Kto na Eurowizję

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • maleństwo
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2003.10
    • 847

MAW napisał(a)
    Muzyką to może nie przypominają disco polo, ale teksty to mają czysto grafomańskie .
    Bo to jest bardzo nowoczesne disco polo, dlatego niektórym się wydaje, że to wcale nie jest disco polo. Dla mnie jest. Może ja mam spaczony gust muzyczny?

Comment

• tomekszyman
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2003.02
      • 88

Ja stawiam na burego_wilka. Bury_wilk na prezydenta !!! A Balcerowicz musi odejść.

Comment

• kiszot
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2001.08
        • 8108

maleństwo napisał(a)
        Bo to jest bardzo nowoczesne disco polo, dlatego niektórym się wydaje, że to wcale nie jest disco polo. Dla mnie jest. Może ja mam spaczony gust muzyczny?
        Idąc tym tokiem rozumowania można stwierdzić,że np.Piersi to taki zdiscopolowany punk
        Metallica tylko dlatego nie gra disco polo bo nie jest z Polski.A co mozna napisać o Scorpions?Totalne disco polo
        Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
        1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
        Mein Schlesierland, mein Heimatland,
        So von Natur, Natur in alter Weise,
        Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
        Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• maleństwo
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2003.10
          • 847

kiszot napisał(a)
          Idąc tym tokiem rozumowania można stwierdzić,że np.Piersi to taki zdiscopolowany punk
          Metallica tylko dlatego nie gra disco polo bo nie jest z Polski.A co mozna napisać o Scorpions?Totalne disco polo
          Scorpionsi to fajne dziadki, tzw. dinozaury rocka. Dają ładnie czadu (byłam na koncercie). A do tego jeszcze Deep Purple i jest świetnie. Wolę takie disco jak disco polo. Pozdrawiam.

Comment

• mwa
            • 2003.01
            • 5071

No to na Eurowizję jedzie zespół Blue Cafe.
            Całe szczęście, że nie jedzie Ich Troje i Łzy
            Ale moim zdaniem duże szanse miałby zespół PLAETA. Wypadli dojść kontrowersyjnie, co w zeszłym roku wpadło ludowi w ucho.

Jednak wielka szkoda, że nie wygrała Alex, ale to może z powodu mody (aparat na zębach).
            Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• kiszot
              🍼🍼
              • 2001.08
              • 8108

A co ta Alex pokazała żeby wygrać?Według mnie nic.Co wcale nie znaczy,że Blue Cafe coś ciekawego pokazało.
              Last edited by kiszot; 2004-01-26, 00:27.
              Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
              1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
              Mein Schlesierland, mein Heimatland,
              So von Natur, Natur in alter Weise,
              Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
              Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• bury_wilk
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.01
                • 2655

tomekszyman napisał(a)
                Ja stawiam na burego_wilka. Bury_wilk na prezydenta !!! A Balcerowicz musi odejść.
                O!!! I to jest jedynie słuszna, godna, poparcia inicjatywa społeczna!!!
                Zaprawdę powiadam ja wam: Zasługi Wasze nie będą zapomniane!
                Lubię kiedy się zieleni
                Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• grzech
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.04
                  • 4592

kiszot napisał(a)
                  A co ta Alex pokazała żeby wygrać?Według mnie nic.Co wcale nie znaczy,że Blue Cafe coś ciekawego pokazało.
                  Alexandra jest spalona w Europie. A B. C. pokazało nogi.

Comment

• Wujcio_Shaggy
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.01
                    • 4628

Ja jestem zawiedziony, że PLANETA nie wygrała - byli moim głównym faworytem. Nie waham się użyć tego słowa: charyzmatyczny frontman (nóg co prawda nie pokazał, ale może to lepiej), ciekawy ruch sceniczny - no rewelacja w ogóle!
                    Na upamiętnienie zasługuje też połączenie z fińskim konkursem w Tampere - również rewelacja, a zwłaszcza red. Orzech, deklamujący czterokrotnie fińskojęzyczną kwestię. Bomba!
                    Ktoś z prowadzących powiedział, że zgłosiło się 73 wykonawców. I tu mam pretensję do telewizji - dlaczego nie pokazano wszystkich? Kto i jakim prawem ograniczył prezentację do piętnastu zaledwie???
                    Chyba przewidzieli, iż w trakcie tego pasjonującego programu poważnie wzrośnie u mnie spożycie Dębowego, więc oszczędzili mi nieuniknionego w tej sytuacji zalegnięcia na podłodze w stanie kompletnie sztywnym.
                    Ale ta PLANETA... Żal, cholera...
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• iommi
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.07
                      • 1522

