentacja , to i tak więcej niż wynikałoby z osiągnięć naszej ligi. W naszym udziale w czołówce światowej w tym sporcie duży udział ma liga niemiecka, która na co dzień zatrudnia naszych czołowych zawodników, wcześniej zatrudniała także Wentę. Mam nawet w rodzinie byłego reprezentanta Polski w piłce ręcznej, który ładnych kilka lat grał w niemieckiej lidze, tylko go ominęły te sukcesy co są teraz. Szkoda , że nie wywalczyliśmy medalu w Austrii, ale mimo zastrzeżeń wobec sędziów byliśmy po prostu słabsi od przeciwników z którymi przegraliśmy.

Comment

• Pogoniarz
        † 1971-2015 Piwosz w Raju
        • 2003.02
        • 7971

Nasze chłopaki naprawdę dużo zrobili Przecież mecze z Czechami, Francuzami, Chorwatami czy Islandią pokazały, że brak u nas kogoś kto by wziął ciężar gry na siebie jak coś nie idzie.Bielecki ostatnie mecze słabiutki, Jaszka też nic nie pokazał, generalnie mnóstwo niewymuszonych strat i rzuty z nieprzygotowanych sytuacji-także czwarte miejsce uważam za spory sukces.
        Turniejową drużyną okazała się Francja, która pierwsze spotkania grała słabo, a potem chwyciła odpowiedni rytm, my na odwrót.
        Osobiście cieszy mnie miejsce Niemców i Rosjan

Prawie jak Piwo
        SZCZECIN

Comment

• VanPurRz
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2008.09
          • 4229

Zabrakło chyba trochę sił i umiejętności w ataku ale nie ma co rozdzierać szat i trzeba pogratulować. Ciągle trzymamy się w czwórce najlepszych drużyn.
          "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• pirackamuza
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.12
            • 1908

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedzi
            Osobiście cieszy mnie miejsce Niemców i Rosjan
            A kto to jest?
            www.bobofruty.pl

Comment

• Krzysiu
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2001.02
              • 14936

Zwykle jestem fanem decyzji sędziów. Uważam, że trzeba nastrzelaćnarzucać na tyle goli, żeby decyzje sędziów nie mogły wpłynąć na wynik. Ale to, co sędziowie wyprawiali w ostatnich trzech meczach, to nawet mnie wyprowadziło z równowagi.

Syn znalazł mi gdzieś zdanie z jakiegoś chorwackiego forum: "po pierwszej połowie sędziowie są z nami, ale i tak przegrywamy". Z Islandią ilość "fauli" w ataku wielokrotnie przewyższała średnią z turnieju. Ani Francja, ani Chorwacja, ani Islandia bez pomocy sędziów nie wygrałyby meczów.

To mówię ja, wróg jakichkolwiek teorii spiskowych w sporcie i poza sportem.
              Last edited by Krzysiu; 2010-02-01, 14:44.

Comment

• Rzeszowiak
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2009.04
                • 1597

Bzdura. Dałeś się ponieść panice tropicieli spisków. Analizując zarówno ilość rzutów karnych, wykluczenia 2-minutowe, odgwizdywane faule w ataku jak i wreszcie dokładnie oglądając przebieg spotkania z Chorwacją (bo tutaj jest najwięcej zarzutów) to nie można powiedzieć aby któraś drużyna była faworyzowana. A pojedyncze błędy sędziowskie są wpisane w ten sport, niemniej w meczach Polaków nie wypaczyły wyników.

Comment

• pirackamuza
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.12
                  • 1908

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
                  To mówię ja, wróg jakichkolwiek teorii spiskowych w sporcie i poza sportem.
                  Jezus Maria, nie znam Krzysia osobiście, ale gościu działa mi na nerwy, że hoho...
                  Ale w tym wypadku - Krzysiu - piona i dżinks, bo zgadzam się z Tobą w stu procentach (co pewnie syn mi wypomni) no i zawyżyłeś u mnie o ładnych parę % (a to naprawdę duży awans...)

(piszę to teraz, bo dopiero przed chwilą ochłonąłem po sędziowaniu)
                  www.bobofruty.pl

Comment

• Pancernik
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.09
                    • 9787

Co jest, kurka-rurka, Panie i Panowie???
                    Społeczeństwo chleje piwska po multitapach i innych hipsterskich lokalach, zamiast kibicować naszym "ręcznikom"???
                    Wstyd!
                    Zwłaszcza, że chłopaki po paru końcówkach meczów, doprowadzających kibiców do stanów przedzawałowych - mecz z Białorusią kończył się tak, że gdybym mieszkał w tzw. budownictwie wielorodzinnym, to musiałbym się gęsto tłumaczyć panom policjantom, tak moja ślubna się darła... - wczoraj pozwolili nam cieszyć się już przez cała drugą połowę .
                    Dziś będzie jednak znowu poważnie - Chorwaci to waleczne chłopaki są... Czujcie się niniejszym zobowiązani do kibicowania od 20:15, transmisja w telewizji - za przeproszeniem - publicznej, no ekskjuz...

Comment

• VanPurRz
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2008.09
                      • 4229

Kibicuje, kibicuje ale niestety w domu. Może dzisiaj do knajpy się uda wybrać. A mecz wczorajszy - odleciałem pod sufit.
                      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• jacekwerner
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2004.05
                        • 2852

A ja się trochę obawiam, że chłopaki nie będą w stanie zagrać dwóch tak doskonałych spotkań pod rząd ...
                        Z drugiej strony - niech nawet będzie horror jak z Białorusią, byle by do przodu
                        Ochotnicza Straż Piwna
                        BAZA = 7446

Comment

• VanPurRz
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2008.09
                          • 4229

Po pierwszej połowie byłem pewien wygranej ale początek drugiej

Dziękuję chłopakom za grę. Cóż trzy przegrane przewagi plus trzy rzuty celne Chorwatów gdy już mieli grę pasywną - to jest ta różnica. Przepaści nie było ale różnica wyraźna w II połowie.

Comment

• THOR71
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2007.10
                            • 27

Grali dobrze może bez polotu jak z Szwecją ale i tak nieźle. Zmęczenie odgrywało główną rolę .

Comment

• YouPeter
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.05
                              • 2379

Nie lubię oglądać piłki ręcznej i siatkówki. Zawsze jak trafie na mecz, to ile by punktów przewagi Polacy nie mieli, nagle zaczynają seriami tracić punkty
                              Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• VanPurRz
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2008.09
                                • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedzi
                                Nie lubię oglądać piłki ręcznej i siatkówki. Zawsze jak trafie na mecz, to ile by punktów przewagi Polacy nie mieli, nagle zaczynają seriami tracić punkty
                                Znaczy, że to przez Ciebie?

Comment

Przetwarzanie...
                                X