Nawiązując do postu Adama16 można by na stronach Browaru stworzyć międzynarodowy słownik dotyczący piwa.Zgromadzić zasób słów związanych z browarem,piwem i kolekcjonerstwem i podzielić to na grupy językowe.I np.wchodząc na język hiszpański będę wiedział jak nazywa się podstawka czy kapsel.Pomysł chyba dobry .
Międzynarodowy słownik piwny.
Collapse
X
-
jeśli trochę się wysilicie i poszperacie w archiwum działu PIWO-OGÓLNIE, znajdziecie dość obszerny, ale na pewno nie kompletny, temat zapoczątkowany przez Grzecha, który ostatnio ma kłopoty z siecią...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
OK.ale ja i tak będę przy tym obstawał bo tak np.jak chcę się coś dowiedzieć na temat azjatyckiego piwa wchodzę w ciemno na tą stronę, i tak mogło by być ze słownikiem ,ale to jest tylko moja opinia.krzych
Dzień bez piwa to stracony dzień.
Comment
-
-
ale takich rzeczy nie zrobisz w jednym momencie, Grzech zapoczątkował temat, który do tego zmierza a gdy będzie odpowiednia ilość danych do poukładania układanki w jedną całość, tak też się stanie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
to było do Krzycha15 oczywiście- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pytanie , czy dośc pokaźny słowniczek piwny polsko-niemiecki umieścic tutaj , czy pod jednym z linków "odnalezionych" przez Pucaka ?
I jeszcze jedno , ja wchodząc właśnie do linków wskazanych przez Pucaka , mimo że byłem zalogowany , to zostałem wylogowany .
Gdzie może być błąd ? Uzywam W95 i IE 5.0piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
sprawa jest trywialna - system czasem wariuje jeśli nie dodamy przedrostka www w URLu. (dotyczy momentów przejścia wewnątrz Browaru z adresu z prefiksem www na adres bez niego i vice versa)- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PucakPiwownik czyli slownik piwny polsko-angielski mozna znalezc TUTAJ
Slownik zawiera okolo 80 hasel.
Comment
-
Comment