Niedawno byłem na UW na wydziale anglistyki i miałem okazję skorzystać z toalety. Koło pisuaru była strzałka i napis: Lać po ściance a piana na dwa palce . Czy spotkaliście się z jakimiś fajnymi napisami w toaletach albo piwiarniach? Ja pamiętam jeszcze jeden napis z Czech: pijąc piwo wspomagasz rolnictwo. Piszcie co ciekawego przeczytaliście może kiedyś opublikujemy książeczkę ze zbiorkiem takich życiowych sentencji! Zdrówko
Śmieszne napisy w toaletach
Collapse
X
-
"Alkohol to twój wróg, więc lej go w mordę!"Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl
Comment
-
-
Ppns - wbrew pozorom w kiblach publicznych można spotkać perełki świadczące o wysokim poziomie świadomości językowej piszących.
Dudlik - szkoda, że nie trafiłeś do anglistycznego kibla rok temu, przed odnowieniem! Świeży narybek studencki jest jakiś bez polotu, kiedyś to były napisy. Człowiek wysikał się i jeszcze sobie stał parę minutek rozglądając się w poszukiwaniu co lepszych kąsków.
Niestety ostatnio dominują mało odkrywcze wulgaryzmy. Kiedyś też oczywiście były, ale zawsze znalazł się ktoś, kto potrafił wulgarystę ośmieszyć. Na przykład:
Racuch to ch...
A kto to jest Racuch?
Nie znasz ch... Racucha?
Nie znam ani Racucha, ani jego ch...
Comment
-
-
"Oko za oko, ząb za ząb ... ale dlaczego dupa za pieniądze?"
Przepraszam wrażliwych Ale rozbawił mnie ten napis po pachy.
"Wszyscy walczą o pokój ... aż się leje krew!"
Z tego się nie śmiałem, ale jest mocny.Ciepłemu piwu zdecydowane - NIE!!!
Comment
-
-
Z filmu "Rejs" pamiętam, że jeden z pasażerów chciał zakablować kapitanowi na innego pasażera, że ten pisał coś na ścianie w damskiej toalecie. Mam nadzieję, że nic nie pokręciłem. Stąd wiem, że i w damskich toaletach są napisy - być może robione przez mężczyzn.
Dziewczyny, napiszcie czy napisy w ogóle są a jeśli są to jakiej treści?
Comment
-
-
A obywatel Piszczyk to nawet miał problemy w kiciu za napisy w toalecie. zauważył jeden, nie pamiętam go dokładnie, ale to było coś w stylu niech zyje wolność, zaczał go zdzierać i zauważył to profos, który myślał, że to Piszczyk pisał.
Comment
-
-
Comment