Wujcio_Shaggy napisał(a)
                      Ja jestem zawiedziony, że PLANETA nie wygrała - byli moim głównym faworytem. Nie waham się użyć tego słowa: charyzmatyczny frontman (nóg co prawda nie pokazał, ale może to lepiej), ciekawy ruch sceniczny - no rewelacja w ogóle!
                      Na upamiętnienie zasługuje też połączenie z fińskim konkursem w Tampere - również rewelacja, a zwłaszcza red. Orzech, deklamujący czterokrotnie fińskojęzyczną kwestię. Bomba!
                      Ktoś z prowadzących powiedział, że zgłosiło się 73 wykonawców. I tu mam pretensję do telewizji - dlaczego nie pokazano wszystkich? Kto i jakim prawem ograniczył prezentację do piętnastu zaledwie???
                      Chyba przewidzieli, iż w trakcie tego pasjonującego programu poważnie wzrośnie u mnie spożycie Dębowego, więc oszczędzili mi nieuniknionego w tej sytuacji zalegnięcia na podłodze w stanie kompletnie sztywnym.
                      Ale ta PLANETA... Żal, cholera...
                      A dla mnie ta Planeta to kiszka zupełna. Muzyka - dziwne połączenie soft rocka z popem, głupawy tekst, nieprzekonujące zupełnie. Frontman pełzał po scenie na wzór kulejącego Osbourna (ale ten ze starości się tak porusza, a pan z Planety przecie młody, a już taki mało oryginalny...). A co do 73 wykonawców, to właśnie z takiej liczby szanowna komisja TVP wyłoniła 15 zespołów. I to była finałowa piętnastka, z której wybierać mogłeś ty .
                      Poza tym oglądanie i słuchanie takiej porcji kichy scenicznej niechybnie by mnie zabiło. Ledwo 15 piosenek wytrzymałem i to tylko z zawodowego obowiązku...

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• bury_wilk
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.01
                        • 2655

Kurcze no, a ja nie widziałem ani kawałka
                        I co ja teraz zrobię?

Nic to odbiję sobie za rok z nawiązką, bo nie wątpię, że to ja będę tym wybranym i to ja sobie pośpiewam razem z milonami telewidzów

No niech tylko ktoś wtedy napisze, ze pełzałem po scenie, albo że kaszana...
                        Lubię kiedy się zieleni
                        Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• crizz
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.02
                          • 1255

A ja z Małżonką obejrzeliśmy ten program z przyjemnością. Bardzo zabawny. Momentami lepszy, niż Kabaretowa Liga Dwójki.

Comment

• Wujcio_Shaggy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.01
                            • 4628

Ja też w tym właśnie duchu oglądałem ten program i opisałem moje wrażenia z tego kabaretu. Chyba dałem za mało mordek typu albo .
                            A z 73 wykonawcami byłoby jeszcze śmieszniej... Ale fakt - NIKT by tego nie wytrzymał.
                            I nadal twierdzę, że PLANETA była najlepsza !
                            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• celt_birofil
                              † 2017 Piwosz w Raju
                              • 2001.09
                              • 4469

Ja tam wolę Blue Cafe. Ich zdrowie
                              Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• mwa
                                • 2003.01
                                • 5071

iommi napisał(a)
                                A dla mnie ta Planeta to kiszka zupełna. Muzyka - dziwne połączenie soft rocka z popem, głupawy tekst, nieprzekonujące zupełnie. Frontman pełzał po scenie na wzór kulejącego Osbourna (ale ten ze starości się tak porusza, a pan z Planety przecie młody, a już taki mało oryginalny...). A co do 73 wykonawców, to właśnie z takiej liczby szanowna komisja TVP wyłoniła 15 zespołów. I to była finałowa piętnastka, z której wybierać mogłeś ty .
                                Poza tym oglądanie i słuchanie takiej porcji kichy scenicznej niechybnie by mnie zabiło. Ledwo 15 piosenek wytrzymałem i to tylko z zawodowego obowiązku...
                                Ja tam twierdzę, że PLANETA była warta uwagi.
                                A ich "inność" mogła dużo zdziałać w Europie.
                                Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

Przetwarzanie...
                                X